Terug naar prijzen
Deuren laten plaatsen kosten

Deuren laten plaatsen kosten

Is je woning toe aan nieuwe deuren en ben je benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een nieuwe binnendeur of buitendeur? Via MyGo vind je gemakkelijk en snel een professional voor het plaatsen of vervangen van jouw deuren. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het laten plaatsen van buitendeuren en binnendeuren.

Ben je op zoek naar een deurspecialist om nieuwe deuren in jouw woning te plaatsen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurspecialist bij jou in de buurt.

Gemiddelde kosten deur plaatsen

De kosten verschillen per type deur en de keuzes die je maakt voor je binnendeur of buitendeur. De gemiddelde prijs voor het laten vervangen of plaatsen van een binnendeur ligt ongeveer tussen de 55 en 100 euro per deur. Deze prijs omvat alleen de arbeidskosten, de prijs van de deur komt daar nog bovenop. Ook kan een deurspecialist soms werken met een uurtarief, let hier dus op als een vakman inschakelt. Vooral als je een speciale klus in gedachten hebt is het waarschijnlijker dat een vakman een uurtarief rekent omdat dit simpelweg meer tijd zal gaan kosten. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de arbeidskosten voor het vervangen of plaatsen van een deur.

Deur vervangen of plaatsen

Gemiddelde arbeidskosten per deur

Kozijnen plaatsen of vervangen

€ 75 - € 220

Stompe deur afhangen (binnendeur)

€ 80 - € 130

Opdekdeur afhangen (binnendeur)

€ 75 - € 100

Buitendeur plaatsen (incl. standaardslot)

€ 250 - € 300

Wanneer je een deur op maat laat maken dan is het inmeten en afhangen vaak bij de prijs inbegrepen. Als je een standaard deur aanschaft en een vakman inschakelt voor de montage van de deur dan rekenen ze vaak een uurtarief.

Deuren laten plaatsen kosten

Hoe worden kosten bepaald voor deuren vervangen of plaatsen

De prijs voor het vervangen of plaatsen van deuren hangen af van de materiaalkosten, het soort deur dat je kiest, het arbeidsloon van de deurspecialist en eventuele bijzondere werkzaamheden. Hieronder de verschillende werkzaamheden en keuzes die de uiteindelijke totaalprijs bepalen:

Binnendeuren en buitendeuren

Het grootste verschil tussen de binnendeuren en buitendeuren is de kwaliteit. De buitendeuren moeten uiteraard beter bestand zijn tegen de weersinvloeden dan binnendeuren. Het hout van een buitendeur moet daarom erg duurzaam en sterk zijn en moet regelmatig onderhouden worden.

Kozijnen plaatsen of vervangen

Voordat je nieuwe binnendeuren of buitendeuren wilt laten plaatsen kan het verstandig zijn om je kozijnen te laten controleren. Vooral wanneer je deuren verouderd zijn zullen je kozijnen ook hun beste tijd hebben gehad. Laat in dat je geval je kozijnen vervangen zodat de deur niet loskomt of scheef komt te hangen.

Stompe deur vervangen of plaatsen

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee type binnendeuren; stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en een opdekdeur valt slechts gedeeltelijk op het kozijn. Daarom zijn stompe deuren minder gemakkelijk te plaatsen dan opdekdeuren, ze moeten namelijk precies mooi wegvallen in het kozijn. Het plaatsen of vervangen van een stompe deur is doorgaans iets duurder dan opdekdeuren.

Opdekdeur plaatsen

Een opdekdeur valt slechts gedeeltelijk op het kozijn en wordt met speciale paumelle scharnieren afgehangen. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze gemakkelijk te plaatsen is – en daardoor voordeliger – en dat deze minder tocht doorlaat.

Extra beveiliging buitendeur

Ook kun je ervoor kiezen je buitendeur extra te laten beveiligen door dievenklauwen in de zijkant van de deur aan de scharnierzijde te plaatsen. Tevens kun je kogellager-scharnieren met ingebouwde dievenpennen laten plaatsen. Het zal voor een dief dan onmogelijk zijn om de deur uit zijn sponning te tillen. De inbraakwerendheid van een scharnier wordt aangegeven met SKG-sterren; hoe meer sterren, hoe beter de scharnieren bestand zijn tegen inbraak.

Deuren laten plaatsen kosten

Deuren renoveren

Soms is het ook mogelijk om alle deuren in je woning te laten renoveren in plaats van te vervangen. Wanneer je deuren nog in een goede staat zijn kan dit zeker een overweging waard zijn. Je kunt dan kiezen uit veel verschillenden designs. Kies je voor een strakke moderne deur of een meer klassieke en elegante deur? Tevens kun je je deuren laten renoveren met glas in lood, facetglas, sierglas of dichte panelen. Dit in combinatie met deurbeslag naar jouw smaak en je hebt een hele nieuwe, mooie en warme sfeer in je woning gecreëerd.

Voordelen deuren plaatsen

Het plaatsen van nieuwe deuren brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
  • Moderne of klassieke vormgeving? Het is aan jou
  • Naar jouw wens op maat gemaakt

Bespaartips van MyGo

Je kunt voordat je nieuwe deuren laat plaatsen eerst de volgende punten checken:

  • Controleer of de scharnieren recht zitten
  • Laat een klemmende deur afschuren
  • Een krakende of piepende deur kan wellicht verholpen worden met een beetje olie
  • Verven van een deur kan uitzetting voorkomen

Deuren laten plaatsen kosten

Waarmee rekening houden?

Als je nieuwe binnendeuren of buitendeuren laat plaatsen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden.

Keurmerken

Het Komo of SKG-keurmerk is een keurmerk dat kwaliteit en professionaliteit waarborgt. Daarnaast kun je kiezen voor deuren met het Politiekeurmerk, deze zijn gekeurd op extra duurzaamheid en inbraakwerendheid. Als je ook nieuwe kozijnen laat plaatsen dan kun je kiezen voor kozijnen met het FSC-keurmerk. Deze kozijnen zijn goed voor het milieu en zeer duurzaam.

MyGo helpt je graag

Vergelijk meerdere offertes om zo de meest voordelige deurspecialist te vinden voor jouw specifieke project. Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch conact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.