Direct hulp
Terug naar prijzen
Dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen

Wat is de prijs van dubbel glas?

De prijs van standaard dubbel glas ligt op ongeveer 115 euro per vierkante meter glas. Er zijn echter energiezuinigere soorten dubbel glas, waarbij de prijs op kan lopen tot 200 euro per vierkante meter glas. Met dubbel glas blijft het veel beter warm in je woning en heb je minder last van tocht bij de ramen. Bovendien kun je er veel mee besparen op de energiekosten. In dit artikel lees je alles over de soorten, de voordelen en de kosten van dubbel glas.

Wil je weten hoeveel het laten plaatsen van dubbel glas precies gaat kosten voor jouw woning? Vraag dan een gratis offerte aan bij een specialist(e) via de MyGo Matchmaker. Je komt dan rechtstreeks in contact met glaszetters die deze klus voor jou kunnen uitvoeren. Zo kun je zo snel mogelijk van de extra warmte van dubbel glas genieten. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600 voor meer informatie.

Inhoudsopgave

Prijsopbouw dubbel glas

Tabel 1: Dubbel glas en isolatieglas prijzen

Soort isolatieglas

Isolatiewaarde (U-waarde)

Kostenbesparing per jaar bij 20 m2 aan glas

Gemiddelde kosten per m2

Standaard dubbel glas

2.7

€140

€115

HR

1.7-2.0

€180

€120

HR+

1.3-1.6

€220

€125

HR++

1.2

€260

€130

HR+++

0.5-0.9

€280

€170

De prijs van dubbel glas en andere soorten isolatieglas kun je vinden in tabel 1.

In deze tabel heeft standaard dubbel glas het laagste rendement en HR+++ glas isoleert het best. HR++ glas heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding en is daarom de meest gekozen soort dubbel glas in Nederland. In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van dubbel glas per vierkante meter glas inclusief materialen en plaatsing, de isolatiewaarde en de kostenbesparing per jaar. De isolatiewaarde wordt ook wel de U-waarde genoemd. Hoe dichter deze waarde bij nul zit, hoe beter het glas isoleert. De kostenbesparing per jaar is berekend voor 20 vierkante meter aan dubbel glas, het gemiddelde glasoppervlakte in een standaard tussenwoning.

Voordelen van dubbel glas

Er zit een aantal voordelen aan isolatieglas:

 • Wooncomfort. Met dubbel glas ontwikkel je meer wooncomfort, omdat je woning beter warm blijft. Er ontsnapt namelijk veel minder warmte naar buiten via de ramen.
 • Geen tocht. Met dubbel glas heb je minder of geen last van tocht of kou die bij de ramen vandaan komt.
 • Minder energieverbruik. Doordat er minder warmte naar buiten ontsnapt, hoef je minder energie te verbuiken.  
 • Kosten besparen. Doordat je minder energie verbruikt, kun je flink op de kosten van de energierekening besparen, zoals te zien is in tabel 1 en tabel 2.
 • Milieu. Het verminderde energieverbruik dat dubbel glas mogelijk maakt is erg goed voor het milieu. Isolatieglas is dus een milieuvriendelijke keuze.

Prijsvoorbeelden dubbel glas

Tabel 2: Dubbel glas prijzen en prijsvoorbeelden

Dubbel glas glas oppervlakte

Gemiddelde kosten

Energiebesparing per jaar

5 m2

€575

€50

10 m2

€1.150

€90

20 m2

€2.300

€140

30 m2

€3.450

€220

40 m2

€4.600

€290

50 m2

€5.750

€360

In tabel 2 vind je de gemiddelde kosten van dubbel glas voor bepaalde oppervlaktes, inclusief de materialen en de plaatsing. Ook vind je de gemiddelde energiebesparing van dubbel glas per jaar in euro’s. MyGo heeft in tabel 3 de gemiddelde raamoppervlaktes van bepaalde woningen samengvat:

