Fysiotherapie

Fysiotherapeuten bij jou in de buurt

Zoek je een fysiotherapeut om je lichamelijke klachten te verhelpen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Fysiotherapie helpt je bij het voorkomen, verminderen of verhelpen van eventuele lichamelijke klachten. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in beweging en houding en helpt je weer optimaal te kunnen bewegen. Fysiotherapeuten verlenen zorg op maat; hij kan je behandelen indien dit nodig is, of een fysiotherapeut geeft je advies.

 • Samen onderzoeken. Een fysiotherapeut gaat samen met jou op zoek naar de mogelijke oorzaken van jouw lichamelijke klachten. Ook zal hij met je overleggen wat je met de handeling precies wilt bereiken en wat je (weer) wilt kunnen.
 • Behandeling fysiotherapie. Wanneer er door de fysiotherapeut een diagnose is gesteld zal hij samen met jou het behandelplan bespreken, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en doel. 

Baloefeningen

Vind eenvoudig een fysiotherapeut die het beste bij jouw wensen past

Zoek je een betrouwbare en professionele fysiotherapeut voor persoonlijke fysiotherapie? De beste manier om een goede fysiotherapeut te vinden is door reviews te lezen en referenties te zoeken. Kijk tevens of de fysio die jij wilt gespecialiseerd is in jouw specifieke fysiotherapiebehandelingen. Je kunt online gebruikmaken van de 24/7 Matchmaker om gematcht te worden met de beste fysiotherapeut voor jou.

Veel gestelde vragen over fysiotherapeuten:

Wat doet een fysiotherapeut?

Fysiotherapie houdt zich bezig met lichaamsklachten zoals klachten aan het bewegingsapparaat en het houdingsapparaat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rugklachten, sportblessures en nekklachten.  Een fysiotherapeut doet onder andere de volgende fysiotherapiebehandelingen:

 • Manuele therapie
 • Oedeemtherapie
 • Psychosomatische fysiotherapie
 • Reguliere fysiotherapie
 • Fysiotherapeutisch onderzoek

Spieren behandelen

Wat kost een fysiotherapeut?

Reguliere fysiotherapie kost doorgaans tussen de 30 en 40 euro per half uur. Heb je een meer specialistische behandeling nodig, denk bijvoorbeeld aan kinderfysiotherapie of manuele therapie, dan betaal je gemiddeld tussen de 40 en 50 euro per half uur. Voor fysiotherapie en oefentherapie gelden geen vaste prijzen. Houd er tevens rekening mee dat fysiotherapie voor niet-chronische aandoeningen niet wordt vergoed, hiervoor heb je een aanvullende verzekering nodig. Een behandeltraject van tien fysiotherapiebehandelingen kost gemiddeld rond de 400 euro. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van fysiotherapie.

Soort fysiotherapie Gemiddelde kosten
Reguliere fysiotherapie (per 30 minuten) € 30 - € 40
Specialistische fysiotherapie (per 30 minuten) € 40 - € 50
Fysiotherapie behandeltraject (10 behandeling € 400 - € 500

Welke factoren bepalen de kosten van een fysiotherapeut

De kosten van fysiotherapie worden voornamelijk bepaald door het aantal behandelingen dat je afneemt en hoelang één sessie duurt. De prijs hangt daarnaast af van wat voor soort specialisatie je nodig hebt, bijvoorbeeld kinesitherapie, en eventuele hulpmiddelen die je nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krukken of andere hulpmiddelen die je voor oefeningen dient te kopen of te huren.

Behandeling door fysio

Wordt fysiotherapie vergoed door basisverzekering?

Wanneer je een aandoening hebt die op de lijst met chronische aandoeningen staat dan wordt je fysiotherapiebehandeling vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Je moet dan dus de eerste twintig behandeling bij de fysio zelf betalen. Hoeveel je moet betalen hangt af van je zorgverzekeraar. Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen om tevens vergoeding voor de eerste twintig behandelingen te krijgen. Kinderen tot achttien jaar met een chronische aandoening kunnen alle fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgen.

Welke fysiotherapie wordt vergoed vanuit aanvullende verzekering?

Als je een aanvullende zorgverzekering dan krijg je mogelijk meer fysiotherapiebehandelingen vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Je zorgverzekeraar kan je vertellen of je een eigen bijdrage moet betalen en hoe hoog je eigen eventuele bijdrage is.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van fysiotherapeuten?

Je kunt eenvoudig prijsopgaven opvragen bij meerdere fysiotherapeuten. Zo kun je meerdere offertes van fysiotherapeuten met elkaar vergelijken om zo de beste fysiotherapie binnen jouw budget te vinden. Ook kunnen we je in direct contact brengen met fysiotherapeuten in jouw regio.

Pijn in schouderblad

Welke voordelen biedt een fysiotherapeut?

Fysiotherapie brengt veel voordelen met zich mee. Je werkt samen met een fysiotherapeut aan het versterken van je bewegingsapparaat. De fysio zal je bepaalde oefeningen en houdingen aanleren waarmee je spieren en gewrichten beter gaan werken. Fysiotherapie heeft de volgende voordelen:

 • Fysiotherapie kan ziekteverzuim voorkomen. Een bedrijf kan een bedrijfsfysiotherapeut aanstellen. Deze zal ervoor zorgen dat werknemer een juiste houding aannemen tijdens het werken zodat gewrichten en spieren niet overbelast raken.
 • Fysiotherapie voorkomt blessures. Massages voor en na het sporten kunnen spieren helpen opwarmen en herstellen. Dit helpt blessures te voorkomen.
 • Fysiotherapie behandelt blessures adequaat. Een fysiotherapeut zal je snel helpen en efficiënt helpen bij een blessure. Zo maak je de kans op herstel zo groot mogelijk.
 • Persoonlijke aandacht. Een fysiotherapeut doet alle behandelingen in overleg met jou en baseert deze op jouw specifieke wensen en situatie.
 • Fysiotherapie aan huis. Ben je zelf niet in staat om naar de fysiopraktijk te komen? Dan kan een fysio thuisbehandeling bij jou thuis doen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een fysiotherapeut?

Bij het kiezen van een fysiotherapeut kun je onder andere letten op de volgende zaken:

 • Heeft de fysiotherapeut de juiste specialisaties? Wellicht heb je een specialistische behandeling nodig. Let er dus op of de desbetreffende fysiotherapeut hierin gespecialiseerd is.
 • Kies een fysio waar je je prettig bij voelt. Vooral als je regelmatig naar de fysio voor fysiotherapiebehandelingen gaat is het belangrijk een fysiotherapeut te kiezen waar jij je prettig bij voelt.
 • Vergelijk offertes. Vergelijk de kosten van verschillende fysiotherapeuten. Let er ook goed op wat een fysio allemaal in rekening brengt. Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie. Dus wellicht bieden verschillende fysio’s precies hetzelfde aan voor andere prijzen.

Hoe vind je direct een fysiotherapeut die precies bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken eenvoudig een betrouwbare en professionele fysiotherapiepraktijk die het beste bij jouw wensen past. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen 085 432 00 32.