Kosten schimmel verwijderen

Kosten schimmel verwijderen

Wat kost schimmel verwijderen?

Schimmel verwijderen kost gemiddeld tussen de 125 en de 175 euro. Over het algemeen ben je dus zo’n 150 euro kwijt wanneer je schimmel wilt laten verwijderen. De minimale kosten van schimmel verwijderen zijn 75 euro en maximaal betaal je zo’n 500 euro voor het verwijderen van schimmel. Het is belangrijk om schimmel direct te laten verwijderen omdat het negatieve gevolgen kan hebben voor je gezondheid. In dit artikel lees je alles over de soorten schimmel en de kosten van schimmel verwijderen. Wil je met spoed schimmel laten verwijderen? Kom dan direct in contact met de beste vochtspecialist via de MyGo Matchmaker. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw schimmel verwijderen

De prijzen van schimmel verwijderen verschillen op basis van de soort schimmel en hoe groot de oppervlakte is waar je last hebt van schimmel. Je betaalt meestal tussen de 25 en de 55 euro per vierkante meter voor het verwijderen van schimmel. De gemiddelde kosten voor het verwijderen van schimmel voor een oppervlakte van 4 vierkante meter vind je in de onderstaande tabel:

Dienst

Gemiddelde kosten incl. arbeid en materiaal

Schimmel verwijderen

€ 25-35 per m2

Schimmel verwijderen en opnieuw kitten

€ 35-45 per m2

Schimmel verwijderen en opnieuw schilderen

€ 45-55 per m2

In badkamers en toiletten is het verstandig om opnieuw te laten kitten wanneer je schimmel hebt laten verwijderen. Schimmels kunnen kitlagen namelijk aantasten. Als je schimmel op je muur of plafond hebt laten verwijderen, kan het prettig zijn om het oppervlak opnieuw te laten schilderen. Zo ziet je woning er meteen weer als gloednieuw uit.

Oorzaken schimmel aanpakken

Schimmel wordt over het algemeen veroorzaakt door vochtproblemen. Daarom is het niet altijd voldoende om de schimmel te laten verwijderen. Als je last hebt van een vochtprobleem in je woning, is het nodig om ook dit probleem aan te pakken. Zo weet je zeker dat het probleem niet terug komt en je woning schimmelvrij blijft. De vochtspecialist kan de volgende bestrijdingsmethoden gebruiken om een vochtprobleem op te lossen:

 • Impregneren. Impregneren wordt gedaan wanneer je last hebt van doorslaand vocht in de muren. Doorslaand vocht is vocht dat van buitenaf je woning inkruipt. Impregneren moet worden gedaan voor de hele gevel om ervoor te zorgen dat je gehele woning vocht- en schimmelvrij blijft. Impregneren voor een gevel van 100 vierkante meter kost zo’n 900 euro.
 • Injecteren. Injecteren kan worden gedaan om optrekkend vocht in de muren te bestrijden. Optrekkend vocht is grondvocht dat door de muren wordt geabsorbeerd. Injecteren moet meestal voor alle muren in je woning worden gedaan. Bij een muur van 10 meter kost injecteren ongeveer 1.800 euro.
 • Ventileren. Je kunt ook een vochtprobleem krijgen doordat je woning niet goed wordt geventileerd. Dan kun je een ventilatiesysteem aanschaffen. Dit kost gemiddeld zo’n 2.200 euro.

Prijsscenario’s schimmel verwijderen

MyGo heeft een aantal prijsscenario’s ontwikkeld zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van het verwijderen van schimmels:

 1. Schimmel verwijderen na lekkage. Heb je lekkage gehad en dit al laten repareren, maar heb je nog last van schimmel? Dit kost voor een oppervlak van 2 vierkante meter meestal zo’n 50 euro. Voor een oppervlak van 4 vierkante meter wordt dit ongeveer 100 euro.
 2. Schimmel verwijderen badkamer. Omdat het in de badkamer vaak vochtig is, kunnen hier schimmels ontstaan. Het verwijderen van schimmels bij de randen van het bad of de douche inclusief het plaatsen van een nieuwe laag kit kost meestal zo’n 150 euro voor een gemiddelde badkamer.
 3. Schimmel verwijderen grote muur. Heb je last van schimmel op de gehele muur? Dan is het belangrijk dat je de schimmel laat verwijderen en de muur weer mooi laat afwerken, bijvoorbeeld met een nieuwe laag verf. Deze klus kost voor een muur van 10 vierkante meter ongeveer 500 euro. Wil je zelf verven? Dan kun je alleen het stucwerk laten doen, in welk geval je zo’n 400 euro betaalt voor de totale klus.