Tabel 3: Gemiddelde raamoppervlakte per type woning

Woningtype

Gemiddelde raamoppervlakte

Vrijstaande woning

50 m2 aan ramen

2 onder 1 kap

35 m2 aan ramen

Hoekwoning

30 m2 aan ramen

Tussenwoning

20 m2 aan ramen

Flat

15 m2 aan ramen

Terugverdientijd dubbel glas prijzen

Tabel 4: Terugverdientijd van dubbel- en isolatieglas

Soort isolatieglas

Kostenbesparing per jaar bij 20 m2 aan glas

Kosten voor 20 m2 aan glas

Terugverdientijd in jaren

Standaard dubbel glas

€140

€2.300

16,4

HR

€180

€2.400

13,3

HR+

€220

€2.500

11,4

HR++

€260

€2.600

10

HR+++

€280

€3.400

12,1

In tabel 4 vind je de terugverdientijd van isolatieglas. Deze is berekend voor een raamoppvervlakte van 20 vierkante meter. In tabel 3 zie je in welke verhouding deze oppervlakte staat tot de raamoppervlakte van jouw woning. Je ziet dat de terugverdientijd van HR++ glas het kortst is. HR++ glas heeft dus het beste rendement van alle soorten isolatieglas. Een terugverdientijd van tien jaar betekent dat je de aanschafwaarde van het glas na tien jaar hebt terugverdiend. Daarna maak je dus eigenlijk winst op de energiekosten met je isolatieglas.

Meer weten over dubbel glas?

Dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd en bestaat in verschillende varianten. Dubbel glas heeft het laagste rendement, daarna komt HR glas. Dit staat voor hoogrendementsglas en wordt gerangschikt op basis van één, twee of drie plusjes. Één plus heeft daarvan het minst hoge rendement en drie plussen het hoogste. Bij gewoon dubbel glas worden er simpelweg twee glasplaten luchtdicht tegen elkaar aan geplaatst. Bij HR glas wordt hetzelfde gedaan, maar wordt de ruimte tussen de glasplaten gevuld met edelgas. Edelgas zorgt voor een uitstekende isolatie van het glas, omdat stilstaand gas goede weerstand biedt tegen warmte. Het glas kan worden afgewerkt met een speciale coating en andere extra opties:

 1. Beschermende coating. Met een beschermende coating bescherm je je isolatieglas tegen krassen en beschadigingen.
 2. Reflecterende coating. Een reflecterende coating weerkaatst de warmte in je woning, zodat het niet naar buiten ontsnapt.
 3. KIWA-keurmerk. Het meeste isolatieglas is voorzien van het KIWA-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het glas van hoge kwaliteit is.
 4. Veiligheidsglas. Veiligheidsglas is extra stevig en heeft daardoor een inbraakwerende werking.
 5. Zonwerende coating. Een zonwerende coating reflecteert het zonlicht, zodat je minder last hebt van de felle stralen van de zon.
 6. Brandwerend glas. Brandwerend glas heeft een brandvertragende werking, waardoor het zorgt voor meer brandveiligheid in je woning.

Wat is de prijs van dubbel glas?

Bespaartips van MyGo: dubbel glas

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld voor dubbel glas:

 1. Veel ramen in één keer. Een glaszetter hanteert vaak een relatief lagere prijs wanneer je meerdere ramen tegelijk laat vervangen of plaatsen. Daarom kun je besparen door meerdere kamers in één keer te doen.
 2. Subsidie. Hoewel er geen nationale subsidie bestaat voor het plaatsen van isolatieglas, kun je vaak via de gemeente wel een subsidie krijgen. Of je in aanmerking komt voor een subsidie, vind je op de website van je gemeente of op de Energiesubsidiewijzer.
 3. Garantie. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het glas beschadigd raakt door een fout tijdens de installatie. Daarom is het verstandig om een monteur te kiezen met een lange garantieperiode. Meestal is de garantieperiode van een glaszetter tien jaar. Een geschikte glaszetter vind je met de MyGo Matchmaker.
 4. Kies lokaal. Als je een lokale glaszetter kiest, bespaar je op de voorrijkosten. Je vindt gemakkelijk en snel een lokale glaszetter met onze Matchmaker.
 5. Offertes vergelijken. Wil je zeker weten dat jij de goedkoopste glaszetter kiest? Vraag dan meerdere offertes aan via de MyGo Matchmaker. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en zo kun je de voordeligste glaszetter kiezen.

Voordelig dubbel glas met MyGo

Voor het plaatsen van dubbel glas kun je het beste een professionele glaszetter inschakelen. Hiervoor kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. De Matchmaker toont een handig overzicht van geschikte glaszetters bij jou in de buurt. Je kunt hen direct mailen of bellen voor een afspraak of een situatieopname. Ook kun je één of meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van glaszetters kunt vergelijken. Met MyGo vind je gemakkelijk én snel de voordeligste glaszetter in jouw regio. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.