Binnenhuisarchitect kosten

Binnenhuisarchitect kosten

Ben je op zoek naar een binnenhuisarchitect, ook wel interieurstylist genoemd, en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste binnenhuisarchitect voor jouw project.

Wil je graag weten wat de tarieven van een binnenhuisarchitect zijn voor jouw specifieke situatie? Je kunt dan online 24/7 gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de beste interieurstylist in jouw regio. Liever direct telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker van MyGo? Ook dat is mogelijk! Je kunt ons tijdens reguliere openingstijden bellen op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemiddelde prijzen binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect kost gemiddeld rond de 3.000 euro. Veelal begint een interieurarchitect met een vanaf prijs van 500 euro. Kies je voor een volledig ontwerp en bouwbegeleiding plus hulp bij de vergunningsaanvraag dan begin je doorgaans bij een prijs vanaf 1.500 euro. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van een binnenhuisarchitect.

Binnenhuisarchitect werkzaamheid

Gemiddelde kosten per ruimte

Interieuradvies (incl. ontwerp schetsen)

€ 600 - € 900

Ontwerp teken (incl. vergunningsaanvraag)

€ 1.700 - € 3.300

Volledig ontwerp maken (incl. vergunningsaanvraag en bouwbegeleiding)

€ 8.000

Quickscan

€ 500

Contractvorming (incl. begeleiding aannemerselectie)

€ 1.200

3D visualisatie

€ 400

Binnenhuisarchitect kosten

Interieuradvies prijzen

Het mooi en samenhangend inrichten van je woning kan een lastige klus zijn. Een interieuradviseur kan je daarom goed adviseren over hoe je de ruimte het beste kunt inrichten, welke meubels goed passen bij jouw stijl en welke accessoires en kleuren bij elkaar horen. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van interieuradvies.

Interieuradvies werkzaamheden

Gemiddelde prijzen

Uurtarief interieuradviseur

€ 80 - € 100

Interieuradvies (op locatie)

€ 300 - € 400

Verkoopstyling van gehele huis voor verkoop

Vanaf € 300

Basis interieuradvies (+ 2D- of 3D-plattegrond)

€ 500

Uitgebreid interieuradvies (incl. personal shopping)

€ 750 - € 850

Compleet interieurplan (incl. plattegrond)

€ 900

Uitgebreid interieuradvies op maat (bij verbouwing of verhuizing)

€ 1.750

Binnenhuisarchitect kosten

Kosten interieuradvies

De kosten van interieuradvies hangen af van het uurtarief van de binnenhuisarchitect of interieurstylist, de omvang van het project en natuurlijk jouw specifieke wensen. Hieronder zetten we verschillende prijsvoorbeelden voor interieuradvies voor je op een rijtje:

Basis interieuradvies

Wil je slechts kleuradvies over een aantal ruimtes in je huis? Denk bijvoorbeeld aan kleuradvies over behang, verf, meubels en accessoires. De kosten voor een interieurstylist zijn dan rond de 60 euro per ruimte.

Gemiddeld interieuradvies

Wil je advies over één bepaalde ruimte in je huis? Bijvoorbeeld over de indeling van je meubels en kleuradvies. Veelal maakt de interieuradviseur hierbij ook een plattegrond voor je. Je kunt dan rekenen op 250 tot zo'n 300 euro per ruimte.

Uitgebreid interieuradvies

Je krijgt uitgebreid interieuradvies van je interieuradviseur met een aankoopadvies. Ook krijg je veelal een lijst van welke meubels en accessoires je het beste kunt kopen, inclusief de verkoopadressen zodat je je woning mooi en samenhangend kunt inrichting. Voor dit uitgebreide advies betaal je doorgaans tussen de 700 en 1.000 euro.

