Terug naar prijzen
Kosten spinnen laten bestrijden

Kosten spinnen laten bestrijden

Spinnen! Veel mensen vinden ze eng. Maar goed dat je vaak niet weet dat soms wel tientallen spinnen in en rond je huis bivakkeren.  Gelukkig zitten ze vaak onder de vloer of in spouwmuren of op andere donkere plekjes. Als je veel last hebt van spinnen bij jou thuis en beperken ze zich niet alleen meer tot de kelder en andere donkere plekken. Dan is het mogelijk om ze te laten bestrijden zodat ze definitief verdwenen zijn. De kosten voor het laten verwijderen, zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van je woning. Gemiddeld kun je van de volgende prijzen uitgaan.

Type woning Richtprijs
Eengezinswoning €85-€95
Hoekwoning €115-€125
Vrijstaande woning €150-€160
Grote villa €180-€190

Voor een ongediertebestrijder bij jou in de buurt helpt  MyGo je graag. 24/7 kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Bellen kan natuurlijk ook tijdens kantooruren, geheel vrijblijvend 085 106 1600

Direct een vakman nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom heb ik veel spinnen in mijn huis?

Spinnen kommen graag af op insecten zoals kevers, maar ook kakkerlakken, wespen, mieren of muggen. Als je veel last hebt van spinnen is de kans ook groot dat je veel andere insecten in je huis of tuin hebt.

Waarom zou je spinnen verjagen?

Misschien ben jij een uitzondering en vind je spinnen helemaal niet vervelend, toch zijn er een aantal redenen om ze wel te verwijderen.

 • Spinnen vervuilen ruimtes met hun uitwerpselen.
 • Ze kunnen voedselproducten vervuilen.
 • Veel spinnenwebben produceren ze meestal op voor jou ongunstige plekken.
 • Het geeft je huis of je kantoor toch een onverzorgde indruk.
 • Veel mensen zijn er nu eenmaal bang voor. Mensen die aan arachnofobie lijden, hebben er zelfs extreem veel angst voor.

Wat kan je doen om spinnen buiten de deur te houden?

Voorkomen is natuurlijk nog veel beter dan genezen. Dus hier krijg je wat tips om spinnen buiten de deur te houden.

 • Heb je een hoekje ontdekt waar spinnen zich graag ophouden? Maak die dan goed schoon.
 • Laat vooral geen voedselresten slingeren in je huis. Plaats ook horren voor je ramen zodat insecten geen kans krijgen om binnen te komen.       
 • Vogels zijn dol op spinnen, dus maak de omgeving rond je huis vogelvriendelijk.

Zelf spinnen verwijderen

Heb je besloten zelf de strijd tegen de spinnen aan te gaan. Hier zijn een aantal methodes om dat aan te pakken:

 • Spinnen verwijderen met de stofzuiger. Heb je plekjes in huis waar spinnen zich erg graag ophouden? Zuig dan de spinnen en vooral ook de spinnennesten op met de stofzuiger. Stofzuig deze plekjes regelmatig zodat ze hier ook niet weer terugkomen.     
 • Een Spinnenvanger. Een spinnenvanger is een borstel op een lang steel. Hiermee kun je spinnen vangen zonder dat je ze hoeft te doden. Heb je een spin gevangen laat de spin dan vrij in de natuur. Bedenkt wel dat als je veel spinnen hebt dit een behoorlijk karwijtje is met een spinnenvanger.
 • Een ultrasoon apparaat. Dit apparaat produceert een geluid waar spinnen niet tegen kunnen. Je gaat eenvoudig weg naar de ruimte waar veel spinnen zijn en stopt de stekker in het sopcontact. Let wel op je huisdieren. Honden, katten en andere huisdieren kunnen ook slecht tegen dit geluid. Dus lees even goed de gebruiksaanwijzing door voordat je begint.  
 • De Geur van bepaalde oliën kunnen spinnen ook op afstand houden. Bijvoorbeeld pepermuntolie. Je mengt de olie met wat afwasmiddel en water en spuit het op de plekken waar veel spinnen voorkomen. Je zult zien dat ze dan verdwijnen. 

Zelf spinnen verjagen uit je tuin

 • Spinnen verjagen door je tuinafval snel weg te halen.
  Spinnen zitten graag in dode bladeren of ze maken webben tussen hout en takken.
  Een prima leefomgeving voor de spin. Laat je tuinafval daarom niet te lang liggen.
 • Spinnen verjagen door vaak te snoeien.
  Dichte begroeiing is ook zo’n fijn leefomgeving voor spinnen. Daarom is het verstandig zoveel mogelijk onkruid, struiken of bomen te snoeien. Ook geregeld grasmaaien scheelt enorm.
 • Spinnen verjagen door de buitenverlichting te dimmen.
  Spinnen en andere insecten zijn dol op fel licht. Als je de buitenlamp vervangt door zachter geel licht, dan zul je zien dat dit een stuk minder aantrekt.  
 • Spinnen verjagen met bezem of je tuinslang.
  Met een bezem of tuinslang kun je makkelijk een hoop spinnen en webben verwijderen. Het voordeel hiervan is dat als je het toch wat eng vindt, je goed op afstand kunt blijven.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste ongediertebestrijder in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Hulp nodig?

Heb je na al deze tips toch de kriebels gekregen of is spinnenprobleem gewoonweg te groot om zelf op te pakken? Wil je de klus door een ongediertebestrijder laten doen? Heel begrijpelijk. Een ongediertebestrijder mag geen spinnen verdelgen, dit omdat het een beschermde diersoort is. Wat hij wel zal doen is het volgende:

   • Verwijderen van zoveel mogelijk spinnen en webben.
   • Er wordt een spinnenwerend middel aangebracht.
   • Indien gewenst zal de bestrijder zoveel mogelijk kieren en naden in je woning of bedrijfspand dichten.

 Misschien is de spinnenplaag te ernstig om zelf op te lossen. Misschien ben je zelfs doodsbang voor spinnen en is het al helemaal onmogelijk om zelf iets tegen de spinnen te beginnen! De wanhoop nabij? Dat is niet nodig, want je kunt altijd nog een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Hij mag ook geen spinnen verdelgen, maar kan wel het volgende voor je doen:

   1. Hij verwijdert zoveel mogelijk spinnenwebben
   2. Hij brengt een spinnenwerend middel aan.
   3. Desgewenst dicht hij ook zoveel mogelijk naden en kieren in je woning of bedrijfspand.
Snel een vakman in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Vind een expert bij jou in de buurt

Ben je op zoek naar een ongediertebestrijder? Via de MyGo Matchmaker vind je makkelijk de meest geschikte vakman voor jouw klus. Je krijgt een overzicht van alle ongediertebestrijders bij jou in de buurt en je ook de profielen en reviews bekijken. Bellen kan geheel vrijblijvend naar  085 106 1600