HR glas kosten

HR glas kosten

HR++ glas inclusief plaatsen wat zijn de kosten?

HR++ glas inclusief plaatsen kost ongeveer 130 euro per vierkante meter. HR++ glas heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en je kunt er veel stookkosten mee besparen, waardoor het de meest gebruikte glassoort is in Nederland.  In dit artikel lees je alles over de voordelen en de kosten van HR++ glas bij verschillende woningen en de energiebesparing die het met zich meebrengt. Ook vind je hoe HR++ glas het doet ten opzichte van de alternatieven en andere belangrijke informatie over HR++ glas.

Als je wilt weten hoeveel het plaatsen van HR++ glas voor jou gaat kosten, kun je een offerte aanvragen via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kom je rechtstreeks in contact met de beste glaszetters in jouw regio. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw HR++ glas

HR++ glas oppervlakte

Gemiddelde kosten incl. plaatsing

Energiebesparing per jaar

5 m2

€650

€80

10 m2

€1.300

€140

20 m2

€2.600

€260

30 m2

€4.000

€320

40 m2

€5.200

€430

50 m2

€6.500

€500

Bovenstaande tabel geeft de gemiddelde prijzen van HR++ glas inclusief de plaatsing weer met de energiebesparing in euro’s die het HR++ glas met zich mee brengt bij bepaalde oppervlaktes. Hieronder kun je zien over hoeveel vierkante meter glas een aantal types woningen gemiddeld beschikken:

Type woning

Gemiddelde oppervlakte aan ramen

Flat

15 m2

Tussenwoning

20 m2

Hoekwoning

30 m2

2 onder 1 kap

35 m2

Vrijstaande woning

50 m2

Wat kost HR++ glas inclusief plaatsen

Alternatieven van HR++ glas

In onderstaande tabel vind je de alternatieven van HR++ glas, waarbij standaard dubbelglas het laagste rendement heeft en HR+++ glas het hoogste. In de tabel vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter en de isolatiewaarde van het glas. De isolatiewaarde wordt ook wel de U-waarde genoemd. Hoe lager deze waarde is, hoe beter de isolatie van het glas.

Soort glas

Isolatiewaarde (U-waarde)

Kostenbesparing per jaar bij 20 m2 aan glas

Gemiddelde kosten per m2

Standaard dubbelglas

2.7

€140

€115

HR

1.7-2.0

€180

€120

HR+

1.3-1.6

€220

€125

HR++

1.2

€260

€130

HR+++

0.5-0.9

€280

€170

Voordelen HR++ glas

 • Isolatie. Het grootste voordeel van HR++ glas is natuurlijk dat je woning beter geïsoleerd is. Zo heb je geen last meer van tocht of kou dat van de ramen komt.
 • Energie besparen. Omdat er minder kou binnenkomt en warmte naar buiten gaat, hoef je minder energie te stoken. Je kunt daarom flink besparen op de energiekosten.
 • Duurzaam. Met HR++ glas verbruik je minder energie en dat maakt het een duurzame keuze. HR++ glas is dus erg milieuvriendelijk.
 • Wooncomfort. Met HR++ glas heb je geen last meer van kou langs de ramen en blijft je woning behaaglijk en warm. Dit zorgt voor meer wooncomfort.
 • Extra opties. Er zijn een aantal bijzondere extra opties voor je HR++ glas. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor veiligheidsglas, dat extra sterk is en daarom inbraakwerend werkt. Ook is er zonwerend glas, waarbij er een zonwerende coating wordt aangebracht zodat je minder last hebt van de felle zon in de zomer. Tot slot kun je brandwerend glas kiezen, dat een brandvertragende werking heeft en daarom de brandveiligheid van je woning versterkt.

Wat kost HR++ glas inclusief plaatsen

Vraag en antwoord van MyGo over HR++ glas

Wat is HR++ glas precies?

HR++ glas wordt ook wel hoogrendementsglas of isolatieglas genoemd. Het is opgebouwd uit twee glasplaten die luchtdicht op elkaar staan. De ruimte tussen deze platen is gevuld met edelgas, wat ervoor zorgt dat het glas goed isoleert. Dit komt doordat stilstaand gas of stilstaande lucht een hoge weerstand heeft tegen warmte. Het glas wordt afgewerkt met een speciale coating die beschermt tegen krassen en de warmte van binnen reflecteert, zodat het niet ontsnapt. HR++ glas is altijd voorzien van het KIWA-keurmerk, dat kwaliteit garandeert.

Wat is de terugverdientijd van HR++ glas?

Met HR++ glas bespaar je voor een gemiddelde woning met 20 vierkante meter aan ramen ongeveer 260 euro per jaar aan energiekosten. Dat betekent dat je de aanschaf van de HR++ glazen (2.600 euro voor 20 m2) in tien jaar hebt terugverdiend. Na deze terugverdienperiode maak je dus winst met je HR++ glazen, omdat je minder energiekosten hebt.

Hoe bespaar je op de montagekosten?

Je kunt op de montagekosten besparen door alle ramen in je woning in één keer te laten vervangen. Bij zo’n grote klus zal een monteur namelijk een lagere prijs hanteren dan wanneer hij of zij steeds langs moet komen voor een kleine klus.

Kun je subsidie krijgen voor het plaatsen van HR++ glas?

Er bestaat geen algemene subsidie voor het plaatsen van HR++ glas, maar veel gemeentes beschikken over een algemene pot voor energiezuinige klussen. Je kunt op de website van je gemeente of op de Energiesubsidiewijzer kijken of jij in aanmerking komt voor een subsidie.

Krijg je garantie na de plaatsing van het HR++ glas?

Bij de meeste glaszetters krijg je een garantieperiode van tien jaar. Mocht je glas kapot gaan door een gemaakte fout tijdens de plaatsing, dan worden de kosten van de reparatie vergoed.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

De beste glaszetter vind je met MyGo

HR++ glas kun je het beste laten plaatsen door een professionele glaszetter. Via de MyGo Matchmaker kun je in contact komen met veel erkende glaszetters bij jou in de buurt. Je kunt hen bellen of mailen voor een situatieopname of een offerte. Ook kun je direct een afspraak met hen maken. Je kunt bij MyGo zelfs meerdere offertes aanvragen, zodat je zeker weet dat je de voordeligste optie kiest. Doordat je de prijzen van de beste glaszetters bij jou in de buurt kunt vergelijken, vind je met de MyGo Matchmaker zowel de beste als de voordeligste glaszetter voor jouw klus. Heb je vragen? Dan kun je bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!