Terug naar prijzen
Deuren schilderen prijs

Deuren schilderen prijs

Wat is de prijs van deuren schilderen?

Het schilderen van deuren kost gemiddeld zo’n 250 euro voor twee deuren en zo’n 1.400 euro voor twintig deuren. Een schilder kost gemiddeld tussen de 35 en de 50 euro per uur. Met vers geschilderde deuren gaat jouw woning er weer spic-en-span uitzien. In dit artikel vind je de mogelijkheden en de prijzen van deuren schilderen. Wil je direct weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker of gebruik de Matchmaker om direct een afspraak te maken met een professionele schilder. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw deuren schilderen

In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van deuren schilderen inclusief de verf, de arbeidskosten, de btw, de voorrijkosten en eventuele overige materialen.

Tabel 1. Kosten deuren schilderen

Werkzaamheid

Kosten 2 deuren

Kosten 6 deuren

Kosten 10 deuren

Kosten 20 deuren

Schilderen deur + deurpost

€250

€550

€900

€1.400

Kosten schilder voor deuren

De prijs van deuren schilderen verschilt voor binnen- en buitendeuren. Dat komt omdat buitendeuren bestand moeten zijn tegen regen en andere weersomstandigheden. In tabel 2 vind je de gemiddelde arbeidskosten per uur van een schilder inclusief de verf, btw en overige materialen.

Tabel 2. Kosten schilder

Schilder

Kosten per uur

Binnen

€35-40

Buiten

€40-50

Kosten verf: deuren schilderen

In tabel 3 vind je de kosten van deurverf die je kunt gebruiken voor het schilderen van deuren. Grondverf is bedoeld als onderlaag. Dekkende verf is de basis verflaag van de deur, die de kleur bepaalt. Met beits en lak kun je de deur afwerken; dit werkt als beschermingslaag tegen krassen en beschadigingen.

Tabel 3. Kosten verf

Soort verf

Kosten per liter

Hoeveel schilderen per liter

Grondverf

€20-40

8-12 m2

Dekkende verf

€20-50

10-16 m2

Beits en lak

€20-60

3-16 m2

Bijzondere materialen

In tabel 4 vind je de kosten van een aantal soorten speciaalverf. Hiermee kun je bijzondere deuren creëren, bijvoorbeeld een glitterdeur voor een kinderkamer, een magneetdeur om kaartjes aan te hangen of een krijtborddeur waarop je kunt schrijven en tekenen.

Tabel 4. Kosten bijzondere verf

Soort verf

Kosten per liter

Metalic of glitterverf

€20-35

Magneetverf

€35-50

Krijtbord- of schoolverf

€35-60

Meer weten over schilderwerk?

Het klinkt heel eenvoudig om een deur te schilderen. Toch kan er meer bij komen kijken dan je zou verwachten. Verf blijft namelijk niet zomaar goed zitten en kan gaan blakeren of afgeven. Dat hangt af van de ondergrond, oftewel het materiaal van de deur, en de soort verf. Een schilder zorgt ervoor dat de juiste soort verf wordt gebruikt op de juiste ondergrond. Om de ondergrond gereed te maken voor schilderwerk, kan de schilder de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Repareren ondergrond indien deze beschadigd is
  • Verwijderen oude verflaag
  • Ontvetten en schuren ondergrond

Bespaartips van MyGo: deuren schilderen

MyGo heeft een aantal bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig deuren kunt laten schilderen:

  1. Winter. In de winter hebben schilders gemiddeld minder klussen dan in de andere jaargetijden. Daarom hanteren schilders soms een voordeliger tarief in de winter. Je kunt dus besparen op schilderwerk door dit in de winter te laten uitvoeren.
  2. Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken kun je veel besparen door de goedkoopste schilder te kiezen.
  3. Locale specialist. Door een locale specialist te kiezen bespaar je op de voorrijkosten.
  4. Lage btw. Voor de prijs van schilderwerk wordt een voordelig btw-tarief gehanteerd. Je betaalt maar 9% btw voor schilderwerk in plaats van de gebruikelijke 21%.

De beste schilder vind je met MyGo

Als je je schilderwerk laat uitvoeren door een deskundige schilder, weet je zeker dat het er perfect uit komt te zien. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de verf gaat afgeven of gaat schilferen, want de schilder zorgt voor optimaal resultaat. De beste schilders bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak maken voor het schilderen van jouw deuren of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo heb je binnen mum van tijd de voordeligste schilder te pakken voor jouw klus. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.