Belastingadviseur kosten

Belastingadviseur kosten

Zit je eraan te denken een professioneel belastingadviseur in te schakelen en ben je benieuwd naar de tarieven van een belastingadviseur? Een belastingadviseur, ook wel belastingconsulent of fiscalist genoemd zorgt ervoor dat je zo weinig mogelijk belasting hoeft te betalen.

MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste belastingadviseur voor jouw specifieke situatie. Je kunt dag en nacht gebruikmaken van de Matchmaker online. Wil je liever direct telefonisch contact met een belastingadviseur? Dat is uiteraard ook mogelijk! Bel ons op 085 106 1600 om telefonisch gebruik te maken van de Matchmaker of om een afspraak te maken. Tevens kun je een terugbelverzoek indienen zodat je op een later – door jou gekozen – tijdstip teruggebeld wordt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat kost een belastingadviseur?

Het uurtarief van een belastingadviseur ligt doorgaans tussen de 60 en 150 euro, exclusief 21% btw. De kosten verschillen per regio en per belastingkantoor. Ook rekent een belastingadviseur doorgaans vaste tarieven voor bepaalde werkzaamheden. In onderstaande tabel hebben we de meest voorkomende werkzaamheden van een fiscalist voor je op een rijtje gezet.

Werkzaamheid belastingadviseur Gemiddelde tarief (incl. 21% btw)
Bezwaarschrift indienen € 80 - € 100
Belastingaangifte student (jaaropgaven) € 20 - € 25
Belastingaangifte particulier € 60 - € 95
Erfbelastingaangifte € 275 - € 350
Belastingaangifte na echtscheiding € 120 - € 125
Aangifte inkomstenbelasting bedrijven € 150 - € 400
Toeslagen aanvragen (zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag) € 40 - € 80 (per toeslag)

Belastingadviseur kosten

Belasting laten invullen kosten

Een belastingadviseur een belastingformulier laten invullen kost gemiddeld tussen de 70 en 90 euro. Het invullen en opsturen van de belastingaangifte (het T-biljet) kost doorgaans rond de 70 euro. Wanneer een dierbare is overleden kun je tevens door een fiscalist het F-biljet laten invullen, dit kost rond de 80 euro. Ook wanneer je in het buitenland woont maar inkomsten vanuit Nederland krijgt of wanneer je immigreert of emigreert kun je je belastingformulieren laten invullen door een belastingconsulent. In onderstaande tabel hebben we de kosten van het invullen van belastingbiljetten voor je op een rijtje gezet.

Soort belastingbiljet Gemiddelde kosten (incl. btw)
Loonheffing terugvragen jongeren (T-biljet) € 70
Inkomsten uit NL wanneer je niet in NL woont (C-biljet) € 300
Immigratie naar NL of emigratie (M-biljet) € 300
Overlijden van een dierbare (F-biljet) € 90

Belastingadviseur kosten

Prijsopbouw belastingadviseur

De kosten van een belastingconsulent hangt af van een aantal factoren. Ten eerste zijn de werkzaamheden die de fiscalist doet bepalend voor de prijs. Ook de ervaring van een belastingadviseur is prijsbepalend; hoe meer ervaring een fiscalist heeft, hoe hoger de tarieven. Ook is het onderscheid tussen particulier en bedrijf belangrijk. Wanneer je een belastingadviseur bijvoorbeeld belastingaangifte voor je bedrijf laat doen betaal je meer dan wanneer het een particuliere belastingaangifte betreft. Ook de omvang van je bedrijf is bepalend voor de prijs; je betaalt als ZZP'er bijvoorbeeld een lager tarief dan wanneer je een groot bedrijf hebt. Bij een particuliere belastingaangifte hangt het tarief af van hoeveel jij en je fiscale partner verdienen.

Voordelen belastingadviseur

Een fiscalist inschakelen brengt veel voordelen met zich mee:

Geen zorgen

Een belastingadviseur zorgt ervoor dat de belastingaangifte netjes op tijd gedaan wordt zodat jij je hierover geen zorgen hoeft te maken. Hierdoor voorkom dat de belastingaangifte te laat of niet goed gedaan worden en voorkom je boetes van de Belastingdienst.

Bespaart geld

Een goede belastingconsulent zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk belastingvoordeel krijgt. Een belastingadviseur beschikt over de juiste vakkennis omtrent belastingregels en wetswijzigingen en weet precies hoe je het meeste geld kunt besparen.

Bespaart tijd

Belastingaangifte doen, belastingformulieren invullen en toeslagen aanvragen kost veel tijd. Door dit uit te besteden aan een professionele belastingconsulent houd je zelf veel meer tijd over.

Belastingadviseur kosten

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen wanneer je een belastingadviseur gaat inschakelen:

 • Vergelijk tarieven. Vergelijk prijzen van verschillende fiscalisten in jouw regio. Gebruik de Matchmaker om eenvoudig een overzicht van verschillende belastingadviseurs in jouw regio te krijgen. Zo kun je de beste fiscalist binnen jouw budget en in jouw regio kiezen.
 • Kies een lokale belastingadviseur. Komt de fiscalist aan huis om je belastingen op orde te maken? Kies dan voor een belastingconsulent uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • Alleen jaaropgave laten doen. De btw-aangifte moet per kwartaal gedaan worden, dit is vrij eenvoudig zelf te doen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de btw-aangifte per kwartaal te doen en de belastingadviseur alleen de jaaropgave laten doen.

Waarmee rekening houden?

Wanneer je besluit een belastingadviseur in te schakelen voor je financiële planning of belastingaangifte is het verstandig om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Heeft de belastingadviseur ervaring met jouw type bedrijf en beschikt de fiscalist over de juist kennis van jouw branche?
 • Is de belastingconsulent aangesloten bij een beroepsvereniging zoals de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)?
 • Hanteert de belastingadviseur duidelijke tarieven en bijbehorende werkzaamheden?
 • Kun je online positieve reviews vinden over de belastingadviseur of het belastingkantoor waar de fiscalist voor werkt?
 • Heb je een goed gevoel bij de belastingadviseur? Komt hij of zij betrouwbaar en netjes over?

MyGo helpt je graag

Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de Matchmaker om direct gematcht te worden met de beste belastingadviseur voor jouw specifieke situatie of bedrijf bij jou in de buurt. Wil je liever meteen telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt MyGo bellen op 085 106 1600 tijdens normale openingstijden. Wij kunnen dan een afspraak met een belastingadviseur voor je inplannen, offertes voor je opvragen of je met doorverbinden met de fiscalist die jij wilt. Ook kunnen we een terugbelverzoek voor je indienen. Je wordt dan op een later – door jou gekozen – tijdstip teruggebeld door de desbetreffende belastingadviseur.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!