Kosten keuken plaatsen Ikea

Kosten keuken plaatsen Ikea

Wat kost het plaatsen van een Ikea keuken?

De kosten van het plaatsen van een Ikea keuken lopen uiteen van 500 euro voor een kleine keuken tot wel 2500 euro voor een grote keuken. Het plaatsen van een Ikea keuken duurt 1 tot 4 dagen.

De installatie van een Ikea keuken verloopt net even anders dan de installatie van andere keukenmerken. In dit artikel lees je waarom, en hoeveel invloed dat heeft op de kosten van de plaatsing.

Als je op zoek bent naar een keukenspecialist die jouw Ikea keuken kan plaatsen helpt MyGo je daarbij. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de specialist die het beste aansluit op jouw wensen. Om meer te weten te komen over verschillende vakmensen kun je profielen en reviews bekijken. Wil je graag weten wat het kost om de Ikea keuken te laten plaatsen? Je kunt gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag om in contact te komen met een geschikte keukenspecialist.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat kost het om een Ikea keuken te laten plaatsen?

Afbeelding 1: Een nieuwe keuken van IKEA.

Prijzen plaatsing Ikea keuken

Wanneer je een Ikea keuken hebt gekocht kun je de keuken door Ikea laten installeren. Maar je kunt de installatie ook overlaten aan een keukenspecialist.

Het uurloon van een specialist ligt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro. Keukenspecialisten werken meestal met z’n tweeën. Dat betekent dat de installatie van je keuken ongeveer 500 tot 650 euro per dag kost.

Heb je nu nog geen nieuwe keuken gekocht en wil je nog wat meer informatie voordat je een definitieve keuze maakt? Lees dan eens ons artikel over de kosten voor een nieuwe keuken. (link plaatsen)

Tabel 1: Gemiddelde prijzen voor werkzaamheden keuken plaatsen

Werkzaamheden

Gemiddelde prijzen incl. btw

Plaatsen keuken

€ 500 - € 2.500

Leidingen aanleggen/verleggen

€ 150 - € 250

Stucwerk

€ 10 - € 25 per m2

Elektriciteit aanleggen

€ 300 - € 400

Extra groep meterkast

€ 50 - € 100

Een Ikea keuken laten plaatsen: prijsbepalende factoren

De installatie van een Ikea keuken neemt meestal wat meer tijd in beslag dan de installatie van andere keukens. Dat is van invloed op de uiteindelijke prijs. Hier volgen enkele typische kenmerken van Ikea keukens die invloed hebben op de tijdsduur van de plaatsing.

Een Ikea keuken wordt geleverd als bouwpakket

Een Ikea keuken wordt aangeleverd als bouwpakket. Dat betekent dat alle keukenkasten nog in elkaar gezet moeten worden. Dat is een behoorlijk tijdrovende klus. Wanneer je dit door een specialist laat doen kunnen de kosten voor de installatie hoog oplopen.

Om te besparen op de arbeidskosten van een specialist kun je zelf de kastjes in elkaar zetten. Zo kan de keukenspecialist direct beginnen met het plaatsen van de keuken.

Een Ikea keuken heeft geen plek voor leidingwerk achter keukenkasten

Ikea keukens zijn zo ontworpen dat je maximaal kunt profiteren van de geboden ruimte in de keukenkasten. Het nadeel van dit ontwerp is dat er aan de achterkant van de onderste kasten geen ruimte overblijft voor leidingen van water, elektra en gas. De keukenkasten lopen helemaal tot de muur.

Vaak is de instructie bij de installatie van een Ikea keuken om de leidingen in de muur weg te werken. Infrezen van leidingen kost een hoop extra tijd. Gelukkig weten ervaren keukenspecialisten vaak wel een oplossing om het freeswerk zo veel mogelijk te beperken.

Wat kost het om een Ikea keuken te laten plaatsen?

Afbeelding 2: IKEA keukenkasten bieden nauwelijks ruimte voor leidingen aan de muur.

Een Ikea keuken heeft afwijkende keukenkasten

Vanwege het ontwerp van de keukenkasten is de voorbereiding van de ruimte nog belangrijker dan bij andere keukens. Omdat de onderkasten strak tegen de muur worden geplaatst is het van cruciaal belang dat de muur haaks vlak en in lood is. Door het gebrek aan spelingsruimte kun je geen corrigerende maatregelen toepassen bij de keukenkasten. Ook de wandkasten kunnen niet versteld worden.

Om te bepalen of er nog iets aan jouw wanden moet gebeuren kun je een oriënterend gesprek met een specialist aanvragen. Dan kan de vakman een passende offerte opstellen indien er nog extra stucwerk nodig is.

Bespaartips van MyGo

  1. Zelf keukenkasten in elkaar zetten. Het in elkaar zetten van de keukenkasten is het meeste werk bij de plaatsing van een Ikea keuken. Om te besparen op de arbeidskosten kun je de vakman helpen met de keukenkasten of de kasten van tevoren zelf in elkaar zetten.
  2. Meerdere offertes aanvragen. Niet iedere keukenspecialist rekent hetzelfde tarief. Door verschillende offertes aan te vragen kun je de prijzen van meerdere specialisten met elkaar vergelijken. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke kosten.

Vind een vakman met MyGo

Heb je een Ikea keuken gekocht en zoek je iemand die de keuken voor je kan installeren? MyGo brengt je in contact met een keukenspecialist. We matchen jouw aan de meest geschikte vakman voor deze klus via de MyGo Matchmaker.

Om meer te weten te komen over verschillende vakmensen kun je op de website profielen en recensies doornemen.  Voor meer inzicht in de eventuele kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bel je liever dan kun je gratis bellen naar 085 106 1600. Onze klantenservice brengt je graag in contact met een geschikte keukenspecialist.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!