Domotica

Domotica installateurs bij jou in de buurt | 2021

Vind eenvoudig de beste domotica installateur

Zoek je een domotica installateur die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd domotica expert bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Woning met smart apparaten

Veelgestelde vragen

Wat is domotica?

Domotica, ook wel smart home of home automation genoemd, omvat alle technologie die functies in huis aanstuurt en daarmee voor een slimme woning zorgt. De term domotica kan worden gebruikt om één elektrisch apparaat mee aan te duiden, maar doorgaans wordt ermee verwezen naar een compleet domotica systeem bestaande uit verschillende aan elkaar gelinkte apparaten. Je kunt elk domotica systeem volledig laten aanpassen aan je wensen en je situatie.

Domotica is geschikt voor losse huishouden (huisautomatisering/domotica in huis) en bedrijfspanden (gebouwautomatisering). Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor domotica in de zorg (smart care) en wordt domotica steeds vaker ingezet om ervoor te zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

Domotica systemen zorgen niet alleen voor een naadloze elektronische verbinding tussen verschillen apparaten in huizen of bedrijfspanden, maar zijn ook een goede optie in het kader van duurzaamheid en energiebesparing. Een voorbeeld daarvan is een verwarmingssysteem dat zichzelf uitschakelt op het moment dat je een raam opendoet

Wat doet een domotica installateur?

Domotica installateurs kunnen veel verschillende smart home producten voor je installeren. Voorbeelden zijn systemen waarmee je je zonnescherm op afstand kunt bedienen of je kachel aan kunt zetten als je niet thuis bent. Daarnaast kunnen domotica installateurs de volgende handelingen voor je automatiseren:

 • Het aanzetten of dimmen van je verlichting
 • Het openen of sluiten van je zonwering, garagedeuren, hekken of poorten
 • Het beheren van je audiosysteem
 • Het bedienen van je tuinverlichting of watersproeisystemen
 • Het in- of uitschakelen van je alarmen
 • Het bedienen van camera’s in of rondom je huis
 • Het inschakelen van een toegangscontrole

Smart home beveiliging begint in de meterkast. Indien nodig worden daar extra stopcontacten aangesloten waar het smart home systeem op wordt geplaatst. Vervolgens wordt je huis of bedrijfspand op verschillende plekken van losse domoticaonderdelen voorzien, die via infrarood met elkaar verbonden zijn. Die onderdelen worden bestuurd aan de hand van een domotica app en een domotica controller.

Domotica tablet aan de muur in de woning

Wat kost een domotica installateur?

De kosten voor (het laten installeren van) een domoticasysteem liggen behoorlijk uiteen en zijn van verschillende factoren afhankelijk. Gemiddeld ben je voor een standaardinstallatie tussen de 1.500 en 7.500 euro kwijt. Wil je een domoticasysteem laten installeren met extra opties voor onder andere verwarming, alarmen en audio, dan kunnen de kosten oplopen tot 12.000 euro. Die kosten zijn allemaal inclusief 21% btw.

De hierboven genoemde prijzen gelden voor de installatie van domotica in een bestaand huis. Voor nieuwbouwwoningen wordt met een apart systeem gewerkt, waarbij ervan wordt uitgegaan dat je tussen de 3 en 5% van de waarde van de woning kwijt bent aan het domoticasysteem. Voor een woning van 250.000 euro ben je dus tussen de 7.500 en 12.5000 euro kwijt aan domoticakosten.

Welke factoren bepalen de kosten van een domotica installateur?

Hoeveel je voor de werkzaamheden van een domotica installateur kwijt bent, wordt door veel verschillende factoren bepaald. Allereerst spelen functies en de koppelingen van het domotica systeem een rol: hoe meer apparaten je met het systeem kunt bedienen, hoe hoger de prijs. Ten tweede is de bedrading van belang. Hoewel domoticasystemen in de meeste gevallen draadloos zijn, kan het in de kosten schelen om voor een versie met bedrading te kiezen.

De derde factor is vooral van belang bij nieuwbouwhuizen: het moment waarop het domotica systeem wordt ingebouwd. Het is goedkoper om de installatie van het home automation system meteen tijdens de bouw van het huis te plannen. Tot slot spelen de ruimte(s) waarin het systeem moet worden geïnstalleerd en het tarief van de installateur een rol bij de prijs.

Prijzen van domotica installateurs vergelijken?

Wil je tarieven van verschillende domotica specialisten met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere domotica installateurs.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over tarieven van domotica bedrijven kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een domotica installateur en vervolgens ons nummer 085 106 1600  bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat je past.

Verlichting bedienen met tablet

Welke voordelen biedt een domotica installateur?

Het inschakelen van een domotica expert biedt meerdere voordelen, onder andere op het gebied van tijd en regelgeving. Hieronder hebben we enkele van die voordelen voor je op een rij gezet en ze stuk voor stuk kort toegelicht.

Juiste kennis in huis

Domotica installateurs hebben verstand van alle verbindingen, apparaten en routines die bij domotica komen kijken. Door die kennis in te zetten bij de installatie van je domoticasysteem, zorgen ze ervoor dat je verzekerd bent van kwaliteit.

Systeem voldoet aan wet- en regelgeving

Een domotica installateur heeft niet alleen verstand van zaken, maar zorgt er ook voor dat je domoticasysteem voldoet aan alle bestaande wet- en regelgeving. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt met onder andere de brandverzekering.

Tijd en geld besparen

Een domotica installateur neemt je een behoorlijke hoeveelheid werk uit handen, waarmee je tijd bespaart. Die tijd kun je in je eigen werk steken, wat een verhoogde productiviteit oplevert.

Met de hulp van een domotica installateur weet je bovendien zeker dat de klus in één keer geklaard is, waardoor je goedkoper uit bent dan wanneer je zelf aan de gang gaat met het risico dat je tegen problemen aanloopt. Ook zorgt een domoticasysteem voor energiebesparing waardoor die rekening een stuk lager uitvalt.

Meer wooncomfort, betere brand-/inbraakbeveiliging

Een domoticasysteem zorgt ervoor dat je prettiger woont, omdat veel handelingen in huis versimpeld worden. Ook biedt het systeem goede bescherming tegen brand en inbraak: met behulp van camera’s kun je altijd zien wat er in en rondom je huis gebeurt en je kunt van een afstand brandgevoelige apparaten uitzetten.

Domotica installeren

Waarop letten bij het inschakelen van een domotica installateur?

Als je besluit om een domotica installateur in te schakelen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een domotica expert in zee gaat:

 • Heeft de domotica installateur aantoonbare ervaring met verschillende domoticasystemen?
 • Voert de domotica installateur alle werkzaamheden uit waarvoor je hulp nodig hebt?
 • Stelt de domotica installateur je veel vragen over je woning of bedrijfspand, zodat er een helder plan van aanpak gemaakt kan worden?
 • Is het mogelijk om een domotica systeem te laten installeren dat later met extra opties kan worden uitgebreid?
 • Is de domotica installateur altijd bereikbaar voor eventuele vragen en advies?
 • Communiceert de domotica installateur op een manier die je prettig vindt?
 • Zijn de voorwaarden van de samenwerking helder voor beide partijen?
 • Werkt de domotica installateur met heldere tarieven?
 • Kun je gedurende de samenwerking (online) inzicht krijgen in de stappen die de domotica installateur voor je zet?
 • Ziet de website van de domotica installateur er betrouwbaar uit? Krijgt hij/zij veel positieve reviews van anderen?

Hoe vind je direct de meest geschikte domotica installateur?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende domotica installateur voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een domotica specialist bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!