Terug naar diensten
Huis leeghalen na overlijden

Huis leeghalen na overlijden

Wanneer een dierbare komt te overlijden en diens huis leeg komt te staan, komen nabestaanden voor een zware taak te staan. Het huis moet worden leeggehaald, en in het geval van een huurwoning vaak al op korte termijn. Om niet zelf deze zware last te hoeven dragen, kun je ervoor kiezen om het huis te laten leeghalen door een specialistisch ontruimingsbedrijf.

Wil je het huis van jouw dierbare na diens overlijden laten ontruimen door een ontruimingsbedrijf, waarbij je het van belang vindt dit op respectvolle wijze wordt gedaan? In dat geval kan MyGo je in contact brengen met ontruimingsbedrijven in jouw regio die dit voor je kunnen realiseren. Bel naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden of raadpleeg onze online Matchmaker om een offerte op te vragen bij een ontruimingsspecialist naar keuze.

Direct een ontruimingsbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom professioneel huis leeghalen na overlijden?

Zelf het huis van je dierbare leeghalen na diens overlijden kan ontladend werken en je een gevoel van opluchting geven, maar het kan ook een zware, emotioneel beladen situatie zijn die je geestelijke gezondheid meer kwaad dan goed doet.

Vooral als er in de woning sprake is van ernstige vervuiling of als de overledene kampte met verzamelwoede kan een ontruimingsbedrijf een grote last van je schouders nemen. In veel gevallen zal de woning daarbij worden opgeknapt om hem stralend schoon en opnieuw bewoonbaar achter te laten.

Tot slot zal een professioneel ontruimingsbedrijf het huis van je overleden dierbare op respectvolle wijze leeghalen en de inboedel behandelen zoals jij dat wilt. Zo kun je de inboedel doneren aan het goede doel, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde eigendommen zelf te halen of ze voor een later moment naar een opslag te laten brengen.

Kosten huis leeghalen na overlijden

Hoewel je je waarschijnlijk liever niet bezighoudt met deze vraag, is het laten leeghalen van het huis van een overleden dierbare niet gratis. Hoewel ontruimingsbedrijven hier verschillende prijzen voor hanteren, worden de kosten vaak bepaald door de grootte van de woning, de mate van vervuiling en eventuele bijkomende kluswerkzaamheden. In de tabel hieronder zie je een schatting van de totaalprijs van het leeghalen van een huis na overlijden.

Huis leeghalen na overlijden

Kosten

Kleine ontruiming (één-kamerappartement)

€ 150 - € 700

Middelgrote ontruiming (ruim appartement)

€ 500 - € 1500

Grote ontruiming (gezinswoning)

€ 1000 - € 2500

Inboedel afvoeren

€ 150 per lading

Vervuiling oplossen

€ 250 - € 500

Huis leeghalen na overlijden: waarop letten

Wanneer je het huis van je dierbare na diens overlijden laat leeghalen, zul je op een aantal punten willen letten. Om er zeker van te zijn dat het proces naar wens verloopt, is het daarom belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Verloopt het contact met het ontruimingsbedrijf prettig? Eigenlijk is prettig contact met het ontruimingsbedrijf wel het belangrijkste als het aankomt op het leeghalen van een woning na overlijden. Je wilt namelijk dat er daadwerkelijk op respectvolle wijze met de inboedel en de nabestaanden wordt omgegaan, en mocht je het gevoel hebben dat dit niet zo is, dan kun je een nare bijsmaak overhouden aan dit emotionele moment. Kies daarom voor een ontruimingsspecialist die communiceert op een manier die jou bevalt.
  • Wat gebeurt er achteraf met de inboedel? Over het algemeen kun je kiezen wat er met de inboedel gebeurt: doneren, opslaan of (gedeeltelijk) overnemen. Het is belangrijk om hier heldere afspraken over te maken, of, als je dat wilt en het bedrijf dat toestaat, zelf aan de ontruiming deel te nemen. Zo verlies je geen spullen waar je later potentieel spijt van zou krijgen.
  • Zit het afvoeren van de inboedel bij de kosten inbegrepen? Voor het huren van een verhuiswagen of een afvalcontainer betaal je over het algemeen per lading, voor zover die kosten niet bij de prijs van de woningontruiming zitten inbegrepen. Om niet overdonderd te worden door bijkomende kosten, is het daarom belangrijk om dit te laten vastleggen in de offerte.
  • Hoe vervuild/beschadigd is het huis? Als het huis dat na het overlijden van de bewoner moet worden leeggehaald zeer vervuild of beschadigd is, vragen sommige ontruimingsbedrijven hiervoor extra schoonmaak- en reparatiekosten. Deze kunnen niet altijd bij voorbaat berekend worden, omdat ze sterk afhankelijk zijn van de situatie in het huis. Voor een goede inschatting is het daarom belangrijk om dergelijke details te vermelden wanneer je de offerte voor het leeghalen van de woning opvraagt.
  • Heb je al verschillende ontruimingsbedrijven met elkaar vergeleken? Natuurlijk zoek je een ontruimingsbedrijf waar je je prettig bij voelt, maar ook qua budget kan het verstandig zijn om toch enkele kandidaten met elkaar te vergelijken voor je het huis van je dierbare laat leeghalen. Zoals je in de tabel hebt kunnen zien, wisselen de prijzen namelijk sterk van bedrijf tot bedrijf. Om niet per ongeluk echt te veel te betalen, kun je offertes opvragen via de MyGo Matchmaker.

Huis leeghalen na overlijden? MyGo staat voor je klaar

Moet het huis van jouw dierbare worden leeggehaald na diens overlijden? MyGo helpt je hier graag bij. Bel naar 085 106 1600 om telefonisch een ontruimingsspecialist te spreken of vraag een online offerte op via onze online Matchmaker om direct een beeld te krijgen van de kosten die bij deze dienst horen.