Terug naar prijzen
Kosten PVC vloer

Kosten PVC vloer

Wat kost een PVC vloer laten leggen?

Gemiddeld betaal je voor het laten leggen van een PVC vloer tussen de 20 en 70 euro per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van welk type PVC je kiest. Een PVC vloer is een gladde, schokdempende vloer gemaakt van kunststof. Daarnaast is PVC duurzaam en makkelijk te onderhouden. PVC is gemiddeld goedkoper dan een houten vloer en net iets duurder dan laminaat. PVC vloeren zijn vandaag de dag nauwelijks meer te onderscheiden van echte houten vloeren. Daarnaast zijn PVC vloeren in veel verschillende soorten en maten beschikbaar. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van het laten leggen van een PVC vloer.

Benieuwd naar de kosten voor het laten leggen van een PVC vloer in jouw specifieke situatie? MyGo matcht je meteen met de meest geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker om meteen een afspraak te maken of meerdere offertes op te vragen. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan meteen doorverbinden met een lokale vakman.

Gemiddelde kosten PVC leggen vloer per m2

De gemiddelde kosten van het laten leggen van een PVC vloer per vierkante meter hangen af van het type vloer en de ruimte waarin de vloer gelegd moet worden. Ook kan de vakman soms een uurtarief hanteren van gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur. Spreek van tevoren een totaalbedrag af zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde legkosten van een PVC vloer  per vierkante meter.

Soort dienst

Gemiddelde legkosten per m2

PVC vloer verlijmd leggen standaard

€ 17.50 - € 22

PVC vloer verlijmd leggen patroon

€ 20 - € 35

Click PVC leggen

€ 7.50 - € 10

Wat bepaalt de prijs voor het laten leggen van een PVC vloer?

De kosten die in rekening worden gebracht door een vloerspecialist hangen af van de volgende factoren.

 • Omvang van de ruimte. Heeft de ruimte waarin de vloer gelegd moet worden veel hoekjes en nissen? Houd dan rekening met veel snijverlies. Hierdoor moet er meer oppervlakte vloer gekocht worden en ben je duurder uit. Wanneer je achteraf extra materiaal moet kopen kan het zijn dat er enig kleurverschil is. Koop daarom altijd genoeg stroken PVC.
 • Wel of niet egaliseren? Bij een PVC vloer is het van belang dat je de ondervloer laat egaliseren. Hierdoor heb je een mooie vlakke vloer en minder kans op beschadigingen, Vooral wanneer je de PVC vloer verlijmd laat leggen is een egale ondergrond belangrijk.
 • Afwerking. Net als bij bijvoorbeeld laminaat kun je ervoor kiezen de vloer af te laten werken met mooie plinten of een afwerkingsprofiel.
 • Soort PVC. De prijs van je vloer hangt voor een groot deel af van wat voor soort PVC vloer je kiest. Hieronder een overzicht van alle verschillende soorten PVC vloeren.
 • PVC stroken of tegels. PVC is standaard beschikbaar in tegels of stroken. Deze kunnen verlijmd gelegd worden op een geëgaliseerde ondervloer.
 • Klik PVC. Klik PVC werkt hetzelfde als kliklaminaat. De PVC tegels worden simpelweg in elkaar geklikt. Hierdoor kan klik PVC ook gemakkelijk zwevend worden gelegd.
 • Zelfklevende PVC of Looselay PVC. Zelfklevende PVC, ook wel Looselay PVC genoemd, is zelfklevend. Hierdoor hoeft deze vloer dus niet verlijmd gelegd te worden.
 • PVC laminaat. PVC laminaat is een combinatie tussen PVC en laminaat. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen met een toplaag van PVC op een tussenlaag van hout en een onderlaag van kurk.
 • Vinyl. Vinyl is iets goedkoper dan PVC. Beide vloeren bestaan uit meerdere lagen. Het verschil tussen PVC en vinyl is dat de onderste laag van vinyl een verende functie heeft. Vinyl is vaak ook dunner en minder stevig dan PVC, en daardoor ook goedkoper.

Voordelen van PVC vloeren

Makkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn erg gemakkelijk te onderhouden. De vloer is een vlakke oppervlakte zonder groeven of naden. Hierdoor is het gemakkelijk te stofzuigen en te dweilen. Daarnaast zijn PVC vloeren makkelijk (zelfs deels) te vervangen.

PVC ideaal voor vochtige ruimtes

Een van de grote voordelen van een PVC vloer is dat het waterbestendig is. Hierdoor is het een zeer geschikt alternatief voor tegels in een badkamer. Daarnaast hoef je niet bang te zijn om de vloer nat te maken vanwege zijn hoge vochtresistentie.

PVC perfect in combinatie met vloerverwarming

Doordat PVC vloeren goed warmte geleiden is het ideaal om te combineren met vloerverwarming.

Veel mogelijkheden beschikbaar

PVC is in heel veel verschillende kleuren, merken en patronen beschikbaar. Zo kun je de vloer helemaal aanpassen aan jouw specifieke wensen. Je kan daarnaast bijna elk soort vloer nabootsen met PVC. Denk hierbij aan een PVC vloer met natuurstenen, hout of beton look.

Sterk en geluiddempend

Een PVC vloer is zeer sterk; het zal niet snel beschadigen. Ook voor een appartement is een PVC vloer ideaal omdat de vloer geluiddempend is.

Bespaartips MyGo

De volgende tips van MyGo kunnen je helpen de kosten te drukken.

 1. Bespaar op de voorrijkosten. Kies een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 2. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.
 3. Voer zelf het puin af. Voer zelf het overgebleven puin af zodat de vakman dit zelf niet hoeft te doen, en er dus geen kosten voor in rekening hoeft te brengen.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat de PVC vloeren niet goed bestand zijn tegen rubber. De vloer kan verkleuren door langdurig contact met rubber. Zorg daarom dat je altijd viltjes plaatst op de onderkant van je meubels.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag. Via de MyGo Matchmaker kunnen we je meteen matchen met de meest geknipte vakman voor jouw klus, ook kun je online meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. We kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.