Terug naar diensten
Kast op maat laten maken

Kast op maat laten maken

Heb je een nieuw huis, maar nog geen kasten? Of ga je verbouwen en wil je toch echt even iets anders qua opbergruimte? In dat geval kun je een kast op maat laten maken. Zo kun je er zeker van zijn dat je nieuwe kasten perfect bij je huis en smaak passen!

Wil je een kast op maat laten maken? MyGo brengt je graag in contact met een meubelmaker die dat voor je kan regelen. Check onze online Matchmaker om te zien waar jij je kasten kunt laten maken, of bel naar 085 106 1600 om direct doorverbonden met een meubelmaker in jouw regio.

Direct een meubelmaker nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat bedoelen we met een ‘kast op maat’?

Nu zou je kunnen stellen dat een kast uit een bouwpakket, bijvoorbeeld van de IKEA, ook een kast op maat is. Tenslotte kun je daarbij zelf kiezen welke onderdelen je kast moet bevatten. Dat is echter niet wat we in dit artikel bedoelen met ‘kast op maat’. Wie echt een kast op maat laat maken, gaat daarvoor naar de meubelmaker, die tot op de centimeter met je afspreekt hoe groot je kast moet worden, welke materialen ervoor gebruikt gaan worden en meer. We hebben het hier dus niet over bouwpakketten, maar over ware maatkasten.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste timmerman in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat voor kast op maat laten maken?

Je kunt veel verschillende soorten kasten op maat laten maken, van kledingkasten en boekenkasten tot complete inloopkasten en kastenwanden. Daarbij heb je de keuze uit ladekasten, kasten met planken, kasten waarin je spullen kunt ophangen en een combinatie van die drie. Moet je kast zweven, moet hij staan of moet hij zelfs ingebouwd zijn? Wil je deurtjes, schuiflades of wil je toch een opengewerkte kast? Al deze vragen zul je jezelf moeten stellen voor je je kast (of kasten) op maat laat maken.

Kast op maat laten maken

Kosten kast op maat laten maken

Omdat een kast op maat zeer persoonlijk is en afhangt van je eigen wensen en je woning, kan hier niet eenvoudig een prijs aan worden gekoppeld. Wel kunnen we stellen dat een eenvoudige kastenwand, bijvoorbeeld in je slaapkamer, je gemiddeld tussen de 1000 en 2500 euro zal kosten. Ben je eerder op zoek naar een lage TV-kast, bijvoorbeeld van massief teakhout? Dan is een prijs van 500 à 1000 euro redelijker.

Voordelen kast op maat laten maken

Als je een kast op maat laat maken, heeft dat enkele voordelen ten opzichte van een kast uit de meubelwinkel. Zo heb je hierbij meer keuze, zodat je altijd met een kast eindigt die past bij jou, je wensen en je behoeften. Daarnaast geef je je huis een bijzondere, unieke en potentieel luxe uitstraling met een kast op maat (zoals een kastenwand of een inloopkast), waardoor je je huis zelfs in waarde zou kunnen doen stijgen. Tot slot zijn kasten van zichzelf al dure meubels als je ze niet tweedehands koopt; een kast op maat hoeft niet eens zoveel in prijs te schelen, terwijl je er wel zoveel voor terugkrijgt.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste timmerman in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kast op maat laten maken: waarop letten

Wanneer je contact opneemt met een meubelmaker om een kast op maat te laten maken, zal hij of zij je veel vragen stellen om te bepalen waarnaar je precies op zoek bent. Daarom is het verstandig om jezelf van tevoren het volgende af te vragen:

     • Aan welke materialen zat je te denken voor je kast op maat? De kosten van een kast op maat zijn sterk afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen. Steigerhout is bijvoorbeeld relatief goedkoop, terwijl teakhout, metaal of glas een stuk duurder zullen uitvallen. Belangrijk hierbij is om je af te vragen welke look je zoekt. Voor een industrieel ogende kast zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor glas, maar ook steigerhout zou kunnen werken. Voor een koloniale studeerkamer zal teakhout daarentegen de voorkeur hebben.
     • Moet je kast ook over deuren beschikken? Een kast op maat zonder enige vorm van deuren is natuurlijk goedkoper dan een kast mét deuren. Hiervoor heb je meer materiaal nodig, maar ook een mechanisme om de kast te kunnen openen. Daarbij zijn schuifdeuren gemiddeld genomen duurder dan klapdeuren, aangezien precisiewerk daarbij essentieel is.
     • Wil je een inbouwkast of alleen een kast op maat? Wil je een inbouwkast laten maken, dan is het noodzakelijk dat de meubelmaker bij je langskomt om alles voor je op te meten en te monteren. Een losse kast op maat daarentegen zou je ook zelf kunnen ophalen bij de meubelmaker. Hierdoor is een inbouwkast op maat gemiddeld iets prijziger dan een gewone kast.
     • Hoe ingewikkeld is het design dat je in gedachten had? Voor een maatkast met strakke lijnen en allerlei bijzondere details heb je zeker een meubelmaker nodig, maar wil je daarentegen bijvoorbeeld een simpele plankenkast op maat laten maken, dan kun je vaak ook bij de timmerman terecht. Gemiddeld gezien is een timmerman wat goedkoper dan een meubelmaker en zal het eindresultaat ook iets grover zijn. Mocht dat helemaal jouw stijl zijn, dan kun je zeker overwegen om je maatkast door een timmerman te laten maken. Ook met deze vakmannen brengen we je graag in contact.
     • Heb je al meerdere opties met elkaar vergeleken? Zo voordelig mogelijk een kast op maat laten maken kan alleen als je verschillende opties met elkaar vergelijkt, zodat je weet welke keuzes je hebt. Hierbij kun je dus denken aan verschillende materialen en stijlen, maar ook aan verschillende meubelmakers. Tenslotte hanteren zij allen hun eigen tarieven. De MyGo Matchmaker is een handige tool om offertes op te vragen bij meerdere meubelmakers, zodat je snel kunt zien welke prijzen zij vragen voor hun maatkasten.
Snel een timmerman in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Kast op maat laten maken? MyGo helpt!

Voor wie een kast op maat wil laten maken, staan de vakmannen van MyGo graag klaar. Laat je met hen doorverbinden door naar 085 106 1600 te bellen, zodat je direct je wensen met hen kunt bespreken. Of vraag online een of meerdere offertes op via onze Matchmaker, dat kan natuurlijk ook!