Terug naar prijzen
Hangend toilet plaatsen kosten

Hangend toilet plaatsen kosten

Wat kost het om een hangend toilet te laten plaatsen?

Het laten plaatsen van een hangend toilet kost gemiddeld tussen de 500 en 1000 euro. De kosten bestaan voornamelijk uit de arbeidskosten voor het plaatsen en de kosten van het nieuwe sanitair. 

Ben je benieuwd wat het kost om ook een hangend toilet te laten plaatsen in je woning? In dit artikel vertellen we je alles over de kosten en geven we handige tips en aandachtspunten bij de prijzen.

Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt die het toilet zou kunnen plaatsen? Hiervoor kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Met de Matchmaker krijg je direct een overzicht van specialisten uit de buurt die het meest geschikt zijn om jou klus uit te voeren. Je mag natuurlijk ook bellen. Hiervoor kun je het volgende telefoonnummer gebruiken: 085 106 1600.

Werkzaamheden plaatsen hangend toilet

Werkzaamheden

Activiteit

Kosten

Het sloopwerk

Verwijderen oude toilet + wastafel/fontein, excl. Verwijderen tegels

€ 60 - € 120

Leidingen en nieuwe afvoer laten aanleggen

Leidingen aanleggen inclusief materiaal + aansluiting op de riolering.

€ 100 - € 160

Sanitair plaatsen

Plaatsen hangend toilet met toilethouder + montage wastafel/fontein.

€ 150 - € 300

Prijzen hangend toilet

Voor ieder type toilet zijn extra’s als een softclose sluiting voor de toiletbril, dubbele spoeltechnieken en een vuilwerende afwerking beschikbaar. Hoe meer extra’s je kiest hoe duurder het toilet normaalgesproken wordt.

Type hangend toilet

Prijzen

Standaard hangend toilet

€ 50 - € 200

Compact hangend toilet

€ 100 - € 300

Hangend toilet zonder spoelrand

€ 200 - € 600

Wastafel/fontein

€ 45 - € 350

Extra toepassingen hangend toilet

Sofclose sluiting

Met een softclose sluiting zorgen speciale scharnieren ervoor dat de toiletbril zacht en geruisloos dichtvalt. Dit voorkomt beschadigingen aan de toiletpot en zere vingers wanneer je even niet oplet.

Dubbele spoeltechniek

Wanneer een toilet een dubbele spoeltechniek heeft zijn er twee spoelknoppen. In tegenstelling tot een standaard spoel/stop knop heeft een dubbel spoelsysteem een knop voor een grote en een kleine spoelbeurt.

Vuilwerende afwerking

Door een vuilafstotende laag zijn toiletten die op deze manier zijn afgewerkt extra hygiënisch. Door de laag krijgen bacteriën geen kans om zich te hechten aan het keramiek.

Prijsvoorbeelden hangend toilet

Goedkoopste scenario

Je kiest voor een nieuw hangend toilet. Je was al eerder overgestapt van een staand toilet naar een hangend toilet. Hierdoor hoeft er geen leidingwerk en geen afvoer te worden aangepast. Luxe is niet zo belangrijk. Daarom kies je een standaard toilet met een eenvoudige fontein zonder extra’s. De totaalprijs voor het nieuwe toilet komt dan ongeveer uit op 300 euro.

Gemiddeld scenario

Je hebt een kleine toiletruimte. Daarom ben je op zoek naar een compact hangend toilet. Er is nog een staand toilet dat er nog uit moet. Dit betekent dat de huidige leidingen en de afvoer niet geschikt zijn voor een hangend toilet. Daarom laat je dit opnieuw aanleggen door een specialist. Je kiest voor een compact toilet met fontein en enkele extra’s. De prijs van het nieuwe toilet komt dan ongeveer uit op 650 euro.

Luxe scenario

Je wilt graag een luxueus design toilet. Er was nog niet eerder een hangend toilet geplaatst dus de leidingen en de afvoer zijn nog niet in orde. Het oude toilet en de fontein zitten er ook nog. Je kiest ervoor alle werkzaamheden door een vakman te laten uitvoeren. Vanwege de goede hygiëne kies je voor een luxueus hangend toilet zonder spoelrand met bijpassende fontein. De prijs voor je nieuwe hangende toilet is dan ongeveer 1300 euro.

