Terug naar prijzen
Kosten zakelijke lease

Kosten zakelijke lease

Zit je te denken aan zakelijke lease voor een auto van de zaak of heb je een bestelbus op maat nodig voor je bedrijf en wil je graag weten wat dit kost? MyGo helpt je graag. Met de Matchmaker van MyGo kun je 24/7 gematcht worden met de leasemaatschappij die het beste is voor jou. Liever bellen? Dat kan! Bel ons dan op 085 106 1600, wij verbinden je dan graag door met de leasemaatschappij die jij wilt.

Wat kost zakelijke lease?

Het zakelijk leasen van een auto kost gemiddeld tussen de 300 en 900 per maand, exclusief brandstofkosten en eventuele verkeersboetes. De prijs van zakelijk leasen hangt af van het soort object dat je leaset. Naast auto’s kun je ook machines zoals printer of computers leasen. De leasemaatschappij financiert bij zakelijk leasen het object, zoals een auto of computer, jij kunt dit dan gebruiken gedurende de leaseperiode. Een leasecontract is minimaal 12 en maximaal 60 maanden. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van het zakelijk leasen per maand van verschillende soorten auto’s.

Soort leaseobject

Gemiddelde vanafprijs (exclusief BTW)

Ford Mustang Mach-E (elektrisch)

€ 620

Ford Fiesta

€ 320

Volkswagen UP

€ 300

Tesla Model 3 (elektrisch)

€ 650

Peugeot 3008

€ 530

Volkswagen Tiguan

€ 660

Seat Tarraco

€ 630

Ook kun je andere machines zoals bijvoorbeeld computers leasen voor je bedrijf. Meestal wordt er voor computers of printers een minimaal leasebedrag gehanteerd van bijvoorbeeld een minimale computerwaarde van 5.000 euro. Ook grotere machines zoals landbouwmachines, bouwmachines of grafische machines kun je leasen.

Zakelijke lease

Prijsopbouw zakelijke lease

De kosten van zakelijk leasen hangen dus af van het soort auto (of ander object) dat je kiest en de lengte van je leasecontract. Een langer leasecontract betekent meestal een goedkoper maandbedrag. Ook het soort leasecontract dat je afsluit is bepalend voor de prijs en of je aan het einde van de leaseperiode de auto mag houden of weer inlevert. Je hebt de keuze uit de volgende leasevormen:

 • Shortlease
 • Full operational lease
 • Occasion lease
 • Financial lease

Bekijk voor meer informatie over de verschillende leasesoorten onze auto leasen pagina. Bij het maandbedrag van het zakelijk leasen van een auto zitten de volgende factoren inbegrepen:

 • Vervangend vervoer
 • Pechhulp (kan vaak zowel binnen als buiten Europa)
 • Onderhoud
 • Reparaties
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Rente en Afschrijvingen (waardevermindering van de auto)
 • Allriskverzekering
 • Schadeherstel
 • Banden vervagen
 • Glasreparatie

Zakelijke lease

Wat zijn de voordelen van zakelijke lease?

Zakelijke lease brengt heel veel voordelen met zich mee:

Vast bedrag per maand
Je betaalt een vast maandbedrag waar alle bovenstaande services bij inbegrepen zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent elke maand.

Je hebt geen zorgen
Eventuele benodigde reparaties of onderhoud zit inbegrepen bij de prijs dus daar hoef je je niet druk om te maken. Als je auto stuk gaat kun je tevens vaak direct vervangend vervoer krijgen.

Rij in de nieuwste auto
Je rijdt in de nieuwste auto zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen.

Geen zorgen over verkoop
Is de leaseperiode afgelopen? Dan lever je de auto simpelweg weer in bij de leasemaatschappij. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het verkopen van je auto of de eventuele inruilwaarde ervan.

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen op zakelijke auto lease:

 • Zakelijke occasion lease. Occasion lease is het leasen van een jonge tweedehandsauto. Hiermee rij je in jonge auto en heb je lagere maandlasten.
 • Occasion auto’s direct leverbaar. Tweedehandsauto’s zijn meestal direct leverbaar, handig dus als je direct een zakelijke leaseauto nodig hebt.
 • Kies een zuinige auto. Bij een leaseauto betaal je zelf wel de brandstofkosten, kies daarom voor een auto die zuinig rijdt om te besparen op de brandstofkosten.
 • Vergelijk verschillende leasemaatschappijen. Vraag bij verschillende leasemaatschappijen prijsopgaven op om ze de beste te vinden binnen jouw budget.

Zakelijke lease

Waarmee rekening houden?

Bij het kiezen van een zakelijke lease auto is het verstandig rekening te houden met of je wel of geen borg moet betalen. Ook is het goed te controleren wat de schadeprocedure is; welke schade wel en welke niet geaccepteerd wordt door de leasemaatschappij. Lijkt het maandbedrag te goed om waar te zijn? Dan kan het een om een ‘kale’ auto gaan zonder bijvoorbeeld radio of airco. Let er daarnaast ook op wat de inleverprocedure van de leasemaatschappij is.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste leasemaatschappij voor jou. De online Matchmaker van MyGo is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact met de leasemaatschappij? Dat kan! Bel ons dan gratis op 085 106 1600, wij kunnen je dan direct doorverbinden.