Direct hulp
Terug naar prijzen
Kosten elektricien

Kosten elektricien

Wat kost een elektricien?

Een elektricien kost gemiddeld zo’n 500 tot 800 euro per project. De minimale kosten van een elektricien zijn 40 euro en de maximale liggen op 3.600 euro per project. De meeste mensen betalen zo’n 650 euro aan een elektricien. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en de kosten van een elektricien. Direct een elektricien inschakelen? Dat kan, via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak maken of eerst een offerte aanvragen. Zo weet je precies hoeveel jouw project gaat kosten. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.

Prijsopbouw kosten elektricien

De arbeidskosten van een elektricien hangen af van de soort elektricien die je kiest. Het is verstandig om altijd een gecertificeerde elektricien te kiezen. In tabel 1 vind je de gemiddelde arbeidskosten van een elektricien:

Tabel 1. Arbeidskosten elektricien

Soort elektricien

Gemiddelde arbeidskosten

Klein gecertificeerd bedrijf: zzp / eenmanszaak

€35-45 per uur

Groot gecertificeerd bedrijf: mkb

€45-70 per uur

Een mkb’er is dus meestal prijziger dan een zzp’er of een eenmanszaak. Dat komt omdat een mkb’er zit aangesloten bij een groot gecertificeerd bedrijf. De arbeidskosten van de elektricien kunnen sterk verschillen op basis van de moeilijkheidsgraad van de klus. Bij lastige klussen, zoals verlichting aanleggen, kan het uurloon dus hoger uitvallen dan bij het aanleggen van een stopcontact.

  • Let op! Heb je een elektricien gevonden die een lager uurloon hanteert dan 30 euro? Dan is de kans groot dat dit geen gecertificeerd bedrijf is. Elektriciens zonder certificaten worden zeer afgeraden.

Werkzaamheden elektricien kosten

De prijs van een elektricien hangt uiteraard ook af van de klus die hij of zij moet uitvoeren. In tabel 2 vind je de meest voorkomende werkzaamheden van elektriciens inclusief de gemiddelde prijs. Deze prijzen zijn inclusief de montage, de materialen en de btw.

Tabel 2. Kosten werkzaamheden elektricien

Werkzaamheid

Kosten

Stopcontact aanleggen

€50-80

Aardschakelaar aanleggen

€110-160

Groepenkast vervangen

€400-600

Meterkast vervangen

€500-650

Verlichting aanleggen hele woning

€500-800

Elektriciteit aanleggen hele woning

€1.500-2.000

Wegwerken bedrading (infrezen)

€40-80 euro per meter

NEN veiligheidskeuring

€400-500

NEN veiligheidskeuring kosten

Een elektricien kan de NEN veiligheidskeuring voor je uitvoeren. Soms is het nodig om deze keuring te laten doen voor je verzekering. Het is verstandig om deze klus te laten uitvoeren door een betrouwbare elektricien. Kies daarom voor een mkb’er die beschikt over een keurmerk. Een betrouwbaar keurmerk is het KOMO keurmerk. Het KOMO keurmerk staat voor kwaliteit en veilige producten.

Meer weten over elektriciens?

Een elektricien monteert en repareert elektrische installaties. In Nederland moet een elektricien minstens een MBO-2 opleiding hebben afgerond, op elektrotechnisch vlak. Met een MBO-2 opleiding mag een elektricien nog niet zelf klussen uitvoeren. Om zonder toezicht een klus te mogen uitvoeren moet een elektricien in Nederland minstens een MBO-4 opleiding afgerond hebben. Een elektricien kan een heleboel aanvullende diploma’s en certificaten behalen. Zo wordt een elektricien bekwamer en wordt hij of zij geschikt voor meer klussen. Elektriciens kunnen niet alleen elektriciteit aanleggen of repareren, maar ze kunnen ook met je meedenken wat de beste opties voor jou zijn: bijvoorbeeld waar je het beste de verlichting kunt plaatsen of hoe je het beste stopcontacten in de tuin kunt aanleggen.

Bespaartips van MyGo: elektricien

MyGo heeft een aantal handige bespaartips verzameld zodat je voordelig een elektricien kunt inschakelen:

  1. Totaalprijs. Het kan voordeliger zijn om van tevoren een totaalprijs af te spreken met de elektricien in plaats van om hem of haar per uur te betalen. Bovendien weet je zo van tevoren al precies hoeveel de klus gaat kosten.
  2. Locale elektricien. Door een locale elektricien te kiezen kun je besparen op de voorrijkosten.
  3. Offertes vergelijken. Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen. Door deze te vergelijken kun je de voordeligste elektricien uitkiezen.
  4. Onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract betaal je uiteindelijk vaak minder dan wanneer je steeds voor een losse onderhoudsbeurt betaalt. Gebruik de Matchmaker om een geschikte onderhoudsspecialist te vinden.
  5. Lage btw. Laat je een klus uitvoeren door een elektricien in een woning van meer dan twee jaar oud? Dan betaal je voor de arbeidskosten slechts 6% btw.

Voordelige elektricien vinden met MyGo

Het is verstandig om werkzaamheden met de elektriciteit te laten uitvoeren door een gecertificeerde elektricien. Zo weet je zeker dat alles veilig wordt aangelegd. De beste elektriciens bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van geschikte elektriciens voor jouw klus. Je kunt direct één bellen voor een afspraak of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo vind je niet alleen de beste, maar ook de voordeligste elektricien in jouw regio. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.