Terug naar prijzen
Kosten betonvloer met verwarming

Kosten betonvloer met verwarming

De kosten van een gegoten betonvloer inclusief vloerverwarming liggen tussen de 120 en de 200 euro per vierkante meter inclusief materialen en plaatsing. De gegoten betonvloer zelf kost gemiddeld 75 tot 150 euro per vierkante meter en de vloerverwarming zo’n 50 euro per vierkante meter, beide inclusief plaatsing en materialen. Als je al een betonvloer hebt, kun je de vloerverwarming laten infrezen zodat je de vloer niet opnieuw hoeft te plaatsen: dit kost ongeveer 800 euro voor de eerste 10 vierkante meter, daarna komt er 100 euro per vierkante meter bij.

Een betonvloer met vloerverwarming plaatsen kun je het beste laten doen door een professional. Via de MyGo Matchmaker kun je snel en eenvoudig een geschikte vloerenzetter vinden bij jou in de buurt. Je kunt voor meer informatie bellen naar 085 106 1600.

Inhoudsopgave

 

Wat kost een betonvloer met verwarming?

Prijsopbouw kosten betonvloer met verwarming

Onderdeel

Gemiddelde prijs per m2

Betonvloer

€60-120

Vloerverwarming

€50

Isolatie

€20

Afwerking (glad maken)

€25

Totaal

€120-220

In bovenstaande tabel vind je de prijsopbouw van het laten plaatsen van een betonvloer met verwarming. Je kunt zelf kiezen welke onderdelen jij wilt laten plaatsen in jouw woning. Het wordt aangeraden om de isolatie zeker mee te nemen, omdat je hiermee flink kunt besparen op de energiekosten. Tijdens de afwerking wordt de vloer ‘gevlinderd’, zodat deze geheel egaal wordt. Als je zelf niet weet hoe dit moet, is het verstandig om dit ook te laten doen door een professional.

Wat kost een betonvloer met verwarming?

Vloerverwarming infrezen kosten

Heb je al een betonvloer? Dan hoef je deze niet per se te verwijderen en weer opnieuw te plaatsen om vloerverwarming te laten aanbrengen. Je kunt de verwarming namelijk ook laten infrezen. Het wordt dan als het ware in de bestaande vloer geplaatst. De prijzen van vloerverwarming infrezen in een betonvloer verschillen wat betreft de oppervlakte van de ruimte en de soort verwarming die je kiest.

Bij hoofdverwarming is de vloerverwarming de enige verwarmingsbron in de ruimte en hoef je geen radiatoren te plaatsen. Bij uitgebreide bijverwarming werken de radiatoren en de vloerverwarming samen om de ruimte te verwarmen. Bijverwarming dient alleen voor comfort (warme voeten) en draagt niet bij aan het verwarmen van de kamer. Voor meer informatie over vloerverwarming kun je hier klikken. Als je geïnteresseerd bent in elektrische vloerverwarming is dit artikel geschikt voor jou. De kosten van vloerverwarming infrezen zijn als volgt:

Oppervlakte ruimte

Hoofdverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Bijverwarming

10 m2

€800

€750

€700

20 m2

€900

€850

€800

30 m2

€1.000

€900

€850

50 m2

€1.280

€1.050

€950

70 m2

€1.650

€1.240

€1.080

90 m2

€1.990

€1.450

€1.230

Wat kost een betonvloer met verwarming?

Waarmee rekening houden bij betonvloer met vloerverwarming?

Als je vloerverwarming in je betonvloer wilt aanbrengen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Een betonnen vloer kan namelijk gemakkelijk uitzetten, waardoor het risico op scheurvorming hoger ligt dan bij andere vloeren. Daarom moet je bij je vloerverwarming in de betonvloer zorgen dat je de juiste vloeropbouw hebt (minimaal 10 cm). Ook moeten er uitzetvoegen worden geplaatst zodat de vloer veilig kan uitzetten zonder de vloerverwarming te beschadigen. Tot slot moet de vloerverwarming op een geschikte wijze worden opgestart: na de plaatsing moet de verwarming namelijk drie tot vier weken uitdrogen voordat deze voor het eerst aan kan.

Het plaatsen van een betonvloer moet zorgvuldig gebeuren en de kans op scheuren en barsten is groot. Daarom wordt het sterk aangeraden om de plaatsing van een betonvloer te laten doen door een professional. Een gespecialiseerde vloerenexpert kun je vinden via de MyGo Matchmaker.

Waarom een verwarmde betonvloer kiezen?

Een verwarmde betonvloer brengt veel voordelen met zich mee:

  • Industrieel karakter. Een betonvloer biedt een industrieel karakter en een strakke uitstraling, wat bij velen in de smaak valt. Je kunt met de inrichting van je woning nog alle kanten op.
  • Energiezuinig. Vloerverwarming is ten opzichte van andere soorten verwarming energiezuiniger, waardoor je kunt besparen op de energierekening.
  • Geen radiatoren. Als je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming heb je geen radiatoren nodig. Hiermee bespaar je een hoop ruimte en bovendien vinden veel mensen radiatoren niet prettig voor het oog.
  • Comfort. Vloerverwarming zorgt voor warme voeten, maar ook voor een evenredige verwarming van de ruimte – in tegenstelling tot radiatoren, waarbij het vaak vlakbij de radiator erg warm wordt en in de rest van de kamer niet.
  • Goedkoop en makkelijk. Beton heeft een erg lage kostprijs, wat een betonvloer betaalbaar maakt. Ook is een betonvloer gemakkelijk te onderhouden, bijvoorbeeld omdat er geen naden zijn waar vuil in terecht kan komen.

Wat kost een betonvloer met verwarming?

Meer weten over verwarmde betonvloeren plaatsen?

Betonvloeren kun je zowel gieten als storten. Wanneer je een betonvloer laat gieten, vloeit het beton beter en zal het al snel geheel waterpas op zijn plaats komen. Bij storten duurt dit proces wat langer en kan het zijn dat het geheel nog egaal gemaakt moet worden. Nadat de betonvloer is geplaatst, moet deze natuurlijk drogen. De droogtijd kan variëren tussen minimaal twee dagen tot maximaal een week.

Meestal is de vloer na twee dagen in ieder geval weer beloopbaar. De vloer zal dagelijks ongeveer 1 mm uitharden. Als je ook vloerverwarming hebt laten plaatsen, moet je dit voorzichtig laten opstarten. Na de droogperiode van zo’n drie tot vier weken is het verstandig om de vloerverwarming dagelijks één graad hoger te zetten. Zo voorkom je dat er scheuren ontstaan in de betonvloer.

MyGo helpt je aan de beste specialisten

Om scheurvorming en beschadigingen te voorkomen, kun je je betonvloer met verwarming het beste laten plaatsen door een professionele vloerenzetter. Een geschikte vloerenzetter in jouw woonplaats kun je vinden via onze Matchmaker. Je ontvangt dan een overzicht van de beste vloerenzetters bij jou in de buurt inclusief hun contactgegevens. Zo kun je direct contact opnemen om de klus te laten uitvoeren of om eerst een offerte aan te vragen. Via de Matchmaker kun je zelfs verschillende offertes aanvragen zodat je de prijzen van meerdere specialisten kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste én de voordeligste vloerenzetter te pakken hebt. Als je vragen hebt over de Matchmaker kun je ook bellen naar 085 106 1600.