Terug naar prijzen
Kosten schilder

Kosten schilder

Wat kost een schilder?

Soort schilderwerk

Prijs per uur

Binnenschilder

€ 35 - € 40

Buitenschilder

€ 35 - € 50

 

 

Soort schilderwerk

Prijs per m2

Binnenschilder

€ 30 - € 35

Buitenschilder

€ 35 - € 40

Spuitwerk

€ 5 - € 10

Gemiddelde prijzen schilder incl. verf, materiaal, arbeidsloon en btw.

De gemiddelde prijzen van een schilder liggen gemiddeld tussen de € 30 en € 40 per m2 of tussen de € 30 en € 50 per uur. Deze prijzen zijn inclusief verf, materiaal, arbeidsloon en btw. Voor een groot en egaal oppervlak hanteert een schilder meestal een prijs per m2. Voor kleinere en ingewikkeldere klussen met veel hoekjes rekenen ze meestal een prijs per uur.

De kosten van een schilder zijn allereerst afhankelijk van de locatie van de klus. Is dit binnen- of buitenshuis? Daarnaast zijn er drie belangrijke factoren die de prijs bepalen, namelijk: de tarieven van de schilder, de huidige staat van het te schilderen object en de kwaliteit van het gekozen materiaal. Klik hier voor meer informatie over deze factoren en meer in het artikel prijzen schilderwerk. 

Bespaartips van MyGo

Wil je graag zo voordelig mogelijk (een deel van) jouw woning laten schilderen? Maak dan gebruik van onderstaande bespaartips van MyGo:

  • Doe voorbereidend werk voor de schilder. Denk hierbij aan het verplaatsen van de meubels, het zeil klaarleggen, de randen afplakken etc. Dit scheelt de schilder tijd en daarmee jou kosten.  
  • Regel zelf het verf. Het kan voordeliger zijn om zelf verf aan te schaffen. Soms kan je gebruik maken van een mooie aanbieding of wellicht is er iemand in jouw omgeving die nog verf over heeft. Het is verstandig om dit wel eerst te overleggen met de schilder. Zij hebben de kennis en ervaring om je de juiste soort verf te adviseren.
  • Is jouw woning 2 jaar of ouder? Dan geldt het verlaagde btw tarief voor schilderwerk van 9% btw, in plaats van 21%.
  • Sluit een onderhoudscontract af. Met een onderhoudscontract wordt het schilderwerk jaarlijks gecontroleerd. Indien nodig voert de schilder vervolgens direct onderhoudswerk uit. Daarnaast wordt al het schilderwerk eens in de 5 tot 8 jaar vervangen. Je kan hiermee op de lange termijn gemiddeld tot 20% besparen op de totale kosten.
  • Kies een schilder bij jou uit de buurt. Dit kan schelen in de voorrijkkosten.

Vind een schilder via de MyGo Matchmaker

Wil je graag snel, persoonlijk en vakkundig geholpen worden? Maak dan eens gebruik van de MyGo Matchmaker. Daar krijg je een overzicht van de beste schilders bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens direct in contact komen en een afspraak maken. De schilders helpen jou graag verder met jouw schilderklus! Je kunt telefonisch contact opnemen via 085 106 1600. Daar wordt je direct doorverbonden met een schilder bij jou uit de buurt! Liever eerst verder oriënteren? Dat kan door gratis één of meerdere offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus.