Terug naar prijzen
Kosten golfplaten dak vervangen

Kosten golfplaten dak vervangen

Wat kost een golfplaten dak vervangen?

Een golfplaten dak vervangen kost zo’n 15 tot 25 euro per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal dat je kiest en de oppervlakte van het dak. Ook kunnen complexere klussen meer kosten dan simpele klussen. Voor het vervangen van je golfplaten dak kun je gemakkelijk een deskundige dakdekker inschakelen via de MyGo Matchmaker. Uiteraard kun je ook eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je alvast een beeld krijgt van de kosten van het golfplaten dak vervangen. Ook kun je zo de goedkoopste dakdekker uitkiezen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw golfplaten dak vervangen

In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van veelgebruikte materialen voor een golfplaten dak. Hoe lang een golfplaten dak vervangen precies duurt, ligt erg aan de omvang van het dak en de complexiteit van de klus. Wil je niet voor verrassingen komen te staan wat betreft de prijs? Vraag de dakdekker dan van tevoren hoelang hij of zij ongeveer bezig denkt te zijn. Zo weet je al wat de prijzen van een golfplaten dak vervangen ongeveer zullen bedragen. Ook de levensduur van de golfplaten zijn belangrijk en vind je in tabel 1. De kosten in tabel 1 zijn inclusief de materialen, de montage en de btw. De arbeidskosten van de dakdekker zijn vermeld voor het geval er nog overige klussen moeten worden uitgevoerd, zoals het verwijderen en afvoeren van de oude dakbedekking.

Tabel 1. Kosten golfplaten dak vervangen

Materiaal golfplaat

Levensduur

Gemiddelde prijs per vierkante meter

Vezelcement

30-40 jaar

€40-50

Kunststof

20-30 jaar

€30-50

Metaal

30-50 jaar

€40-60

Bitumen

30-40 jaar

€30-50

Dakdekker (voor overige klussen)

€35-45 per uur

Mogelijkheden golfplaten dak vervangen

Zoals in tabel 1 te zien is, worden er verschillende materialen gebruikt voor een golfplaten dak:

 • Vezelcement golfplaat. Vezelcement zijn extra sterk en goed bestand tegen heftige stormen. Bij vezelcement krijg je geen condensvorming. Een ander voordeel van vezelcement is dat het geluiddempend werkt.
 • Kunststof golfplaat. Kunststof heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding omdat het een goedkoop maar vrij stevig materiaal is. Kunststof kan transparant zijn en daardoor veel licht doorlaten, zodat het ideaal is in garages of verandas. Kunststof is een flexibel materiaal dat geluiddempend is. Er zijn drie soorten kunststof die veel gebruikt worden voor golfplaten:
  • Polycarbonaat. Polycarbonaat heeft een gemiddelde prijsklasse en is de sterkste kunststof golfplaat. Het heeft een lange levensduur en een gemiddelde lichtdoorlaatbaarheid.
  • PVC / polyester. Polyester of PVC heeft voor kunststof een hoge prijsklasse en heeft een gemiddelde levensduur en sterkte. Het laat licht niet goed toe, wat fijn is wanneer je niet teveel zonlicht wilt. Ook is het weinig uv-bestendig.
  • Acrylaat. Acrylaat heeft een lage prijsklasse in een erg lange levensduur. Het is vrij sterk en zeer lichtdoorlatend, wat fijn is in ruimtes waar je het graag licht wilt hebben. Het is zeer lichtbestendig.
 • Metalen golfplaat. Een metalen golfplaat wordt gemaakt van aluminium of staal. Ze worden vooral gebruikt als overzetdaken of als darken van garages, stallen of loodsen. Je kunt ze ook krijgen met een vilt tegen condens, zodat je afdruppelend condensvocht voorkomt.
 • Bitumen golfplaat. Bitumen is flexibel en wordt veel gebruikt voor carports en tuinhuisjes. De platen zijn licht en vormen zich naar de oude dakbedekking.

Meer weten over een golfplaten dak?

Golfplaten kun je gebruiken als dakbedekking. Dit is vooral geschikt voor veranda’s, carports, tuinhuizen, serres en loodsen. Golfplaten zijn erg handig omdat ze weinig wegen en daarom makkelijk aangebracht kunnen worden. Ook zijn ze goedkoop, omdat ze gemakkelijk te maken zijn. Je kunt je golfplaten dak natuurlijk zelf plaatsen, maar het is verstandig om dit te laten doen door een dakdekker. Zo weet je zeker dat het dak stevig wordt geplaatst, zodat het niet kapot gaat door de weersomstandigheden. Een geschikte dakdekker bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker.

Bespaartips van MyGo: golfplaten dak vervangen

MyGo heeft de volgende bespaartips samengesteld zodat je voordelig een golfplaten dak kunt vervangen:

 1. Zelf aan- en afvoeren. Door zelf materialen aan en af te voeren kun je besparen op de kosten van de dakdekker. Overleg van tevoren wel altijd met de dakdekker welke materialen je moet kopen en hoeveel. Denk er ook aan dat je een aanhanger regelt wanneer je zelf aan of af wilt voeren.
 2. Locale dakdekker. Door een locale dakdekker te kiezen kun je besparen op de voorrijkosten. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker.
 3. Offertes vergelijken. Door verschillende offertes te vergelijken kun je de voordeligste dakdekker uitkiezen voor jouw klus. Offertes aanvragen doe je met onze Matchmaker.
 4. Dakbedekking laten liggen. Golfplaten kunnen vaak op de oude dakbedekking worden geplaatst, zodat deze niet eerst hoeft te worden verwijderd. Hiermee kun je flink besparen op de arbeidskosten.

MyGo helpt je aan de beste dakdekker

Je kunt je golfplaten dak laten vervangen door een deskundige dakdekker. De beste dakdekkers bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een praktisch overzicht met de gegevens van geschikte dakdekkers bij jou in de buurt. Je kunt eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je al direct hoeveel de klus voor jou gaat kosten en kun je de goedkoopste dakdekker kiezen. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken. Je kunt ons telefonisch bereiken op 085 106 1600.