Hoe weet je dat je schimmel in je woning hebt?

Je kunt vaak zien dat je schimmel in je woning hebt aan donkere plekken tussen de voegen of op de muren, het plafond of de vloer. Ook kleine zwarte plekjes of vochtige plekken kunnen duiden op schimmel. Schimmel is niet altijd te zien. Daarom kan het lastig zijn om sommige varianten van schimmel te ontdekken. Als je schimmel niet ziet, maar wel een vreemde geur in je woning ruikt, kan dit worden veroorzaakt door schimmels. Schimmel veroorzaakt een oude, muffe geur in de woning. Ook kan de lucht vochtiger worden wanneer je last hebt van schimmels. Als je niets ziet of ruikt, maar je merkt dat je benauwder bent in je woning of een bepaalde ruimte, kan dit ook door schimmel komen. Je merkt dan dat je longen worden aangetast. Als de schimmels lastig op te sporen zijn, kan de prijs van schimmel verwijderen wat oplopen.

Waarom schimmel verwijderen?

 • Gezondheid. Schimmels tasten de luchtzuiverheid in je woning aan en hebben negatieve gevolgen voor de gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld verkouden of misselijk worden of hoofdpijn krijgen. Wanneer je reuma of astma hebt, kunnen de symptomen hiervan verergeren. Daarom kun je schimmels het beste direct laten verwijderen.
 • Beschadigingen. Schimmels kunnen je woning beschadigen, bijvoorbeeld door de verf en het stucwerk van de muren aan te tasten of door in een bankstel te trekken dat tegen de muur aanstaat.
 • Uiterlijk. Schimmels zorgen met hun zwarte vlekken voor een lelijke plek in de woning. Hoe sneller je ze verwijdert, hoe beter je woning eruit blijft zien.
 • Luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit in de woning is beter wanneer je geen last hebt van schimmels. Hierdoor adem je gezondere lucht in. Zeker wanneer je met iemand woont die asthma heeft, is het belangrijk dat de lucht altijd zuiver is.
 • Ongedierte. Vocht en schimmels trekken vaak ongedierte aan, zoals ratten en muizen, kakkerlakken en slakken. Ongedierte kan je woning verder beschadigen, waardoor het verstandig is om de schimmels zo snel mogelijk weg te halen.

Bespaartips van MyGo: schimmel verwijderen

 • Zelf schimmel verwijderen. Je kunt besparen op deze klus door geen specialist in te huren, maar zelf aan de slag te gaan. Je kunt schimmelverwijderaar of bleek kopen bij de bouwmarkt om oppervlakkige schimmel weg te halen. De oorzaak van het probleem wordt dan echter niet aangepakt, waardoor de schimmel terug kan komen. Daarom is het altijd verstandiger om wel een specialist in te schakelen.
 • Samen met de buren. Als jij last hebt van vocht- en schimmelproblemen, is de kans groot dat je buren dit ook hebben. Je kunt geld besparen op het verwijderen van schimmels en het bestrijden van vocht wanneer je dit samen met de buren laat doen.
 • Offertes vergelijken. Om zeker te weten dat je een voordelige vochtspecialist treft, kun je via de MyGo Matchmaker offertes van verschillende specialisten aanvragen en vergelijken.
 • Gebruik de Matchmaker. Met de MyGo Matchmaker kom je snel in contact met de beste specialisten bij jou in de buurt. Doordat je een vochtspecialist kunt kiezen die uit jouw regio komt, bespaar je flink op de voorrijkosten.

Voordelig schimmel verwijderen met de MyGo Matchmaker

Schimmel kan je woning beschadigen en slechte gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarom is het verstandig om schimmel zo snel mogelijk te laten verwijderen. Dit kun je het beste laten doen door een professionele vochtspecialist, omdat dan ook de achterliggende oorzaak wordt bestreden en niet alleen de oppervlakkige schimmels worden weggehaald. De beste vochtspecialisten bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Je ontvangt via de Matchmaker een overzicht met de contactgegevens van verschillende vochtspecialisten in jouw regio. Je kunt direct bellen of mailen voor een afspraak. Ook kun je eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je zeker dat je de voordeligste specialist te pakken hebt. Vind dus snel een goede specialist via de Matchmaker of bel voor meer informatie naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!