Gevelreiniging

Gevelreiniging bij jou in de buurt

Vind eenvoudig gevelreiniging die het beste bij jouw wensen past

Ben je op zoek naar professionele gevelreiniging voor het schoonmaken van jouw vuile gevel? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct gekwalificeerde gevelreiniging bij jou in de buurt. Wil je liever direct telefonisch contact? Bel dan gratis en vrijblijvend naar 085 432 00 32.

Gevelreiniging

Veel gestelde vragen over gevelreiniging

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging betekent het schoonmaken van de gevel van je woning of bijvoorbeeld bedrijf. Een schone voorgevel zorgt voor een mooie en nette uitstraling. Een gevelspecialist zorgt ervoor dat je buitenmuren grondig worden gereinigd. Dit kan op de volgende manieren.

Soorten gevelreiniging

Er zijn een aantal verschillende soorten gevelreiniging:

 • Gevel stoom reinigen. Als je bijvoorbeeld een klimop of modder op je voorgevel hebt kan de gevelspecialist met een hogedrukreiniger je voorgevel schoon stomen. Doordat de stoom een hoge temperatuur heeft laat het vuil los van de gevel. Ook worden hierbij geen chemische middelen gebruikt wat beter is voor het milieu.
 • Gevel stralen. Je gevel laten stralen is de zwaarste manier van gevelreiniging. Hierbij wordt er lucht of water met een zeer hoge druk tegen je gevel gespoten. Deze methode kan de gevel aantasten.
 • Nevelstralen. De nevelstraaltechniek wordt doorgaans toegepast bij monumentale panden of historische gebouwen. Deze straaltechniek met een zachtere straal waardoor de gevel niet beschadigt raakt. Dit kan door middel van een droge methode of een natte methode.
 • Chemische reinigingsmiddelen. Als je hardnekkig vuil op je gevel hebt, zoals bijvoorbeeld verfresten, dan is chemisch reinigen de oplossing. De gevelspecialist brengt het chemische reinigingsmiddel aan op de gevel en laat dit een half uurtje intrekken. Het reinigingsmiddel hecht zich aan het vuil waardoor de specialist vervolgens het chemische reinigingsmiddel samen met het vuil van de gevel zal spuiten. Houd er rekening mee dat het in dit geval gemiddeld een week duurt voordat je het resultaat ziet. Er zijn twee verschillende soorten chemicaliën die een gevelspecialist kan gebruiken:
 • Basische schoonmaakmiddelen. Ook kan een gevelreiniger basische reinigingsmiddelen gebruiken, deze hebben een zeer lage PH-waarde waardoor ze poreuze ondergronden niet beschadigen.
 • Zure schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen hebben een hogere PH-waarde en kunnen de ondergrond dus wel aantasten. De specialist zal bepalen welk schoonmaakmiddel de juiste is.

Muren worden schoongemaakt

Gevel impregneren

Als je gevel goed schoongemaakt is kun je gevel vervolgens laten impregneren door een specialist. Hierdoor zal de geven waterafstotend zijn en minder vatbaar zijn voor vuil.

Gevelrenovatie

Ook kun je tijdens het schoonmaken en impregneren ook kiezen voor gevelrenovatie. Als bijvoorbeeld voegwerk van je gevel loslaat.

Wat kost gevelreiniging?

De kosten voor gevelreiniging hangen af van het type gevelreiniging dat wordt toegepast en de oppervlakte van je gevel. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van gevelreiniging.

Soort gevelreiniging Gemiddelde prijs per m2
Zandstralen € 15 - € 20
Vochtstralen € 16 - € 18
Nevelstralen € 15 - € 18
Hogedruk reinigen met koud water € 7 - € 9
Hogedruk reinigen met warm water € 8 - € 10
Chemische reiniging € 20 - € 25
Impregneren Vanaf € 9

Welke factoren bepalen de kosten van gevelreiniging?

De volgende keuzes zijn bepalend voor de totaalprijs van je gevel laten reinigen:

 • Het soort gevelreiniging. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien verschillen de prijzen per type gevelreiniging nogal. Het toepassen van de juiste soort gevelreiniging is belangrijk om het beste resultaat te behalen en om je gevel niet te beschadigen.
 • Wel of geen gevelrenovatie. Doorgaans wordt gevelreiniging gecombineerd met gevelrenovatie. Wanneer je bijvoorbeeld slecht voegwerk hebt is het verstandig dit te laten herstellen. Slecht voegwerk kan er namelijk voor zorgen dat water sneller in je gevel trekt waardoor er schade kan ontstaan.
 • Wel of niet impregneren gevel. De gevel laten impregneren (of hydrofoberen) zorgt ervoor dat er een beschermende laag over je gevel wordt gerealiseerd. Hierdoor wordt de gevel waterafstotend gemaakt en kan vuil zich minder goed hechten aan de gevel.

Gevel van gebouw schoonmaken

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van gevelreinigers?

Je kunt bij meerdere gevelreinigers offertes of prijsopgaven opvragen en deze vervolgens met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en gemakkelijk de beste gevelreiniging voor jou. Wil je liever direct contact met het gevelreinigingsbedrijf? Dat kan! Bel ons op 085 432 00 32, dan kunnen we je direct doorverbinden met gevelreiniging bij jou in de buurt. Ook kun je een terugbelverzoek indienen om op een later tijdstip te worden teruggebeld.

Welke voordelen biedt gevelreiniging?

Het laten reinigen van je gevel brengt veel voordelen met zich mee:

 • Huis beter beschermd. Door je gevel goed te onderhouden is je gehele huis en gevel beter beschermd tegen alle weersomstandigheden en vuil plus bacteriën van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat je huis beter beschermd is en je een gezonder binnenklimaat in je woning hebt.
 • Je huis is meer waard. Een schone, mooie gevel zorgt ervoor dat je huis er nieuwer en netter uitziet. Dit zorgt ervoor dat je woning nieuwer eruit ziet en meer waard wordt.
 • Gevel gaat langer mee. Regelmatige gevelreiniging zorgt ervoor dat de levensduur van de gevel verlengd wordt. Een gereinigde en geïmpregneerde gevel gaat jaren langer mee waardoor je dus uiteindelijk geld op onderhoud zult besparen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van gevelreiniging?

Bij het inschakelen van een gevelreinigingsbedrijf is het verstandig te laten op de volgende zaken:

 • Vergunning nodig? Of je een vergunning nodig hebt voor gevelreiniging hangt af van het soort woning dat je hebt en waar je woont. Als je in een historisch of monumentaal pand woont heb je doorgaans wel een vergunning nodig. Controleer bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt of niet.
 • Vergelijk gevelspecialisten. Vergelijk meerdere gevelspecialisten om zo de beste te vinden binnen jouw specifieke budget.
 • Wel of geen keurmerk? Sommige gevelspecialisten beschikken over een keurmerk. Wanneer een gevelspecialist bijvoorbeeld beschikt over het OSB-keurmerk ben je gegarandeerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Voorrijkosten. Kies een lokale gevelspecialist om te besparen op de voorrijkosten. Sommige gevelspecialisten rekenen binnen een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.

Hoe vind je direct gevelreiniging die bij jouw wensen past?

Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct een betrouwbare gevelspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!