Terug naar prijzen
Kosten vrachtwagen rijbewijs

Kosten vrachtwagen rijbewijs

Ben je benieuwd naar de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs? Op deze pagina vind je alle informatie over de gemiddelde kosten voor een vrachtautorijbewijs.

Ben je op zoek naar een rijschool om je vrachtwagenrijbewijs te halen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde rijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de matchmakerknop

Kosten groot rijbewijs

De gemiddelde prijs voor een rijles vrachtwagen (60 minuten) ligt rond de 75 euro. Het landelijk gemiddelde aantal benodigde rijlessen ligt rond de 28 uur. Je groot vrachtwagen rijbewijs kun je halen om beroepschauffeur te worden of gewoon omdat je het leuk vindt. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende kosten van vrachtwagen rijles:

Onderdeel

Gemiddelde prijs

Proefles vrachtwagen

€ 95

Losse rijles (60 minuten)

€ 75

Intest beoordeling (120 minuten)

€ 150

Praktijkexamen

€ 400

Examen annuleren

€ 40

kosten vrachtwagen rijbewijs

Kosten vrachtwagenrijbewijs met of zonder code 95

Als je beroepschauffeur wilt worden heb je code 95 (basiskwalificatie) nodig op je rijbewijs. Je kunt ook een vrachtwagenrijbewijs zonder code 95 halen, dan kun je je vrachtwagenrijbewijs alleen gebruik voor privédoeleinden. Echter is er een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs en zul je met een rijbewijs met code 95 geen probleem hebben om een baan te vinden. Code 95 heb je dus nodig als je beroepsmatig, ook wel commercieel genoemd, gaat rijden op een vrachtwagen. Wil je alleen de een vrachtwagen voor hobbymatig gebruik? Dan heb je geen code 95 nodig. Hieronder zie je een overzicht van een aantal pakketten die rijscholen kunnen aanbieden. Let er wel op dat dit een gemiddelde prijsindicatie is. De prijzen kunnen afwijken van jouw specifieke rijschool:

Vrachtwagen rijlespakket

Gemiddelde kosten

Rijbewijs zonder Code 95 + praktijkexamen em theorie-examen

€ 2.800

Rijbewijs met Code 95 + praktijkexamen em theorie-examen (28 lesuren)

€ 3.500

Theorieopleiding RV1 + theorie-examen

€ 500 - € 600

Theorieopleiding RV2 + theorie-examen

€ 350 - € 400

Theorieopleiding V3 (beroepsmatig) + theorie-examen

€ 150 - € 200

Compleet boekenpakket

€ 250

Privéles theorie (per uur)

€50

Prakijktoets besloten terrein

€ 350

Praktische toets

€ 300

Vrachtwagen + Aanhanger rijbewijs CE (22 lesuren)

€ 2.400

kosten vrachtwagen rijbewijs

Bespaartips van MyGo

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten en wat het halen van een vrachtwagenrijbewijs nog aantrekkelijker maakt:

  • Tekort aan beroepschauffeurs. Er is momenteel heel veel vraag naar beroepschauffeurs. Je kunt dus na afronding van je praktijkexamen hoogstwaarschijnlijk meteen aan de slag.
  • Vergelijk rijscholen. Vraag bij meerdere rijscholen de prijzen op om met elkaar te vergelijken. Zo kun je de meest geschikte rijschool vinden voor jou en binnen jouw budget.
  • Kies voor een rijlespakket. Doorgaans geven rijscholen een korting op een compleet pakket. Hierdoor ben je vaak een stuk voordeliger uit.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende rijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook. Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.