Caravan stalling

Caravan stallingen bij jou in de buurt

Vind eenvoudig een caravan stalling die het beste bij jouw wensen past

Is de vakantie afgelopen? Dan is het tijd om een goede caravan stalling te vinden voor jouw caravan. MyGo helpt je hierbij graag. Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een caravanstalling bij jou in de buurt.

Opslag voor caravans

Veel gestelde vragen over caravan stalling

Wat kost caravan stalling?

De gemiddelde prijs voor caravan stalling ligt tussen de 150 en 400 euro per jaar. De prijzen voor caravanstalling kunnen nogal uiteenlopen. Doorgaans bieden sommige caravanstallinghouders een winterkorting gedurende de wintermaanden. De kosten van caravanstalling worden tevens bepaald door de breedte en lengte van je caravan. Doorgaans rekent een caravanstallinghouder een prijs per jaar en per strekkende meter. In onderstaande tabel zie je een aantal prijsvoorbeelden van caravan stalling.

Soort Caravan

Gemiddelde prijs (overdekt, per strekkende meter, per jaar)

Caravan (tot en met 220 cm breed)

€ 60

Caravan (tot en met 250 cm breed)

€ 80

Caravan (breder dan 250 cm)

€ 90

Aanhanger of vouwwagen

€ 60

Auto

€ 70

Motor

€ 180 (totaal per jaar)

Bovenstaande prijzen zijn slechts indicaties. Sommige stallinghouders rekenen niet een meerprijs voor een bredere caravan maar een standaardprijs per strekkende meter. Dit is veelal afhankelijk van de grootte van de stalling en de locatie. Je kunt een caravan vaak voordeliger stallen op een onoverdekte plaats, bijvoorbeeld bij een boer op het land. Je bent dan wel voordeliger uit, maar je caravan wordt wel blootgesteld aan weersomstandigheden. Benieuwd naar de kosten voor camper stalling? Kijk dan op mygo.nl/camper-stalling.

Caravans op een rij

Welke factoren bepalen de kosten van caravanstalling?

De kosten voor caravan stalling hangen over het algemeen af van de volgende factoren:

 • Binnen of buiten stalling? Buiten is vaak goedkoper dan binnen, echter is je caravan dan niet beschermd tegen regen, zon, sneeuw en hagel.
 • Meerdere keren per jaar nodig? Sommige stallinghouders hanteren een toeslag wanneer je caravan wilt uitparkeren. Overleg daarom goed van tevoren wat de mogelijkheden zijn.
 • Lengte van de caravan. De meeste stallinghouders rekenen een standaardprijs per strekkende meter.
 • Breedte van de caravan. Sommige stallinghouders rekenen daarnaast ook een meerprijs afhankelijk van de breedte van de caravan.
 • Winterkorting. Soms hanteert een caravanstalling een korting tijdens de wintermaanden.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van caravanstallingen?

Je kunt makkelijk en snel prijzen van verschillende caravan stallinghouders vergelijken door offertes of prijsopgaven op te vragen en te vergelijken. Zo kun je eenvoudig de beste caravan stalling vinden bij jou in de buurt. Wil je liever direct contact met de caravan stalling? Dat kan! Bel ons dan op 085 432 00 32. Wij kunnen je dan direct doorverbinden met de desbetreffende caravanstalling.

Caravan ophalen

Welke voordelen biedt caravanstalling?

Het stallen van je caravan in een stalling brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Caravan is beveiligd. In een stalling staat je caravan goed beveiligd tegen vandalisme en inbraak. Let er tevens op dat de caravaneigenaren niet zelf de caravan mogen verplaatsen, maar alleen de stallinghouder. Anders heb je alsnog kans op schade.
 • Beschermd tegen het weer. Bij een binnen stalling staat je caravan goed beschermd tegen het weer. Dit zorgt voor een langere levensduur van je caravan en dat je er de volgende zomer weer optimaal van kunt genieten.
 • Geen zorgen. Je caravan staat goed beschermd gestald dus je hoeft je geen zorgen te maken over inbraak of vandalisme.
 • Soms is stalling noodzakelijk. Daarnaast is het soms zelfs noodzakelijk om een caravan naar een stalling te brengen. Omdat je niet in elke gemeente zomaar overal een caravan mag parkeren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een caravan stalling?

 • Stalling goed beveiligd? Sommige verzekeringsmaatschappijen willen dat je caravan goed afgesloten wordt, met hek en slot bijvoorbeeld. Raadpleeg je verzekeringspolis over de voorwaarden die gesteld worden aan jouw caravanverzekering.
 • De voorwaarden van de stallinghouder. Elke caravanstalling hanteert andere voorwaarden. Vooral als je je caravan vaker per jaar nodig hebt is het handig te controleren of hier extra kosten aan verbonden zijn.
 • Ook een onderhoudswerkplaats bij de stalling? Sommige stallinghouders hebben tevens een eigen werkplaats bij de stalling. Als je caravan reparaties nodig heeft kan dit ter plekke worden gedaan. Dit bespaart tijd, moeite, reiskosten en zorgen.
 • Vergelijke verschillende stallingtarieven. Vraag bij meerdere caravan stallinghouders offertes op en vergelijk deze met elkaar. Zo kun je de beste vinden binnen jouw budget.
 • Water en boiler aftappen. Zorg ervoor dat je boiler en waterleiding goed is afgetapt om aanslag, vorstschade en bacteriegroei te voorkomen. Hiervoor kun je speciale aftapkraantjes gebruiken.
 • Gasflessen veilig opbergen. De gasfles mag niet in de caravan blijven staan als deze naar de stalling gaat. Je dient deze thuis of in de daarvoor bestemde ruimte in de stalling te plaatsen.
 • Maak de caravan goed schoon. Voordat je de caravan naar de stalling brengt is het verstandig dat de caravan grondig is schoongemaakt om schimmel te voorkomen. Hierom moet je er ook voor zorgen dat er een goede ventilatie is, bijvoorbeeld door het dakraam een klein beetje open te laten staan.
 • BOVAG Caravan Onderhoudsbeurt. Het is aan te raden eens per twee jaar een BOVAG-onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je caravan klaar is voor de volgende reis.
 • Pomp banden op. Pomp de banden van je caravan iets harder op voordat je hem naar de stalling brengt (0.2 tot 0.4 bar). Dit voorkomt dat de banden door het lange stilstaan niet plat worden aan de onderkant. Zo voorkom je een huppelende caravan. Doe je dit niet? Dan zijn de banden niet helemaal rond meer waardoor de caravan de eerste paar kilometer van de reis een beetje kan gaan huppelen.
 • Accu opslag. Heb je een gel-accu of volledig opgeladen lichtgewicht lithium-ion accu? Dan kun je deze eventueel wel in de caravan laten staan. Heb je een zware loodaccu dan moet deze gedurende de winter aan een druppellader. Het is over het algemeen aan te raden elke accu uit de caravan te halen als je hem naar de stalling brengt.

Hoe vind je direct een caravan stalling die bij jouw wensen past?

Met de MyGo Matchmaker vind je direct en zonder zoeken een caravan stalling die aan jouw wensen voldoet. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook. Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!