Direct hulp
Terug naar prijzen
Kosten riool ontstoppen

Kosten riool ontstoppen

Wat kost een riool ontstoppen?

Een riool laten ontstoppen kost meestal tussen de 130 en de 170 euro. De gemiddelde kosten van een riool ontstoppen bedragen dus 150 euro. Een verstopt riool kan erg smerig zijn, waardoor je deze klus het beste aan een deskundige kunt overlaten. In dit artikel vind je alles over de kosten van een riool ontstoppen en informatie over een verstopt riool.

Heb je een ernstige verstopping? Bel dan nu met spoed een loodgieter via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van de beste loodgieters in jouw regio. Je kunt direct één bellen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw riool ontstoppen

In tabel 1 vind je de factoren die de prijzen van een riool ontstoppen beïnvloeden. Gemiddeld duurt het ontstoppen van een riool zo’n twee tot drie uur. Verder kunnen de kosten van een riool ontstoppen nog variëren op basis van de complexiteit van de klus. Moet de loodgieter met spoed komen? Dan betaal je vaak zo’n 25 euro extra. Bel je een loodgieter buiten zijn of haar standaard werkuren? Dan kan deze meerprijs oplopen.

Tabel 1. Kosten riool ontstoppen

Prijsbeïnvloeder

Prijs

Arbeidskosten per uur

€40-60

Spoed

€25

Spoed buiten standaard werkuren

€25 of meer

Verstopt riool voorkomen: tips van MyGo

Je hebt een verstopt riool of wilt voorkomen dat je riool zal verstoppen. Hoe ga je daar zelf mee om? Lees de tips van MyGo:

  1. Niet doortrekken. Zit je toilet verstopt? Dit merk je waarschijnlijk bij het doortrekken. In plaats van dat het water wegspoelt, komt het omhoog, wat meer viezigheid met zich meebrengt. Het klinkt dan logisch om nogmaals door te trekken, maar doe dit niet. Zo komt er alleen maar meer water omhoog en maak je het probleem juist erger. Spoel dus niet nog een keer door en bel direct een loodgieter via de Matchmaker.
  2. Voorkomen. Een verstopt riool wordt vaak veroorzaakt doordat er veel vuil in het riool verdwijnt, bijvoorbeeld zeepresten en haren in de badkamer en etensresten in de keuken. Je kunt een verstopping voorkomen door minder vuil door de putjes van de wasbakken te laten verdwijnen. Leeg het putje van de douche dus direct als je klaar bent met douchen en verwijder altijd etensresten uit de wasbak in de keuken.
  3. Riool onderhoud. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool, maar in je eigen woning kun je ook zelf meehelpen. Het kan al veel helpen om de wasbakken één keer per maand of zelfs een aantal keer per jaar goed te reinigen. Dit doe je door de wasbak te vullen met heet water en soda met de stop erin. Vervolgens trek je de stop eruit, zodat het sodawater snel door het riool stroomt. Dit kan het riool reinigen door resten vuil mee te nemen.
  4. Zelf oplossen. Heb je slechts een milde verstopping en ben je niet bang voor viezigheid? Je kunt proberen om de verstopping zelf op te lossen met een riool ontstopper of een trekveer. Je kunt echter gemakkelijk de toiletpot beschadigen tijdens deze klus, dus het is verstandiger om een specialist in te schakelen.

Bespaartips van MyGo: riool ontstoppen

Je hebt een verstopt riool en wilt een loodgieter laten komen om het riool te ontstoppen. MyGo heeft een aantal nuttige tips voor je:

  1. Vaste prijs. Het kan voordeliger zijn om van tevoren een vaste prijs af te spreken dan om de loodgieter per uur te betalen. Zeker bij lastige klussen is het afspreken van een vaste prijs een aanrader.
  2. Spoed. Bel je met spoed een loodgieter? Dan is het verstandig om van tevoren te vragen hoeveel de klus ongeveer gaat kosten. Het kan namelijk zijn dat de loodgieter een hoge toeslag rekent voor de spoedeisende klus.
  3. Locale specialist. Door een locale specialist te kiezen bespaar je op de voorrijkosten. Een locale specialist vind je met de MyGo Matchmaker.
  4. Offertes vergelijken. Via onze Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen. Zo vergelijk je gemakkelijk de beste loodgieters bij jou in de buurt.

MyGo helpt je aan de beste loodgieter

Voor het ontstoppen van een riool schakel je een deskundige loodgieter in. Zo hoef je zelf niet in de viezigheid te werken en weet je zeker dat er tijdens de klus niets beschadigd raakt. Gebruik nu de Matchmaker van MyGo om in contact te komen met een geschikte loodgieter bij jou in de buurt. De MyGo Matchmaker toont een handig overzicht van loodgieters in jouw woonplaats. Je kunt er direct één bellen voor een afspraak of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Heb je een spoedeisende verstopping? Maak dan altijd direct een afspraak en ga niet wachten op de offertes. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 106 1600.