Terug naar diensten
Gevel reinigen

Gevel reinigen

Ben je op zoek naar een professionele gevelreiniging om jouw gevel schoon te maken? Op deze pagina vind je alle informatie over de werkzaamheden van een gevelreiniger. MyGo helpt je graag met het vinden van de meeste geschikte gevelreiniger voor jou. Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de Matchmaker om direct gematcht te worden met een gevelreiniger. Ook zijn we telefonisch te bereiken op 085 106 1600.

Gevelonderhoud

Een schone gevel zorgt ervoor dat je huis een nette en mooie uitstraling heeft. Een professionele gevel reiniger zorgt ervoor dat je gevel er weer als nieuw uitziet. Regelmatig onderhoud aan je gevel zorgt ervoor dat schade aan je gevel voorkomen wordt. Bovendien ziet je er gevel er na een grondige reinigingsbeurt weer mooi uit.

Gevel reinigen

Gevelreiniging kosten

De gemiddelde kosten voor gevelreiniging liggen tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter. Wil je je gevel ook laten voegen en impregneren? Dan ben je duurder uit. Er zijn verschillende manieren om een gevel schoon te maken. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen van gevelreiniging.

Gevelreiniging

Gemiddelde kosten per vierkante meter

Gevel reinigen

€ 10 - € 20

Gevel voegen

Vanaf € 15

Gevel impregneren

€ 10 - € 20

Gevel nevelstralen

€ 15 - € 18

Gevel zandstralen

€ 15 - € 20

Gevel vochtstralen

€ 16 - € 18

Chemische reiniging gevel

€ 20 - € 25

Gevel hogedruk reinigen (koud water)

€ 7 - € 9

Gevel hogedruk reinigen (warm water)

€ 8 - € 10

Het soort gevelreiniging is dus bepalend voor de kosten van een gevelreiniger. Heb je een oudere woning? Dan bestaat gevel wellicht uit poreuze materialen, dan kan je je gevel bijvoorbeeld niet laten zandstralen omdat er dan schade kan ontstaan.

Gevel reinigen

Gevel reinigen voegen en impregneren

Om je gevel nog beter te beschermen kun je naast regelmatig je gevel reinigen ook je gevel laten impregneren. Door je gevel te laten impregneren is deze jarenlang beschermd tegen onder andere vervuiling, weersinvloeden en doorslaand vocht. Wanneer je gevel wordt geïmpregneerd dan wordt de buitenmuur voorzien van een waterafstotende vloeistof. Het impregneren van je gevel zorg ervoor dat je huis beter is beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling.

Gevel voegen

Voordat je je gevel laat impregneren kun je deze ook opnieuw laten voegen. Het opnieuw laten voegen van de voorgevel of buitenmuur is belangrijk om je gevel in goede staat te houden. Door oud voegwerk te herstellen geef je je woning een fris en nieuw uiterlijk. Het herstellen van oud voegwerk aan de gevel kan een gevelspecialist op een aantal manieren doen. Een gevel specialist kan de voegen uithakken met een mechanische bijtel of de voegen uitslijpen. Op welke manier de voegen hersteld dienen te worden hangt af van de dikte van de voegen en hoe poreus de gevelstenen zijn. Wanneer de voegen heel zacht zijn dan kunnen deze veelal met een hogedrukspuit worden verwijderd.

Voordelen gevel reinigen

Je gevel laten reinigen, impregneren en voegen brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Gevel heeft langere levensduur. Regelmatig onderhoud en reiniging van je gevel zorgt ervoor dat de levensduur van je gevel wordt verlengd. Een geïmpregneerde en goed onderhouden gevel gaat jaren langer mee.
  • Je huis wordt meer waard. Een schone, nette en geïmpregneerde gevel zorgt ervoor dat je woning er nieuwer uitziet en daardoor meer waard wordt.
  • Je woning is beter beschermd. Een goed onderhouden en gereinigde gevel zorgt ervoor dat je hele huis goed beschermd is tegen weersomstandigheden en vuil van buitenaf.

Gevel reinigen

Waarmee rekening houden?

Wanneer je een gevelreiniger inschakelt kun je rekening houden met de volgende factoren:

  • Wel of geen OSB-keurmerk. Kies voor een gevelspecialist die beschikt over het OSB-keurmerk. Je bent dan gegarandeerd van betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Wel of geen vergunning. Voor reinigen of impregneren van je gevel heb je in sommige gevallen in vergunning nodig. Bijvoorbeeld als in een monumentaal of historisch pand woont. Controleer bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt.

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manier geld besparen bij het inschakelen van een gevelspecialist:

  • Vergelijk offertes. Vraag meerdere offertes op bij meerdere gevelreinigers. Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijk en de meest geschikte gevelreiniger binnen jouw specifieke budget vinden.
  • Bespaar op voorrijkosten. Kies een gevelreiniger uit de regio om zo geld te besparen op voorrijkosten. Sommige gevelreinigers rekenen binnen een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de meest geschikte gevelreiniger voor jou. Je kunt de MyGo Matchmaker online 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruiken. Liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Je kunt ons tijdens kantoortijden bellen op 085 106 1600. Wij kunnen dan meteen een afspraak met een gevelreiniger voor je inplannen, een terugbelverzoek voor je indienen of je direct doorverbinden met de desbetreffende gevelreiniger.