Terug naar prijzen
Granito vloer prijs

Granito vloer prijs

Wat kost het leggen van een granito vloer?

De gemiddelde prijs van een granito vloer ligt tussen de 180 en 300 euro per vierkante meter inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten. Granito, ook wel terrazo genoemd, geeft een elegante, Italiaanse sfeer in je huis. Het leggen van een granito vloer is een arbeidsintensieve klus die gedaan moet worden door een vakkundig vloerlegger. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van het laten leggen van een granito, of terrazzo vloer.

Ben je benieuwd naar de kosten van het laten aanleggen van een granito gietvloer? Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om gematcht te worden met de vakman die het beste geschikt is voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis met 085 106 1600, MyGo kan je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een granito vloer?

Het leggen van een granito of terrazzo vloer is een vak apart. Gemiddeld betaald je tussen de 180 en 300 euro per vierkante meter inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De uiteindelijke prijs hangt af van jouw specifieke wensen en de oppervlakte van de vloer. Hoe groter de vloeroppervlakte,hoe lager de prijs.

Mogelijkheden van granito

Granito of terrazzo kan op meerdere plekken worden toegepast. Granito vloeren worden veelal in vochtige ruimtes gelegd. Zoals bijvoorbeeld de badkamer, hal, keuken of toilet. Granito kan ook functioneren aanrechtblad of als tafelblad. Hierdoor kan terrazo ook heel goed als terrasvloer gelegd worden. Je kunt een terrazzovloer volledig laten leggen naar je eigen wensen. Door materialen te mengen kun je unieke kleurencombinaties creëren. Zo kun je je vloer helemaal aanpassen naar jouw specifieke wensen.

Wat kost een granito vloer?

Granito vloer polijsten

Met een speciale schuurmachine wordt de granieten vloer opgeschuurd. Deze schuurmachine is uitgerust met diverse diamantschijven. De eerste schijf is redelijk grof. De tweede schijf is iets fijnen en de derde schijf is nog fijner. Door de vloer te polijsten kan je de levensduur van de vloer verlengen. 

Wat bepaalt de prijs van een granito vloer?

Oppervlakte

Zoals hierboven genoemd zijn grotere vloeren vaak goedkoper per vierkante meter dan kleinere vloeren.

Soort vloer

Er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk bij een granito vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren marmer of cement. Je kunt ervoor kiezen om glas te laten toevoegen. Ook kun je de dichtheid van het marmer bepalen.

Mozaïeken

Ook kan je verschillende mozaïeken laten aanbrengen in je marmer. Dit wordt gedaan door kleine stukjes marmer in een bepaald patroon in de vloer te maken. Het leggen van mozaïek is echter wel vakwerk en kan meerdere dagen in beslag nemen.

Voordelen van een granito vloer

  • Duurzamer dan standaard tegelvloeren.
  • Zal met minimaal onderhoud meerdere generaties meegaan.
  • Ideaal te combineren met vloerverwarming.
  • Makkelijk schoon te houden, naadloos en vloeistofdicht
  • Uniek, natuurlijk product

Bespaartips van MyGo

  1. Doe zelf de afwerking. Wanneer de vloer gepolijst is moet deze nog een aantal keer behandeld worden met zeep en daarna met een natuurlijk wax. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen om kosten te besparen.
  2. Kies een lokale vakman. Bespaar op de voorrijkosten door een vakman uit de buurt te kiezen.
  3. Grotere oppervlakte is goedkoper. Als je kiest voor het laten leggen van een grotere oppervlakte vloer zal je per vierkante meter goedkoper uit zijn.

Wat kost een granito vloer?

Waarmee rekening houden?

Arbeidsintensief

Houd er rekening mee dat het soms wel een week kan duren voordat de vloer gebruiksklaar is. Nadat de vloer gelegd wordt kost het gemiddeld drie dagen om te drogen. Daarna wordt het nog driemaal gepolijst totdat er vrijwel geen krassen zichtbaar meer zijn. Hierdoor komen ook de kleur en de structuur van de vloer veel beter naar voren. Hierna moet de vloer meerdere malen met zeep behandelt worden en daarna met een natuurlijk wax.

Krimpscheurtjes

Granito is een cementgebonden product wat de neiging heeft om te krimpen. Hierdoor kunne kleine krimpscheurtjes in je vloer ontstaan. Deze hebben echter geen invloed op de waterdichtheid van je vloer en zijn meestal nauwelijks zichtbaar..

Stevige ondervloer

Bij het leggen van een terrazzo vloer is een stabiele ondervloer erg belangrijk. De ondervloer moet zowel vormvast als draagkrachtig zijn. Een stabiele ondervloer van beton met krimpwapening is vaak het meest ideaal. Granito kan namelijk geen trekspanningen opvangen. Als de ondervloer over krimpwapening beschikt minimaliseer je hiermee de kans op scheurvorming. Soms is het mogelijk om een houten vloer geschikt te maken als ondervloer als deze de juiste detaillering heeft.

Egaliseren ondervloer

Het kan ook noodzakelijk zijn dat er een dunne laag zandcement op je huidige ondervloer aangebracht moet worden om het te egaliseren. Hierdoor moeten wellicht je deuren en drempels worden aangepast of verhoogt wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Onderhoud

Gebruik voor het schoonmaken van de vloer bij voorkeur lijnolie zeep. Schoonmaakmiddelen met chloor of zuur zullen de vloer aantasten.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht! Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om direct een vakman te vinden die aan jouw specifieke wensen voldoet. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, MyGo kan je dan doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.