Terug naar prijzen
Wat kost een glazenwasser

Wat kost een glazenwasser

Ben je op zoek naar een professionele glazenwasser en wil je graag weten wat de tarieven van glazenwassers zijn bij jou in de buurt? MyGo helpt je hierbij graag. Je kunt online gebruikmaken van de 24/7 Matchmaker van MyGo om gematcht te worden met professionele glazenwassers in jouw regio. Tevens kun je ons telefonisch bereiken op 085 106 1600.

Glazenwasser particulier

Je kunt als particulier ook zeer eenvoudig een glazenwasser inhuren. Vooral als je weinig tijd hebt of wanneer je lastig zelf bij je ramen kunt komen is het inschakelen van een ervaren glazenwasser een aanrader.

Hoe vaak ramen laten wassen?

Het wordt aangeraden je ramen een aantal keer per jaar te laten wassen. Hoe vaak jij je ramen precies moet laten wassen door een ramenwasser hangt af van de volgende factoren:

 • Pollen aanslag. Als je in de buurt woont van veel bomen, planten, bloemen en struiken dan kun je al gauw last hebben van pollen aanslag op je ruiten. Vooral wanneer je allergisch bent voor pollen is het zaak dit regelmatig schoon te laten maken.
 • Algen aanslag. Als je veel bomen in je buurt hebt dan kun je groene aanslag op je ramen krijgen. Als je dit niet tijdig laat weghalen kan dit behoorlijk lastig schoon te maken zijn. Ook kan deze groene aanslag je kozijnen aantasten.
 • Fijnstof. Als je er veel gestookt wordt bij jou in de buurt, bijvoorbeeld met houtkachels. Dan kun je last krijgen van hele fijne zwarte aanslag. Deze zwarte fijnstof zorgt ervoor dat je ramen geleidelijk viezer en donkerder worden.
 • Uitlaatgassen. Als je in de buurt van een drukke weg woont dan kan er een zwarte laag op je ramen ontstaan van het stof uit de uitlaatgassen. Deze zwarte stof van uitlaatgassen is niet goed voor je gezondheid en daarom is het aan te raden dit tijdig te laten schoonmaken door een glazenwasser.

Wat kost een glazenwasser

Ramen laten wassen kosten

De gemiddelde kosten voor een glazenwasser liggen tussen de 30 en 40 euro per uur. De glazenwasser tarieven verschillen per soort klus en kunnen tevens verschillen per regio. In onderstaande tabel hebben we de kosten voor glazenwasser particulier voor je op een rijtje gezet.

Werkzaamheid

Gemiddelde prijzen glazenwasser

Vrijstaand huis glazen wassen

€ 40 - € 60 per keer

Hoekwoning glazen wassen

€ 30 - € 40 per keer

Tussenwoning glazen wassen

€ 20 - € 30 per keer

Appartement glazen wassen

€ 20 - € 30 per keer

Glazen wassen per m2

€ 2 - € 4

Naast glazen wassen kan een glazenwasser ook kozijnen schoonmaken, dakgoten reinigen of zonnepanelen voor je reinigen. Je betaalt hiervoor veelal wel extra kosten. Ook wanneer je ramen heel hoog zijn of moeilijk te bereiken zijn moet je rekening houden met een meerprijs. Een glazenwasser moet dan bijvoorbeeld een steiger huren waardoor je meer geld betaalt.

Wat kost een glazenwasser

Prijsopbouw glazenwasser

De kosten voor het professioneel ramen wassen hangt af van de volgende factoren:

 • De oppervlakte van je ramen
 • Het aantal ramen
 • De bereikbaarheid van de ramen
 • Buitenkant en binnenkant ramen wassen?
 • Voorrijkosten
 • Eenmalig of een glazenwasser abonnement?
 • Wil je ook de kozijnen en dakgoten laten reinigen?

Voordelen glazenwasser inschakelen

Het inhuren van een ervaren glazenwasser zorgt ervoor dat je ramen altijd streeploos schoon zijn. Hieronder hebben we nog een aantal voordelen van het professionele laten reinigen van je ramen op een rijtje gezet voor je:

 • Streeploos schone ramen
 • Kozijnen en ramen gaan langer mee
 • Meer licht in je woning
 • Gereinigde zonnepanelen zorgen voor een hogere opbrengst

Wat kost een glazenwasser

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het inhuren van een professionele glazenwasser in jouw regio.

 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere glazenwassers offertes of prijsopgaven op. Deze kun je vervolgens eenvoudig vergelijken om zo de beste glazenwasser te vinden binnen jouw specifieke budget.
 • Kies een lokale glazenwasser. Kies voor een glazenwasser uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.

Waarmee rekening houden?

Woon je in een rijtjeswoning of bijvoorbeeld een 2-onder-1 kap? Wellicht kun je dan overwegen om tegelijk met de buren een glazenwasser in te schakelen. Hiermee bespaar je tevens kosten. Immers de glazenwasser hoeft maar één keer voorrijkosten in rekening te brengen.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van een ervaren en professionele glazenwasser bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker van MyGo om direct gematcht te worden met de meest geschikte glazenwasser voor jou. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat kan! Bel dan tijdens kantoortijden naar 085 106 1600, wij kunnen je dan direct doorverbinden met een glazenwasser, een afspraak voor je inplannen of een terugbelverzoek voor je indienen.