Terug naar prijzen
Kosten kozijnen schilderen

Kosten kozijnen schilderen

Ben je op zoek naar een vakkundig schilder om je kozijnen te laten schilderen? Het professioneel laten schilderen van je binnen- en buitenkozijnen zorgt ervoor dat ze in goede conditie blijven. Op deze pagina vind je alle nuttige informatie over de kosten van het laten schilderen van je kozijnen.

Benieuwd naar de kosten voor het laten schilderen van je kozijnen? Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes opvragen en vergelijken. Of wil je liever telefonisch in contact komen met de perfecte vakman voor jouw specifieke klus? Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.

Inhoud

Wat zijn de kosten voor het schilderen van kozijnen?

Wat kost het om een kozijn te laten schilderen?

De prijs die je betaald voor het laten schilderen van je kozijnen hangt grotendeels af van het uurloon van de schilder. Gemiddeld ligt dit tussen de 35 en 50 euro per uur of per vierkante meter, afhankelijk van de klus. Deze prijs is inclusief materiaal, verf en btw. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijs van het laten schilderen van je binnen en buitenkozijnen.

Schilderen

Gemiddelde prijs

Kozijnen binnen

€ 40 - € 75

Kozijnen buiten

€ 50 - € 150

Prijsbepalende factoren bij het schilderen van kozijnen

De uiteindelijke prijs wordt bepaalt door een aantal factoren:

  • De afwerking
  • De verfsoort
  • Het aantal kozijnen 
  • Materiaal kozijnen
  • Kwaliteit van je kozijnen

Afwerking kozijnen

Bij de afwerking is de staat van kozijnen ook belangrijk. Slechte kozijnen moeten extra geschuurd, bewerkt of soms zelfs vervangen worden.

Als je een kozijn in authentieke stijl hebt, met bijvoorbeeld veel reliëf, dan zal de schilder preciezer te werk moeten gaan en langer bezig zijn. Hierdoor zal de prijs omhoog gaan.

Verfsoort

Wanneer je aluminium of kunststof kozijnen hebt moeten deze altijd eerst van een grondverf voorzien worden. Voor houten kozijnen kan alleen een dekkende verf voldoende zijn. Vervolgens kun je ervoor kiezen om nog een lak te laten aanbrengen. Overleg met de schilder wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Voor een schatting van de prijs van deze verf, plus van het aantal vierkante meter dat je er per liter mee kunt schilderen, zie onderstaande tabel.

Soort verf

Kosten per liter

Hoeveel schilderen per liter

Grondverf

€ 20-40

8-12 m2

Dekkende verf

€ 20-50

10-16 m2

Beits en lak

€ 20-60

3-16 m2

Aantal kozijnen

De prijs per kozijn gaat omlaag als je meerdere tegelijk laat schilderen. Wellicht hebben de kozijnen van de buren een schilderbeurt nodig.

Materiaal kozijnen

Verschillende zaken bepalen de prijs voor het schilderen van de kozijnen:

Hout, kunststof of houten kozijnen?

Bij houten kozijnen heeft het laten schilderen een onderhoudsfunctie en draagt bij aan de levensduur van je kozijnen. Kunststof of aluminium wordt doorgaans op een andere manier geverfd dan standaard houten kozijnen.

Kwaliteit van je kozijnen

Als je kozijnen houtrot hebben dan moet de schilder eerste de kozijnen repareren voordat hij ze kan schilderen. Dit kost de schilder meer tijd en daardoor zal de totaalprijs oplopen. Door je kozijnen regelmatig schoon te maken en te controleren kun je dit voorkomen.

Wat zijn de kosten voor het schilderen van kozijnen?

Kozijnen laten vervangen?

Als je kozijnen er echt slecht aan toe zijn kan je goedkoper uit zijn als je de kozijnen laat vervangen in plaats van te repareren. De vakman kan dan nieuwe kozijnen voor je plaatsen. De prijs voor een nieuw kozijn ligt tussen de 2000 en 4000 euro. De prijs is afhankelijk van het materiaal, de grootte en wat voor soort glas je wilt. Wanneer je kozijnen vervangen moeten worden kun je ervoor kiezen om aluminium of kunststof kozijnen te laten plaatsen. Deze zijn vaak wat prijziger maar wel duurzamer dan houten kozijnen. Een houten kozijn geeft vaak een mooie authentieke uitstraling, maar moeten ook vaker onderhouden worden.

Hoe vaak moeten kozijnen geschilderd worden?

Hoe vaak je kozijnen geschilderd moeten worden hangt af van hoe je woont. Woon je beschut van weersomstandigheden zoals wind, regen en zon? Ook is er een verschil tussen binnen- en buitenkozijnen. Buitenkozijnen die veel te verduren krijgen moeten ongeveer één keer in de vijf jaar geschilderd worden. Binnenkozijnen gemiddeld één keer in de vijf jaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de staat van jouw kozijnen. 

Bespaartips van MyGo

  1. Laat kozijnen in de winter schilderen. Gedurende de winterperiode hanteren schilders vaak een korting die kan oplopen tot wel 30 procent in vergelijking met de zomermaanden. Houd er wel rekening mee dat als het te koud is, het langer duurt voordat de verf droog is. Ook kan verf bevriezen. De beste periode om je buitenkozijnen te laten schilderen is tussen april en oktober, maar dan betaal je vaak wel de volle prijs.
  2. Kies een vakman uit de buurt. Kies voor een schilder uit de regio om te besparen op de voorrijkosten.
  3. Samen met buren? Wellicht zijn de buren ook op zoek naar een schilder? Als je jouw klus kunt combineren met die van de buren scheelt dat in de totaalprijs.
  4. Btw verlaging. Wanneer je woning ouder dan twee jaar is dan valt het schilderen van de kozijnen inclusief de voorbereidende werkzaamheden onder de 9 procent btw regeling. Wanneer je kozijnen gedeeltelijk of helemaal vervangen moeten worden betaal je over deze werkzaamheden wel 21 procent btw.
  5. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

Vind de ideale vakman met MyGo

Ben jij op zoek naar een vakman voor het schilderen van jouw kozijnen? MyGo helpt je hierbij. Via de Matchmaker krijg je een overzicht van de meest geschikte vakman voor jouw klus. Je kunt profielen en reviews vergelijken op de website. Een of meerdere offertes aanvragen is ook mogelijk. Liever telefonisch contact? Bel dan gratis 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag.