Terug naar prijzen
Kosten bandenservice | 2022

Kosten bandenservice | 2022

Heb je besloten om je autobanden te laten balanceren, uitlijnen of verwisselen en wil je weten wat dat kost? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over (de kosten van) bandenservice:

Ben je op zoek naar een garage waar je de bandenservice kunt laten uitvoeren die perfect op je wensen aansluit? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte garage bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Wat kost bandenservice?

Onder bandenservice verstaan we het verwisselen, balanceren, uitlijnen en opslaan van banden. In de tabel hieronder hebben we de gemiddelde tarieven die garages voor elk van die werkzaamheden hanteren op een rij gezet. Voor de volledigheid hebben we ook de tarieven voor een wielenwissel toegevoegd. De tarieven zijn inclusief 21% btw, maar exclusief montagekosten van 10 tot 25 euro per band.

Werkzaamheid

Prijs (vier banden, incl. 21% btw)

Bandenwissel + balanceren

€75 - €130

Bandenwissel

€40 - €100

Opslag banden

€40 - €70

Uitlijnen

€75 - €90

Uitlijncontrole

€30 - €35

Wielenwissel

€40 - €45

Kosten bandenservice

Welke factoren bepalen de kosten voor bandenservice?

Hoeveel je voor de uitgevoerde bandenservice betaalt, hangt ten eerste af van de garage die je hebt ingeschakeld. Daarnaast spelen de werkzaamheden die je hebt laten uitvoeren en de montagekosten een rol.

De banden zijn een andere belangrijke factor: het merk, de maten en het benodigde draagvermogen van een band ervan bepalen hoeveel je per stuk betaalt. Aan de keuze voor een band liggen nog weer andere factoren ten grondslag, zoals je rijstijl, merkvoorkeur, de afstanden die je rijdt en de snelheden die je aanhoudt. Die factoren zijn dus indirect van invloed op de prijs die je voor bandenservice betaalt.

Wat zijn de voordelen van bandenservice?

Het laten controleren of verwisselen van je banden kent verschillende voordelen. Allereerst hebben banden die goed onderhouden zijn meer grip op de weg, zowel bij nat als bij droog weer. Ook zorgt het voor een kortere remweg en een verkleinde kans op slipgevaar. Daarnaast hebben goed onderhouden banden minder energie nodig om te rollen, waardoor je minder brandstof verbruikt.

Ga je van winter- naar zomerbanden of andersom, dan kun je je banden droog laten opslaan en tegen diefstal laten verzekeren. Worden je banden verwisseld, dan weet je zeker dat je banden zonder slijtage onder je auto hebt waarmee je weer volkomen veilig de weg op kunt. Nieuwe of goed onderhouden banden maken daarnaast een stuk minder geluid en zorgen voor optimaal rijcomfort.

Kosten bandenservice

Hoe kun je besparen op de kosten van bandenservice?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je goedkoper uit bent bij bandenservice. Zo kun je je rijstijl aanpassen, waardoor je banden minder snel slijten en dus minder snel uitgelijnd, gebalanceerd of zelfs vervangen moeten worden. Ook door minder vaak de auto te pakken en minder grote afstanden af te leggen voorkom je veel slijtage.

Naast die voorzorgsmaatregelen kun je zelf regelmatig je bandenspanning controleren en basisonderhoud aan je auto plegen. Daardoor hoef je minder vaak naar de garage voor onderhoudsbeurten en als je wel gaat, hoeft er waarschijnlijk minder te gebeuren.

Tot slot kun je prijzen van verschillende garages met elkaar vergelijken om de voordeligste garage bij jou in de buurt te vinden. Bij MyGo ben je daarvoor aan het goede adres: in de MyGo Matchmaker kun je prijsopgaven of offertes aanvragen bij verschillende garages.

Kosten bandenservice

Waar moet je rekening mee houden bij bandenservice?

Voor je met een garage in zee gaat voor bandenservice, is het handig om een jezelf een aantal vragen te stellen zodat je alles helder hebt. Hieronder hebben we die vragen voor je op een rij gezet:

  • Is alles was je wilt laten uitvoeren mogelijk bij de garage? Moet je altijd meerdere werkzaamheden in één keer laten uitvoeren of zijn losse klussen ook mogelijk?
  • Is duidelijk waar je garantie op hebt en waarop niet?
  • Kun je je banden bij de garage zelf laten opslaan of moet je daarvoor een extern bedrijf inschakelen? Is duidelijk wat de opslag kost?
  • Kan de garage vervangend vervoer voor je regelen als blijkt dat de bandenservice veel tijd in beslag neemt?
  • Werkt de garage met heldere tarieven? Is duidelijk hoeveel montagekosten overal bij worden gerekend en in welke gevallen je extra moet betalen?
  • Kunnen de medewerkers van de garage je veel informatie geven over alles wat bij bandenservice komt kijken? Is de garage te allen tijde bereikbaar voor vragen?
  • Heeft de garage een goede (online) reputatie? Zijn er veel positieve reviews over de garage te vinden?

Meer informatie over garagewerkzaamheden

Wil je meer informatie over garagewerkzaamheden, bijvoorbeeld welke soort keuringen er kunnen plaatsvinden of wat er allemaal onder de noemer auto-onderhoud valt? Op onze pagina garage vind je uitgebreide uitleg.

MyGo helpt je graag

Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende garage bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week online beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op het nummer 085 106 1600.