Terug naar prijzen
Elektriciteit aanleggen kosten

Elektriciteit aanleggen kosten

Wat kost elektriciteit aanleggen?

Elektriciteit aanleggen kost gemiddeld tussen de 1.500 en de 2.000. Voor een kleine klus betaal je minimaal 450 euro en de kosten van een grote klus bedragen ongeveer 4.500 euro. De meeste mensen zijn zo’n 1.750 euro kwijt aan het aanleggen van elektriciteit. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van elektriciteit aanleggen. Wil je direct precies weten hoeveel het aanleggen van elektriciteit in jouw woning gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker. Met de Matchmaker kom je snel en gemakkelijk in contact met de beste elektriciens bij jou in de buurt. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.

Prijsopbouw elektriciteit aanleggen

De prijzen van elektriciteit aanleggen verschillen op basis van oppervlakte. Elektriciteit aanleggen in een gehele woning kost uiteraard meer dan als je slechts in één ruimte elektriciteit wilt aanleggen. In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van elektriciteit aanleggen voor een aantal ruimtes.

Werkzaamheid

Wat?

Prijs

Tuin

Aanleggen buiten elektriciteit voor bv. tuin of tuinhuis

€450

Woonkamer

Aanleggen verlichting, plaatsen thermostaat

€600

Badkamer / keuken

Aanleggen verlichting: krachtstroom

€850

Veranda

Aansluiten verlichting met schakelaars in woning

€1.000

Gehele woning

Aanleggen elektra, stopcontacten, aardlekschakelaar, (vervangen) meterkast

€5.000

Wat kost elektriciteit aanleggen?

Kosten elektricien

De prijs van het aanleggen van de elektriciteit hangt af van de kosten van de elektricien. Voor een veilige uitvoering van de klus kun je het beste een gecertificeerde elektricien kiezen. Tabel 2 toont de gemiddelde arbeidskosten van een elektricien.

Soort elektricien

Gemiddelde arbeidskosten

Klein gecertificeerd bedrijf: zzp / eenmanszaak

€35-45 per uur

Groot gecertificeerd bedrijf: mkb

€45-70 per uur

Voor een mkb’er betaal je dus meer dan voor een zzp’er of een eenmanszaak. Dat komt omdat een mkb’er aangesloten zit bij een groot gecertificeerd bedrijf. Ook kan het uurloon verschillen op basis van de complexiteit van de klus. Bij ingewikkelde klussen, zoals het aanleggen van buiten verlichting met de schakelaars in de woning, kan een elektricien een hoger uurloon rekenen.

  • Pas op! Biedt een elektricien jou een klus voor een uurloon lager dan 30 euro? Kijk dan even na of dit wel een gecertificeerd bedrijf is. De kans is namelijk groot dat dit een elektricien zonder certificaten is. Dit wordt sterk afgeraden.

Wat kost elektriciteit aanleggen?

Werkzaamheden elektricien

De prijs van elektriciteit aanleggen hangt ook af van wat voor klussen er uitgevoerd moeten worden. In tabel 3 vind je een overzicht van de werkzaamheden die elektriciens voor je kunnen uitvoeren. De kosten bevatten de materialen, de plaatsing en de btw.

Werkzaamheid

Kosten

Stopcontact aanleggen

€50-80

Aardschakelaar aanleggen

€110-160

Groepenkast vervangen

€400-600

Meterkast vervangen

€500-650

Verlichting aanleggen hele woning

€500-800

Wegwerken bedrading (infrezen)

€40-80 euro per meter

Luxe mogelijkheden elektriciteit aanleggen

Naast het aanleggen van de gewone elektriciteit is er een aantal extra opties wanneer je elektriciteit wilt aanleggen. In tabel 4 vind je de gemiddelde kosten van deze opties inclusief de montage, de materialen en de btw.

Extra optie

Wat?

Prijs

Verplaatsen wandcontactdoos

Verbetert het uiterlijk van de ruimte en verhoogt gebruikersgemak

€50-100

Aanbrengen loze leiding

Extra leiding voor als je in de toekomst ergens stroom nodig gaat hebben

€125

Extra dubbele wandcontactdoos

Meer capaciteit en bereik

€160

Klokthermostaat

Stel temperatuur vooraf in op tijd

€200

Buitenlicht met binnen schakelaar

Bedien je buitenlicht van binnen

€200

Buitenwandcontactdoos

Voor de buitenstroom

€250

Tijdschakelaar

Stroom uit- en aanzetten van tevoren

€260

Extra groep met aansluiting

Aansluiten extra groep in meterkast voor zware apparatuur of extra ruimte

€275

Grondkabel

Plaatsen grondkabel in de buurt van binnenschakelaar

€350

Wat kost elektriciteit aanleggen?

Bespaartips van MyGo: elektriciteit aanleggen

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je elektriciteit kunt aanleggen:

  1. Lage btw. Is de woning waarin je elektriciteit wilt aanleggen meer dan twee jaar oud? Dan wordt er een lager btw-tarief gehanteerd. Je betaalt voor de arbeidskosten van de elektricien slechts 6% btw in plaats van 21%.
  2. Totaalprijs. Het kan voordeliger zijn om de elektricien niet per uur te betalen, maar met een vooraf vastgestelde totaalprijs. Zo weet je van tevoren al precies hoeveel de klus gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan.
  3. Onderhoudscontract. Je kunt geld besparen door een onderhoudscontract aan te gaan met een elektricien in plaats van steeds voor een losse onderhoudsbeurt te kiezen. Via de MyGo Matchmaker vind je snel en gemakkelijk een onderhoudsspecialist.
  4. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken met de MyGo Matchmaker kun je flink op de kosten van elektriciteit aanleggen besparen.
  5. Locale elektricien. Je kunt besparen op de voorrijkosten door via de Matchmaker een locale elektricien te kiezen.

De beste elektricien vind je met MyGo

Je kunt je elektricien het beste laten aanleggen door een deskundige elektricien, zodat je zeker weet dat de klus veilig en zorgvuldig gebeurt. De beste elektriciens bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte elektriciens voor jouw klus. Je kunt er direct één uitkiezen en bellen voor de klus, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo kies je niet alleen de beste, maar ook de voordeligste elektricien voor het aanleggen van jouw elektriciteit. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.