Terug naar diensten
Dozen bedrukken

Dozen bedrukken

Branding is de drijvende kracht achter ieder bedrijf. Om een sterk merk neer te zetten, wil je dus dat alles aan je verkooptactieken duidelijk maakt dat dit jouw producten of diensten zijn. Ook je dozen maken een onderdeel uit van je branding. Door dozen te bedrukken met jouw logo, zal het onmiskenbaar zijn dat ze van jouw bedrijf afkomstig zijn.

Wil jij dozen laten bedrukken? In dat geval kunnen wij je in contact brengen met een drukkerij! Bel daarvoor naar 085 106 1600 of gebruik onze online Matchmaker om offertes op te vragen.

Direct een drukkerij nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten dozen bedrukken

De prijzen voor dozen bedrukken lopen zo sterk uiteen dat hier bijna geen prijsbereik voor te geven is. De reden hiervoor is dat de oplage, het gekozen materiaal en de grootte van je dozen allemaal invloed hebben op de kosten. Ook de drukkerij bepaalt een groot deel van de prijs.

Kort gezegd: de kosten voor dozen bedrukken kunnen uitvallen tussen de € 0,26 en € 7,50 per stuk!

Voor een oplage van 30 à 50 kleine bedrukte dozen betaal je daarbij circa € 300. Hierbij kunnen oplages (afhankelijk van de drukkerij) oplopen tot 2000 of meer bedrukte dozen, waaraan je € 6000 à € 10.000 kwijt zou zijn.

Let dus op: sommige drukkerijen stellen dozen te bedrukken tegen zeer lage kosten, maar in vrijwel alle gevallen gaat het daarbij om enorme oplages. € 250 à € 300 kun je daarom in de meeste gevallen zien als het minimumbedrag voor dozen bedrukken.

Dozen bedrukken

Waarom dozen bedrukken?

Dozen bedrukken is iets wat je eigenlijk alleen vanuit zakelijk oogpunt zult laten doen. Toch kun je vele soorten dozen laten bedrukken, voor allerlei verschillende soorten bedrijven. Vaak kun je namelijk niet alleen standaard vierkante dozen laten bedrukken, maar bijvoorbeeld ook pizzadozen of zelfs verzendzakken. Hierbij kun je denken aan de volgende bedrijven:

 • (Tweedehands) kledingwinkels
 • Bakkerijen
 • Zeepmakers
 • Woondecoratieontwerpers
 • Bezorgrestaurants
 • Antiekhandelaars
 • Cosmeticabedrijven

Als je goed zoekt, bestaat er voor elk type product wel een bedrukte doos die daarbij past. Zo weet je dat je producten veilig én in stijl aankomen, zodat iedereen binnen de kortste keren op de hoogte is van jouw bedrijf.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste drukkerij in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Dozen bedrukken: waarmee rekening houden

Wil je dozen laten bedrukken, dan is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen die je kunnen helpen voorkomen dat je uiteindelijk het verkeerde product ontvangt of misschien teveel betaalt. Het gaat hierbij onder andere om de volgende vragen:

    • Welke vorm dozen wil je precies laten bedrukken? Dozen hoeven niet altijd eenvoudig en vierkant te zijn. Het is ook mogelijk om platte dozen te bestellen, of dozen met uitkepingen voor je producten. Of kies voor productzakken, bijvoorbeeld als je een fashion retailer bent. Door goed te checken welke opties er zijn, kun je kiezen welke het beste bij jouw product past.
    • Zijn de maten die je moet opgeven binnenmaten of buitenmaten? Over het algemeen is het de bedoeling dat je de binnenmaten opgeeft van de dozen die je wilt laten bedrukken, aangezien het erom gaat dat je producten goed in de dozen passen. Hanteert de drukkerij echter buitenmaten, dan is enige speling vereist.
    • Welke oplages hanteert de drukkerij bij het bedrukken van dozen? De meeste drukkerijen hanteren een minimumoplage wanneer je bij hen bedrukte dozen wilt bestellen. Hoe meer dozen je daarbovenop laat bedrukken, hoe meer korting je krijgt. Andere drukkerijen laten je ook kleinere oplages bestellen, maar om het drukproces uit te laten kunnen, betaal je daar vaak vele malen meer voor. Voor (beginnende) bedrijven heeft het daarom de voorkeur om een zo groot mogelijke oplage dozen te laten bedrukken.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste drukkerij in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Heb je je specificaties echt correct ingevoerd voor je je dozen laat bedrukken? Bedrukte dozen kun je niet retourneren, aangezien ze voor jou op maat worden gemaakt. Daarom ontvang je vaak ook eerst een proefdruk, online of fysiek, zodat je kunt controleren of alles naar wens is. Zorg dus echt dat er geen fouten in je ontwerp zitten, bijvoorbeeld in de kleuren voor je logo. Anders kun je hier veel geld aan kwijt zijn (of zul je de foutieve dozen moeten gebruiken).
  • Zijn de genoemde prijzen inclusief of exclusief btw? Omdat drukkerijen dozen standaard bedrukken voor bedrijven, zullen de genoemde prijzen meestal exclusief btw zijn. Mocht je echter als particulier toch dozen willen laten bedrukken, dan komt daar dus nog eens 21% btw bovenop. Hierdoor kan de prijs hoger uitvallen.
  • Wat is de verzendtijd van je bedrukte dozen? Gemiddeld kost het 15 à 20 werkdagen tot je je gedrukte dozen ontvangt; dat staat gelijk aan 3 à 4 weken. Dozen bedrukken is dus geen spoedklus. Mocht je wel echt haast hebben, dan is een termijn van enkele dagen (tegen bijbetaling) vaak ook mogelijk. Hierover moet je echter contact opnemen met de drukkerij.
  • Ben je bij een andere drukkerij misschien voordeliger uit? Er zijn veel drukkerijen waar je dozen kunt laten bedrukken, en allen hanteren zij hun eigen prijzen en oplages. Zeker als je een paar eenvoudige dozen wilt bedrukken, in een formaat dat iedere drukkerij wel heeft, kan het daarom voordelig zijn om de prijzen van drukkerijen met elkaar te vergelijken. Ook dit kan via onze online MyGo Matchmaker.
Snel een drukkerij in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Dozen laten bedrukken? MyGo helpt!

Zoek jij een drukkerij waar jij je dozen kunt laten bedrukken? Laat je dan matchen door te bellen naar 085 106 1600, of check onze MyGo Matchmaker om een drukkerij in een regio naar keuze te vinden.