Terug naar blog
De 5 belangrijkste behangtrends van 2021

De 5 belangrijkste behangtrends van 2021

20 mei '21 Door MyGo redactie

Het vervangen van oud behang betekent dat jouw ruimte direct een heel nieuw uiterlijk krijgt. Daarnaast is behang vrij voordelig aan te schaffen en is het dus een makkelijke manier om jouw interieur te veranderen. Wij zetten de vijf belangrijkste behangtrends van 2021 voor jou op een rijtje. 

Behangen is een manier om op een decoratieve manier een muur te bedekken. Het behangpapier bestaat uit een rol, die kan worden uitgerold en vervolgens kan worden bevestigd aan de muur met behanglijm. Er bestaan diverse soorten behang: 

  • Retro behang
  • Klassiek behang
  • Behang voor de kinderbehang
  • Oud behang
  • Modern behang

Anno 2021 zijn er bepaalde behang trends die erg populair zijn, lees snel verder om erachter te komen wat de behang trends zijn voor dit jaar. Je kunt jouw muur gemakkelijk laten behangen door een gecertificeerde behanger. Via de MyGo Matchmaker vind jij gemakkelijk de beste behanger bij jou in de buurt. 

Trend 1. Behang met divers textiel

Dit behang is het tegenovergestelde van klassiek behangpapier en bestaat uit diverse texturen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld stoffen als katoen, linnen of polyester. Textielbehang wordt steeds meer gebruikt door woningeigenaren om de diverse kamers een bijzondere uitstraling te geven. Door de bijzondere stoffen die er worden gebruikt krijgt de muur direct een nieuwe en frisse uitstraling. Wij nemen behang met diverse textiel mee in de belangrijkste behangtrends van 2021, omdat het steeds meer te zien is bij huiseigenaren. 

Trend 2. Behang met grote foto’s en prenten

Het laten maken van grote foto’s of prenten op behangpapier is nu ook helemaal in. Deze behangtrend is sinds begin dit jaar een grote rage, omdat het een interessante manier is van het bekleden van jouw muur. Je kunt zelf kiezen voor diverse prenten en foto’s die je vervolgens kunt bestellen, of kiezen voor een mooie prent die reeds is ontworpen voor behangpapier. 

Trend 3. Behang met speelse motieven

Het behangen van jouw muren met speelse motieven is steeds meer in trek. Onder speelse motieven verstaan wij bijvoorbeeld mooie herhaalde prenten van manen en sterren, strepen of rondjes. Door te kiezen voor dit soort behang breng je een jeugdige en speelse sfeer in de kamer die je gaat behangen. Dit behang past dus perfect in de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. 

 

Trend 4. Behang met bijzondere contrasten

Kleuren worden steeds belangrijker wanneer het gaat om behangpatronen in diverse kamers. Dit jaar zijn vooral donker-licht contrast populaire kleurcontrasten in de behangwereld. Denk hierbij aan glooiende landschappen met het contrast van licht naar donker, of behang met diverse patronen waar het contrast duidelijk in terug komt. 

Trend 5. Behang met retro prints

Als laatste trend zien wij langzaam retro prints terugkomen in de Nederlandse woningen. Deze prints zijn een tijd lang uit beeld geweest, maar langzamerhand komen de retro prints terug. De retro prints bestaan uit patronen die je veel zag in de 80’s en 90’ en hebben voornamelijk felle kleuren. Deze retro prints brengen een hippie-achtige sfeer in jouw woon-, slaap-, of studeerkamer. Perfect voor huiseigenaren die wel houden van mooie en felle kleuren. 

Meteen een behanger nodig?

Wil jij meteen contact met een behanger die jouw muren op een fijne manier kan behangen? Dan ben je bij MyGo aan het goede adres. Met onze MyGo Matchmaker vind je direct de meest geschikte behanger bij jou in de buurt. Telefonisch contact kan ook, wij zijn te bereiken op het nummer: 085 - 432 00 32.