Houten vloer schuren kosten

Houten vloer schuren kosten

Wat kost een houten vloer schuren?

De houten vloer schuren kost gemiddeld ongeveer 25 tot 35 euro per vierkante meter, inclusief de arbeidskosten en het materiaal. Vind je je houten vloer of parketvloer niet meer mooi genoeg, dan is het helemaal niet nodig om direct een nieuwe vloer aan te schaffen. Je kunt je houten vloer of parketvloer namelijk ook laten renoveren. Wanneer je een houten vloer laat schuren, ziet deze er weer uit alsof het hout gloednieuw is. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van het schuren van een houten vloer.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Inhoudsopgave

Prijsopbouw houten vloer schuren

Als je je houten vloer of je parketvloer laat schuren, geef je deze als het ware een make-over. In tabel 1 lees je op wat voor manieren je je vloer kunt renoveren en hoeveel dat kost per vierkante meter. De prijzen van het schuren zijn gemiddeld en zijn inclusief de materialen en de arbeidskosten.

Tabel 1: Prijzen renovatie parketvloer.

Soort renovatie parketvloer

Gemiddelde kosten per m2

Schuren en oliën

€15-25

Schuren en lakken met 1 component

€25-30

Schuren en lakken met 2 componenten

€30-35

Schuren, lakken en colorwashen

€35-40

Mogelijkheden houten vloer laten schuren

Zoals in tabel 1 te zien is, zijn er verschillende manieren om je vloer na het schuren af te werken:

 • Oliën. Oliën is de goedkoopste methode om je vloer na het schuren af te werken. Met olie kun je de vloer een mooi uiterlijk geven. Je kunt namelijk een kleur uitzoeken die
 • Lakken. Als je je vloer geen nieuwe kleur wilt geven, kun je deze ook laten lakken. Lak beschermt de vloer tegen beschadigingen en viezigheid. Je kunt kiezen uit een glanzende en een matte lak. Lak met één component is geschikt voor een zachte vloer, terwijl lak met twee componenten geschikt is voor een harde vloer. Twijfel je welke lak je nodig hebt? Bespreek dit dan van tevoren met een specialist via de MyGo Matchmaker.
 • Colorwashen. Wil je je vloer na het lakken toch nog een andere kleur geven? Dan kun je de vloer laten colorwashen.

Bespaartips houten vloer schuren

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld voor het renoveren of laten schuren van je houten vloer of parketvloer:

 1. Voorbereiden. Je betaalt een specialist meestal per uur. Hoe sneller de specialist klaar is, hoe minder je dus betaalt. Daarom kun je op de kosten besparen door zelf alvast wat voorbereidend werk te doen. Zo kun je bijvoorbeeld alvast de kamer leeg maken en dweilen of stofzuigen om ervoor te zorgen dat de specialist direct kan beginnen.
 2. Veel tegelijk. Vaak biedt een specialist een relatief lagere prijs aan voor een groter oppervlak. Je kunt dus geld besparen door direct meerdere ruimtes te laten schuren, in plaats van één voor één.
 3. Overleg met de specialist. Wil je je vloer graag zo goedkoop mogelijk laten schuren en afwerken? Dan kun je het beste van tevoren met de specialist overleggen. Wellicht heeft de specialist tips waarmee je kunt besparen op de materialen.
 4. Offertes aanvragen. Om zeker te weten dat je je vloer voordelig laat schuren, kun je offertes aanvragen via de MyGo Matchmaker. Je kunt zo gemakkelijk de voordeligste specialist kiezen.

Meer weten over houten vloer schuren?

Het schuren van een houten vloer of parketvloer gaat als volgt in zijn werk. Ten eerste zorgt de specialist ervoor dat er geen uitstekende schroeven of spijkers meer in de vloer zitten. Deze worden dus verwijderd voordat de specialist de vloer kan gaan schuren. Dit wordt in eerste instantie grof gedaan met een speciale schuurmachine. Vervolgens wordt de vloer voor een tweede keer geschuurd, maar dit keer wordt dit van grof naar fijn gedaan. Hierdoor wordt de vloer weer helemaal glad en effen. Nu de vloer geschuurd is, is deze erg kwetsbaar voor beschadigingen. Daarom is het nodig om te vloer af te werken. Dit kun je doen met olie of lak, zoals je ziet in tabel 1.

 • Oliën. Voor oliën moet de vloer eerst goed gereinigd worden. Pas als de vloer helemaal droog is, kan de olie worden aangebracht. Hiervoor moet de olie continu goed geroerd worden, zodat je geen kleurverschil krijgt. De specialist brengt de olie aan met een boenmachine. De specialist gaat net zo lang door totdat het hout geen olie meer kan absorberen. Vervolgens worden eventuele restjes olie weggeveegd met een katoenen doek, zodat je geen glanzende plekken krijgt. Tot slot moet de olie uitharden. Na ongeveer 30 uur zou dit klaar moeten zijn. Indien je nog niet tevreden bent met het resultaat, kun je de vloer voor de tweede keer laten oliën.
 • Lakken. Wanneer je een vloer laat lakken na het schuren, moet dit geheel stofvrij gedaan worden. Daarom moet de vloer eerst meerdere keren af worden genomen met een vochtige doek. Er mogen geen stofrestjes achterblijven. Lakken wordt meestal in twee keer gedaan: eerst wordt er een dunne laag dwars over de nerf gerold, die de vloer zal beschermen tegen slijtage. Pas als deze laag helemaal droog is, wordt de tweede en dikkere laag aangebracht. Deze brengt de specialist in de lengte aan met de nerf van het hout.

Voordelig je houten vloer laten schuren met MyGo

Om je houten vloer een make-over te geven, kun je deze laten renoveren. Je kunt dit het beste laten doen door een specialist, omdat het precisiewerk is en er speciale apparatuur voor nodig is. De specialist kan een houten vloer of parketvloer schuren met een schuurmachine, waarna de vloer wordt gelakt of geölied.

Vloerenspecialist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!