Kosten deurwaarder

Kosten deurwaarder

Wil je graag een deurwaarder inschakelen en ben je benieuwd naar de prijzen van een deurwaarder? MyGo helpt je graag het vinden van de juist deurwaarder voor jouw specifieke situatie. Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met een professionele deurwaarder in jouw regio. Liever bellen? Dat kan ook! Je kunt ons tijdens reguliere openingstijden bellen op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat kost een deurwaarder?

De tarieven van een deurwaarder hangen af van de werkzaamheden die de deurwaarder voor jou dient te verrichten. Voor de werkzaamheden van een deurwaarder zijn wettelijk vaste tarieven bepaald. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de afgeronde prijzen van de meest voorkomende werkzaamheden van een deurwaarder:

Werkzaamheden deurwaarder

Kosten deurwaarder

Dagvaarding uitbrengen

€ 86

Beslag leggen op onroerende zaken

€ 156

Beslag leggen op roerende zaken

€ 113

Deurwaardersexploot betekenen

€ 99

Vonnis of dwangbevel betekenen

€ 83

Onroerende zaken ontruimen

€ 222

Roerende zaken openbaar veilen

€ 280

De kosten van een deurwaarder zijn voor de debiteur. Wanneer een opdrachtgever niet btw-plichtig is (zoals verhuurders, de overheid, verzekeringsmaatschappijen en banken), dan moet de debiteur ook de verrekende 21% btw betalen. Wanneer de opdrachtgever wel btw-plichtig is, dan moet er wel btw over de deurwaarderskosten betaald worden. Dit bedrag moet vervolgens worden verrekend met de af te dragen btw.

Kosten deurwaarder

Prijsopbouw deurwaarder

De kosten van een deurwaarder hangen dus voornamelijk af van de werkzaamheden die een deurwaarder moet verrichten. Ook kan het zijn dat een deurwaarder, uiteraard in overleg met jou, vraagt om een voorschotbedrag voor bijvoorbeeld de kosten van een slotenmaker om een woning te betreden of de kosten van een berger om een auto weg te slepen en te stallen. Deze kosten kunnen volledig bij de debiteur verhaald worden. Wanneer er dan sprake is van een succesvolle incassering krijg je dit voorschotbedrag in zijn geheel terugbetaald.

Voordelen deurwaarder inschakelen

Hulp van een deurwaarder inschakelen brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Gegarandeerd kwaliteit. Wanneer je een deurwaarder inschakelt weet je zeker dat er kwaliteit werk geleverd wordt. Deurwaarders moeten voldoen aan de eisen van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Een van de eisen is dat ze bijvoorbeeld continu worden bijgeschoold.
 • Deurwaarder heeft juiste kennis. Een deurwaarder heeft de juiste kennis en expertise om zoveel mogelijk voordeel uit een zaak te halen.
 • Je hebt slechts één juridisch expert nodig. Een deurwaarder kan alle stappen bij een gerechtelijke procedure zelf zetten. Het voordeel hiervan is dat je geen andere juridisch expert hoeft in te schakelen. Hierdoor bespaar je tijd en geld.
 • Minder zorgen. Een deurwaarder helpt je het geld terug te krijgen waar jij recht op hebt. Een deurwaarder weet precies welke maatregelen hij of zij moet treffen om jouw geld zo snel mogelijk terug te krijgen.

Kosten deurwaarder

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het inschakelen van een deurwaarder:

 • Bespaar voorrijkosten. Kies een lokale deurwaarder om geld te besparen op de voorrijkosten.
 • Deel alle informatie met de deurwaarder. Hoe meer informatie de deurwaarder heeft over jouw zaak, hoe beter, en sneller hij of zij het werk kan doen. Deel daarom alle informatie die jij hebt over de zaak met de deurwaarder.

Waarmee rekening houden?

Wanneer je een deurwaarder wilt inschakelen kun je jezelf van tevoren de volgende vragen stellen:

 • Kun je online positieve reviews over de deurwaarder vinden?
 • Communiceert de deurwaarder op een duidelijke en prettige manier?
 • Werkt de deurwaarder met de wettelijk vastgestelde tarieven?
 • Staat de deurwaarder ingeschreven in het register van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders?
 • Is het voor jou duidelijk welke kosten jij dient te betalen en waarover je btw moet betalen?
 • Is het in geval van een deurwaarder veiling duidelijk welk percentage naar jou gaat en welk bedrag de deurwaarder ontvangt?

MyGo helpt je graag

Met behulp van MyGo vind je snel en eenvoudig de meest geschikte deurwaarder in jouw regio voor jouw klus. Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de Matchmaker om direct gematcht te worden met de beste deurwaarder voor jou. Liever bellen? Dat kan ook! Bel ons dan op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!