Camper of caravan huren

Camper of caravan huren bij jou in de buurt | 2021

Vind eenvoudig de beste camper en caravan verhuurder

Zoek je een verhuurder van campers en caravans die aan al je wensen voldoet? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikt camper- en caravanverhuurbedrijf bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Camper huren voor vakantie

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij een camper en caravan verhuurder terecht?

Wil je de vrijheid van een camper of het comfort van een caravan ervaren zonder daadwerkelijk een van beide voertuigen aan te schaffen? Dan kun je je hart ophalen bij de opties die camper- en caravanverhuurders bieden. Bij hen kun je terecht voor grote, kleine, degelijke of zeer luxe campers en caravans.

Het aanbod van huur campers varieert doorgaans van buscampers en motorhomes tot alkoofcampers en (half) integraal campers. Vaak kun je kiezen tussen relatief kleine modellen voor maximaal twee personen en grote modellen voor drie tot zes personen. Ook zijn er bij camper verhuur vaak opties waarbij honden zijn toegestaan.

Het aanbod van huurcaravans varieert doorgaans van retro caravans en toercaravans tot vouwwagens en stacaravans. Ook daar zijn er vaak opties waarbij honden mee op reis kunnen en heb je de keuze uit modellen met verschillende afmetingen, waardoor je caravans met ruimte voor maximaal acht mensen kunt boeken.

Niet alleen in Nederland zelf, maar ook in het buitenland vind je veel camper- en caravanverhuurders. Dat maakt het mogelijk om een reis naar een ander land te boeken en op de bestemming een camper te huren om het land mee te verkennen. Ook kun je met de auto naar je bestemming reizen en daar in de buurt een caravan ophalen, waardoor je er geen grote afstand mee hoeft af te leggen.

Wat kost camper en caravan verhuur?

Voor het huren van een camper of caravan betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs per week. Een camper kost je gemiddeld tussen de 350 en 1400 euro per week. Voor een caravan betaal je iets minder, namelijk gemiddeld tussen de 150 en 655 euro per week. Alle tarieven zijn inclusief 21% btw.

Naast de huurprijs wordt er vaak tussen de 250 en 1000 euro borg gerekend voor een camper of caravan. Je hebt tevens een eigen risico, dat op kan lopen tot 2500 euro. Je kunt echter een eigenrisicoverzekering afsluiten om dat bedrag te verminderen.

Op vakantie met een caravan achter de auto

Welke factoren bepalen de kosten van camper- en caravanverhuur?

De kosten die je voor het huren van een camper of caravan betaalt, zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Allereerst spelen het model, de afmetingen, de mate van luxe en de leeftijd van de camper of caravan een rol. Ook de duur van de huurperiode en het onderscheid tussen voor-, hoog- en naseizoen zijn van belang voor de prijs.

Andere factoren die een rol spelen, zijn kosten voor benzine, schoonmaak, overschrijding van de kilometerbeperking en verlenging van de huurperiode. In veel gevallen zitten de benzine- en schoonmaakkosten niet bij de prijs in. Ook wordt er vaak een maximaal aantal af te leggen kilometers afgesproken, waarbij er een klein bedrag per extra kilometer wordt gefactureerd.

Eenvoudig prijzen van camper- en caravanverhuurders vergelijken?

Wil je tarieven voor het huren van campers en caravans bij verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere verhuurders van campers en caravans.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurprijs van verschillende soorten campers en caravans kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een camper-/caravanverhuurder en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Vrouw bij de camper

Welke voordelen biedt camper- en caravanverhuur?

Het huren van een camper of caravan biedt verschillende voordelen. Ten eerste kun je zonder druk testen of een vakantie met een camper of caravan iets voor jou is. Ten tweede weet je zeker dat je een camper of caravan tot je beschikking krijgt die goed onderhouden is en aan veiligheidseisen voldoet.

Een ander groot voordeel van het huren van een caravan of camper is dat je er alleen voor betaalt en verantwoordelijk voor bent op het moment dat je hem daadwerkelijk gebruikt. Je hoeft je niet druk te maken om bijkomende kosten voor onderhoud en stalling, omdat dat door de verhuurder geregeld wordt.

Waarop letten bij het kiezen van een verhuurbedrijf voor campers en caravans?

Als je besluit om een camper of caravan te huren, is het handig om eerst een aantal dingen op een rij te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare overeenkomst sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een verhuurder van campers of caravans in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het camper- en caravanverhuurbedrijf op een manier die je prettig vindt? Is het bedrijf te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het camper- en caravanverhuurbedrijf zich online op een nette manier? Zijn er veel positieve reviews van andere klanten te vinden over het bedrijf?
 • Werkt het camper- en caravanverhuurbedrijf met een eenvoudig reserveringssysteem?
 • Hanteert het camper- en caravanverhuurbedrijf heldere verhuurperiodes en voorwaarden?
 • Is duidelijk of je bij het camper- en caravanverhuurbedrijf een bepaald aantal jaar je rijbewijs moet hebben of een bepaalde leeftijd moet hebben voor je iets mag huren?
 • Zijn de aangeboden campers en caravans in zichtbaar goede staat? Is vastgelegd hoe oud de campers en caravans zijn en wanneer er voor het laatst onderhoud aan is gepleegd?
 • Hanteert het camper- en caravanverhuurbedrijf heldere tarieven? Is duidelijk wat er wel bij het basishuurbedrag in zit en wat niet (borg, eigen risico, brandstofkosten, btw)?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat de voorwaarden van de samenwerking zijn en wie waarvoor verantwoordelijk is?
 • Als er met een kilometerlimiet gewerkt wordt: is duidelijk hoeveel je moet bijbetalen als je meer kilometers rijdt dan afgesproken?
 • Is duidelijk bij welke camper- en caravanopties huisdieren toegestaan zijn en bij welke niet?
 • Geven de medewerkers van het camper- en caravanverhuurbedrijf duidelijke informatie en instructies? Krijg je daadwerkelijk modellen aangeboden die bij je situatie passen, of wordt er alleen naar de grootste en duurste opties gekeken?

Hoe vind je direct de meest geschikte verhuurder van campers en caravans?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende verhuurder van campers en caravans voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een camper- en caravanverhuurder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!