Kosten groen dak

Kosten groen dak

Wat kost een groen dak?

De gemiddelde kosten van een groendak liggen op 50 tot 200 euro per vierkante meter, inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw. De levensduur van een groendak is 50 tot 100 jaar. In dit artikel lees je alles over de voordelen en de prijzen van een groendak. Wil je direct weten hoeveel een groendak voor jou gaat kosten? Vraag dan nu één of meerdere offertes aan met de MyGo Matchmaker. Je kunt ook direct een afspraak maken met een specialist. Heb je vragen? Bel ons dan op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw groen dak

In tabel 1 vind je de gemiddelde levensduur en de gemiddelde kosten van een groendak. Ook toont tabel 1 de kosten van EPDM en PVC, de materialen waarop een groendak geplaatst moet worden. EPDM is een soepele, onderhoudsvrije kunststof en kan goed tegen UV-straling. PVC is een waterdichte kunststof dat erg zonwerend is in de witte variant.

Tabel1: gemiddelde levensduur en gemiddelde kosten groendak

Soort dakbedekking

Kosten per m2

Levensduur

Groendak

€50-200

50-100 jaar

EPDM

€35-85

35-50 jaar

PVC

€50-80

15-30 jaar

Waarom een groendak: de voordelen

Een groendak is een bijzonder dak, omdat er planten op kunnen groeien. Er worden namelijk drainage- en begroeiingslagen aangebracht. Door de drainagelagen kan regenwater snel en goed weglopen, zodat het dak niet te vochtig wordt. Door de begroeiingslagen kunnen de planten uitstekend groeien op het dak. Er zitten vele voordelen aan een groendak:

  1. Beschermt tegen het weer
  2. Haalt schadelijke stoffen weg uit de lucht
  3. Milieuvriendelijk
  4. Isoleert warmte
  5. Duurzaam
  6. Isoleert akoestisch

Bespaartips van MyGo

MyGo heeft wat handige tips verzameld voor een voordelig groendak:

  1. Zelf aan- en afvoeren. Voer je zelf de materialen aan en af, dan bespaar je op de arbeidskosten van de dakdekker. Hiervoor heb je wel een aanhanger nodig.
  2. Locale dakdekker. Door een locale dakdekker te kiezen bespaar je op de voorrijkosten.
  3. Subsidie groendak. Je kunt voor de aanschaf van een groendak een flinke subsidie krijgen. Deze subsidie bedraagt soms wel 25% van de kosten.
  4. Meerdere offertes. Je kunt meerdere offertes aanvragen bij de MyGo Matchmaker. Zo kun je gemakkelijk de voordeligste specialist vinden.

MyGo helpt je aan de beste dakspecialist

Voor het aanleggen van een groendak heb je een deskundige dakdekker nodig. Een geschikte dakdekker voor jouw klus vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht met de gegevens van de beste dakspecialisten bij jou in de buurt. Je kunt meteen één of meerdere offertes aanvragen zodat je precies weet hoeveel jouw klus gaat kosten. Zo kun je ook meerdere specialisten vergelijken zodat je de goedkoopste kunt kiezen. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken met een dakdekker, zodat de klus zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Bel je liever? Je kunt ons bereiken op 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!