Het perfecte moment voor buitenschilderwerk

Het perfecte moment voor buitenschilderwerk

9 apr. '24 • Door MyGo redactie

Het buitenschilderwerk van je huis is niet alleen een keuze om je woning mooi te houden, maar ook een essentieel onderdeel van het onderhoud om de levensduur van je woning te verlengen. Maar wanneer is nu het beste moment om dit project aan te pakken en waar moet je rekening mee houden? In deze blog delen we inzichten en tips over het buitenschilderwerk en wanneer je dit het beste kunt laten uitvoeren.

Waarom buitenschilderwerk belangrijk is

Het schilderwerk aan de buitenkant van je huis biedt niet alleen een frisse uitstraling, maar het beschermt ook je woning tegen de elementen. Regen, zon, wind en temperatuurschommelingen kunnen in de loop der tijd schade veroorzaken aan het houtwerk. Een goede verflaag beschermt je huis tegen vocht en slecht weer, waardoor het stevig blijft.

Het perfecte moment voor buitenschilderwerk

Het voorjaar en de zomer zijn over het algemeen de beste seizoenen voor buitenschilderwerk. De hogere temperaturen en lagere luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de verf beter droogt en hecht. Vermijd echter extreem hete dagen, omdat de verf dan te snel kan drogen, wat de kwaliteit van het resultaat kan beïnvloeden. Schilderen tijdens regenachtige dagen is niet ideaal, aangezien de verf niet goed kan drogen en uitharden. Kies voor een periode waarin er enkele dagen droog weer wordt voorspeld om het schilderwerk te voltooien.

Tekenen dat het tijd is voor buitenschilderwerk

Naast seizoensgebonden overwegingen zijn er ook enkele tekenen die aangeven dat het hoog tijd is voor een nieuwe verflaag:

- Afbladderende verf

Als je merkt dat de verf begint af te bladderen, is dit een duidelijk teken dat een nieuwe laag verf nodig is. Wacht niet te lang, want blootgesteld hout is kwetsbaarder voor weersinvloeden.

- Scheurtjes en blaasjes

Barstjes en blaasjes in de verf duiden op onderliggende problemen. Een nieuwe verflaag kan deze gebreken maskeren en voorkomen dat ze verergeren.

- Verkleuring van de verf

Verkleuring van de verf kan wijzen op blootstelling aan UV-stralen. Het vernieuwen van de verflaag beschermt niet alleen, maar herstelt ook de oorspronkelijke uitstraling van je huis.

Professioneel vs. Doe-het-zelf

Hoewel sommige huiseigenaren ervoor kiezen om zelf hun buitenschilderwerk uit te voeren, kan het inhuren van professionele schilders aanzienlijke voordelen bieden. Professionele schilders hebben de expertise, ervaring en de juiste apparatuur om een duurzaam en mooiresultaat te garanderen. Ze kunnen ook de juiste verfsoort adviseren, rekening houdend met de specifieke behoeften van je huis.

Buitenschilderwerk is ook een investering in de duurzaamheid van je huis. Kies het juiste seizoen, let op tekenen van slijtage en overweeg professionele hulp voor een resultaat dat de tand des tijds doorstaat. Een goed onderhouden buitenkant straalt niet alleen trots uit, maar zorgt er ook voor dat je huis beschermd is tegen de elementen. Neem de tijd voor dit belangrijke project en geniet van een frisse, beschermde woning.

Een professionele schilder willen inschakelen voor het bijwerken van het buitenschilderwerk? Via de MyGo Matchmaker kom je in contact met een specialist bij jou in de buurt! Of neem contact op met ons servicecenter via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!