Kosten keukenrenovatie

Kosten keukenrenovatie

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een keukenrenovatie variëren gemiddeld tussen de 1.100 en de 1.700 euro. De meeste mensen zijn minimaal 350 en maximaal 3.000 euro kwijt aan een keukenrenovatie. De gemiddelde kosten van een keukenrenovatie liggen op 1.400 euro. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een keukenrenovatie. Wil je direct weten hoeveel jouw keukenrenovatie gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker. Zo kom je snel en gemakkelijk in contact met de beste keukenspecialist bij jou in de buurt. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsscenario’s keukenrenovatie

De prijs van een keukenrenovatie hangt af van de grootte van de keuken. Om je een beter beeld te geven van de prijs van een keukenrenovatie, heeft MyGo de volgende prijsscenario’s voor je gerealiseerd:

Kleine keuken of bijkeuken. Wanneer je een kleine keuken of bijkeuken wilt renoveren, bijvoorbeeld met een koelkast, drie lades en drie kasten, betaal je zo’n 400 tot 1.000 euro voor het renoveren van de keuken.

Gemiddelde keuken. Heb je een gemiddelde keuken, bijvoorbeeld met een koelkast, een vaatwasser, zes lades en zes keukendeuren? Dan kost de keukenrenovatie ongeveer 1.000 tot 2.000 euro.

Grote keuken. Voor een grote keuken met bijvoorbeeld een koelkast, een vaatwasser, tien lades en tien keukendeuren betaal je zo’n 2.000 tot 3.000 euro voor de renovatie van de keuken.

Uiteraard kunnen de daadwerkelijke kosten afwijken van de hierboven gegeven prijsscenario’s.

Prijsopbouw keukenrenovatie

De prijzen van een keukenrenovatie hangen niet alleen af van de grootte van de keuken, maar ook van de materialen die je kiest en de apparatuur die je wilt aanschaffen. Ook is het van belang welke onderdelen van de keuken je precies wilt vervangen. In tabel 1 vind je de verschillende materialen die je kunt gebruiken voor de keukenfronten inclusief een prijsindicatie.

Materiaal

Wat?

Prijsindicatie

Folie

Een dun laagje folie wordt verlijmd op het basismateriaal. De folie is niet 100% krasvrij.

Melamine

Hars wordt geperst op een MDF-paneel (medium density fibre-board, geperst paneel).

Laminaat

Hetzelfde als melamine, maar er wordt ook een decorlaag op geplaatst die het materiaal vochtbestendiger maakt.

❇ ❇

Lak

Lak wordt gespoten op een MDF-paneel. Je kunt kiezen uit alle kleuren in mat of hoogglans, maar het is niet krasvrij.

❇ ❇ ❇

Acryl

Acryl coating wordt geplaatst op basismateriaal. Acryl is makkelijk schoon te maken en biedt een prachtige hoogglans.

❇ ❇ ❇

Massief hout

Het wordt gemaakt van hardhout als beuk, eik, kerselaar of esdoorn. Het moet onderhouden worden.

❇ ❇ ❇ ❇

Gehard glas

Gehard glas biedt een uniek uiterlijk en is krasbestendig.

❇ ❇ ❇ ❇ ❇

Kosten keukenapparatuur

In tabel 2 vind je de gemiddelde prijzen van keukenapparatuur die wordt ingebouwd in je keuken. Uiteraard bestaan er vele merken apparatuur en kun je voor alles wel een goedkopere of prijzigere variant vinden. Vraag daarom voor de zekerheid even na bij de keukenspecialist hoeveel de apparatuur voor jouw keuken gaat kosten.

Ingebouwde apparatuur

Prijs

Koelkast

€300-1.000

Magnetron

€100-500

Oven

€200-800

Combi magnetron/oven

€500-1.000

Kokend waterkraan

€600-1.100

Afwasmachine

€500-1.000

Kookplaat

€200-600

Koffiezetapparaat

€50-400

Kosten aanrechtblad vervangen

Bij het vervangen van je keuken kun je uiteraard ook je aanrechtblad vervangen. De prijs van een aanrechtblad vervangen hangt af van het materiaal dat je kiest. In tabel 3 vind je de gemiddelde kosten van verschillende materialen voor een aanrechtblad.

Materiaal

Wat?

Prijs per strekkende meter

Kunststof

Betaalbaar en van goede kwaliteit

€250-350

Natuursteen

Luxe, natuurlijke uitstraling

€450-550

Composiet

Goedkoper alternatief voor natuursteen

€450-500

Roestvrij staal

Professionele glans, watervast

€350-380

Massief hout

Uniek houten uiterlijk

€400-430

Keramiek

Vele kleuren, hittebestendig

€500-550

Gehard glas

Uniek uiterlijk en krasvrij

€650-700

Kosten afwerking keuken

Je kunt je keuken mooi afwerken door plinten en sierlijsten te laten plaatsen. In tabel 4 vind je de gemiddelde kosten van de afwerking van een keuken.

Product

Wat?

Prijs

Plinten

Plint tussen onderkant keuken en vloer

€5-10 per meter

Sierplinten

Plint met bijzonder uiterlijk of materiaal

€10-15 per meter

Sierlijsten

Lijst verbergt stopcontact, snoer of lamp

€15-25 per meter

Meer weten over keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie laat je doen wanneer je niet meer tevreden bent over je huidige keuken of wanneer deze te oud is geworden en de kwaliteit minder wordt. Het is niet altijd nodig om de gehele keuken te vervangen. Soms kun je ook slechts bepaalde onderdelen vervangen of repareren. De keuken repareren doe je als een apparaat niet meer werkt of bepaalde materialen niet meer mooi zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen de kastjes te vervangen of alleen het aanrechtblad. Wil je direct weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een keukenspecialist via de MyGo Matchmaker.

Bespaartips van MyGo: keukenrenovatie

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld voor een voordelige keukenrenovatie:

  1. Opruimen. De keukenspecialist moet goed bij de keuken kunnen. Om te besparen op de kosten kun je zelf alvast de ruimte opruimen. Ook kun je na afloop zelf eventuele restmaterialen afvoeren om te besparen op de kosten van de specialist.
  2. Zuinige apparatuur. Keukenapparatuur gebruikt stroom. Om te besparen op de energiekosten kies je voor zuinige apparatuur. Kijk hiervoor naar het energielabel. Deze loopt van A+ tot A+++. Hierbij is A+++ het meest zuinig.
  3. Locale keukenspecialist. Bespaar op de voorrijkosten door een locale keukenspecialist te kiezen via de MyGo Matchmaker.
  4. Offertes vergelijken. Je kunt flink besparen op de kosten van jouw keukenrenovatie door offertes te vergelijken via de MyGo Matchmaker. Zo kun je snel en gemakkelijk de voordeligste keukenspecialist kiezen.

De beste keukenspecialist vind je met MyGo

Een keukenrenovatie kun je het beste overlaten aan een keukenspecialist. Zo weet je zeker dat alle materialen voorzichtig worden geplaatst en dat de keukenapparatuur goed wordt aangesloten. De beste keukenspecialisten bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte specialisten. Je kunt er direct één bellen voor een afspraak of een situatieopname, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je direct hoeveel de klus gaat kosten én kun je de voordeligste specialist uitkiezen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!