Binnenhuisarchitect kosten

Prijsopbouw binnenhuisarchitect

De kosten van een interieurstylist hangen af van de volgende keuzes:

 • Advies over één of meerdere ruimtes? De prijs van een interieurstylist hangt af van het aantal ruimtes waarover je je wilt laten adviseren. Ook de omvang van de ruimtes speelt een rol in de prijs
 • Slechts advies of ook uitvoering? Wil je slechts standaard advies ontvangen over een ruimte in je woning? Of wil je ook dat de interieurstylist een ontwerp maakt? Of zelfs dat de binnenhuisarchitect geheel zijn of haar gang kan gaan? De interieurstylist zal dan accessoires en meubels aanschaffen en zorgen voor ideale combinaties van kleuren en materialen.
 • Extra opties interieuradvies. Naast goed interieuradvies bieden interieurstylisten doorgaans ook extra opties aan. Denk hierbij aan een lichtplan, moodboard, plattegrond of accessoirepakket. Voor dit aanvullend advies betaal je doorgaans 80 tot 150 euro per ruimte.

Voordelen interieurstylist

Het inschakelen van een interieurstylist brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Ideale indeling van de ruimte
 • Meer woongenot
 • Een mooi samenhangend geheel van materialen en kleuren in je huis
 • Je hoeft je zelf geen zorgen te maken over de indeling
 • Een interieurstylist kan jouw woonwensen perfect vertalen naar een mooi ontwerp

Bespaartips van MyGo

Er zijn een aantal manieren om de kosten van een binnenhuisarchitect te drukken:

Vraag meerdere offertes op
Vraag bij verschillende interieurstylisten of binnenhuisarchitecten offertes op. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om zo de meeste geschikte vakman binnen jouw specifieke budget te kiezen.

Kies een lokale interieurstylist
Kies voor een interieuradviseur uit de regio om zo eenvoudig geld te besparen op de voorrijkosten.

Doe zelf voorbereidend werk
Zorg ervoor dat je zelf al stoffen, stijlen of designs kunt laten zien aan de interieurstylist. Zo krijgt de interieurstylist sneller een idee van jouw wensen. Dit bespaart de interieurstylist tijd en bespaart jou geld.

Plattegrond van de ruimte
Zorg ervoor dat je een plattegrond van de desbetreffende ruimte of je gehele woning hebt. Zo hoeft de interieurstylist de ruimte niet helemaal op te meten en zelf een plattegrond te maken.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat er een verschil is tussen een interieuradviseur en interieurarchitect. Wil je slechts advies over kleuren en aankleding van je meubel of wil je bijvoorbeeld ook advies over bouwkundige constructies? Een interieurarchitect, ofwel binnenhuisarchitect geeft naast interieuradvies ook advies over bouwkundige constructies. Een interieuradviseur geeft slechts advies over inrichting van je woning. Binnenhuisarchitecten zijn over het algemeen een stuk duurder dan een interieuradviseur. De gemiddelde prijs voor een interieuradviseur ligt rond de 800 euro per project terwijl een binnenhuisarchitect al gauw rond de 3.000 euro kost.

Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI)

Een interieurarchitect is een beschermde titel. Dat houdt in dat je alleen deze naam mag gebruiken als je ingeschreven staat bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten.

Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (BNS Crisp)

Een interieuradviseur is, in tegenstelling tot interieurarchitect, geen beschermde titel. Let er daarom op dat de interieuradviseur aangesloten is bij BNS Crisp. Dan weet je zeker dat de interieurstylist beschikt over de juiste kennis en opleidingen.

MyGo helpt je graag

Je kunt online gebruikmaken van de 24/7 MyGo Matchmaker om zo direct gematcht te worden met de beste vakman voor jouw klus. Tevens kun je via de Matchmaker verschillende offertes aanvragen en vergelijken zodat je altijd de meest voordelige en beste vakman kunt kiezen voor jouw specifieke project. Liever eerst bellen met MyGo? Dat is ook zeker mogelijk! Bel ons dan tijdens reguliere openingstijden op 085 106 1600.

 

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!