Soorten hangend toilet

Er bestaan drie verschillende soorten hangende toiletten. Ze verschillen in vormgeving en in afmeting. De volgende drie soorten worden onderscheiden.

 1. Standaard hangend toilet. Een standaard hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd, is het type toilet dat je vrijwel overal ziet. Het is een standaard ovale pot met standaard afmetingen.
 2. Compact hangend toilet. Een compact hangend toilet is de verkorte versie van de standaard zwevende pot. Gemiddeld is dit type 5 centimeter korter dan een standaard model. Hierdoor is dit type toiletpot erg geschikt voor kleine, compacte ruimtes. Een kleine tip: kijk bij de aanschaf van een toiletbril even goed naar de maat. Voor dit toilet heb je dus ook een kleinere bril nodig.
 3. Hangend toilet zonder spoelrand. Een hangend toilet zonder spoelrand heeft dezelfde afmetingen als een standaard toiletpot, alleen heeft deze pot geen spoelrand. Dit heeft als voordeel dat kalkresten en vuil zich niet kunnen ophopen onder de toiletrand. 

Wat kost het plaatsen van een hangend toilet?Een hangend toilet: de voordelen

Een hangend toilet heeft een aantal voordelen ten opzichte van een staand model.

 • Hygiëne. Doordat de pot aan de wand is bevestigd kun je gemakkelijk de vloer onder het toilet schoonhouden. Je hebt geen last van moeilijke plekjes.
 • De afwerking. Bij een hangend toilet is de spoelbak en de ophangconstructie weggewerkt in de muur. Hierdoor ontstaat een strak en opgeruimd geheel. Je hoeft dus niet langer tegen een spoelbak aan te kijken.
 • Meer ruimte. Omdat je alleen een toiletpot ziet creëer je een gevoel van ruimte.  Het vertrek waar de pot is aangebracht oogt groter omdat het toilet zelf minder ruimte in beslag neemt.
 • Een extra plank. Vanwege de constructie van het hangende toilet ontstaat een opzetrand (plank) boven het toilet. Deze ruimte is goed te gebruiken voor toiletdecoratie.

Bespaartips van MyGo

 • Rekening houden met leidingen. Wanneer je een staand toilet vervangt door een hangende pot heb je te maken met bestaande waterleidingen en een aansluiting op het riool. Het zou kunnen dat het nodig is de rioolafvoer te verleggen. Dit kost extra tijd en geld.
 • Hangend toilet in een hoek plaatsen. Het is gebruikelijk om een hangend toilet aan een rechte muur te bevestigen. Maar het is ook mogelijk om de toiletpot in een hoek van de ruimte op te hangen. Houd er in dat geval rekening mee dat er extra materiaal nodig is om de ophangconstructie te verzwaren en te bevestigen.
 • Sloopwerk zelf doen. Door het sloopwerk (gedeeltelijk) zelf te doen kun je besparen op de totale kosten van het project. Het is wel verstandig op voorhand even te overleggen met een specialist. Een vakman kan je adviseren hoe je dit het beste kunt aanpakken.
 • Meerdere offertes. Door meerdere offertes bij verschillende aannemers aan te vragen kun je verschillende vakmensen met elkaar vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de meeste geschikte specialist voor de klus.
 • Een vakman bij jou in de buurt. Wanneer je kiest voor een nieuw hangend toilet is het raadzaam om de klus door een professional te laten uitvoeren. Het plaatsen van een hangend toilet kan namelijk lastiger zijn dan het lijkt. Het is niet altijd even duidelijk wat er allemaal bij komt kijken.

Vind de beste vakman via MyGo

Om de meest geschikte vakman bij jou in de buurt te vinden kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. De Matchmaker geeft je snel een compleet overzicht van de vakmensen bij jou in de buurt die de klus zouden kunnen uitvoeren. Liever eerst een aantal verschillende offertes aanvragen? Dat kan ook. Zo kun je verschillende ondernemers met elkaar vergelijken om de goedkoopste vakman te vinden. Contact opnemen via e-mail kan ook. Liever direct iemand aan de lijn? Gebruik hiervoor 085 106 1600.