Lease

Lease bij jou in de buurt

Vind eenvoudig leasing die het beste bij jouw wensen past

Wil je graag een auto of computers leasen voor je bedrijf? Dan heb je de onder andere de keuze uit private lease of zakelijke lease. MyGo helpt je hierbij graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een professionele leasemaatschappij bij jou in de buurt.

Auto leasen

Veel gestelde vragen over leasen

Wat is leasen?

Leasen, of leasing, is een financieringsvorm die doorgaans gebruikt wordt voor bedrijfsauto’s maar ook voor machines zoals kopieerapparaten of computers. Je leaset een auto zakelijk (via je werkgever) of private (zelf bij een leasemaatschappij). Voor leasing betaal je maandelijks een vast bedrag, ook wel een leasetermijn genoemd. Autolease is in principe hetzelfde als een auto huren. Je hebt een overeenkomst met een leasemaatschappij. De leasemaatschappij blijft de rechtmatige eigenaar van de auto. Ook kun je zakelijk leasen via je werkgever (een auto van de zaak) kijk voor meer informatie daarover op mygo.nl/zakelijk-leasen. Er zijn een aantal verschillende vormen van leasing:

Financial lease

Financial lease, ook wel huurkoop genoemd, is als het ware een lening. Je koopt bijvoorbeeld een auto of computer voor je eigen onderneming, dus voor zakelijk gebruik, en de leasemaatschappij verschaft jou krediet. Jij koopt dus zelf de auto of bijvoorbeeld computer en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Dit betaal jij dan maandelijks terug, inclusief rente. Aan het einde van het leasecontract ben jij dan eigenaar van het object.

Zakelijk leasen

Bij zakelijk leasen, ook wel full operational lease genoemd, huurt je werkgever slechts het object, zoals bijvoorbeeld een auto. De leasemaatschappij blijft in dit geval eigenaar van de auto. Je kunt zelf ervoor kiezen om tevens extra diensten zoals verzekeringen, onderhoud en reparaties afnemen bij de leasemaatschappij. Je betaalt dan wel een hoger bedrag per maand. Aan het einde van het leasecontract kun je de auto dan vaak kopen voor vastgestelde prijs of de leasemaatschappij neemt de auto weer terug. Kijk voor meer informatie over autolease op mygo.nl/auto-leasen.

Private lease

Private lease gaat over autolease. Je leaset in dit geval zelf een auto naar keuze en betaalt hiervoor een vast maandelijks bedrag. Bij dit bedrag zit pechhulp, reparatie, onderhoud, banden, verzekering en motorrijtuigenbelasting inbegrepen. Je betaalt zelf voor brandstof en eventuele boetes. Als je schade hebt betaal je een eigen risico. De leaseperiode is minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto. Wanneer de leaseperiode is afgelopen lever je de auto weer in. Kijk voor meer informatie over private lease op mygo.nl/private-lease.

Lease contract

Wat kost leasen?

De kosten voor private lease van bijvoorbeeld een auto variëren van 300 tot 900 euro per maand. Afhankelijk van het soort auto, de duur van het leasecontract en het aantal kilometers dat je rijdt per maand. Daarnaast betaal je dus zelf de brandstofkosten, schoonmaakkosten en eventuele boetes. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten voor het leasen van een aantal verschillende auto’s per maand.

Type leaseauto

Gemiddeld maandbedrag

Peugeot 108

€ 250

Ford Focus Hybrid

€ 380

Volkswagen T-Roc

€ 400

Kia Niro

€ 400

BMW 1 serie 118i

€ 500

Seat Ibiza

€ 330

Auto showroom

Welke factoren bepalen de kosten van leasen?

De kosten voor leasing bestaan uit de volgende zaken:

 • Cataloguswaarde van het object
 • Afschrijving, waardevermindering van het object
 • Duur van het leasecontract
 • Onderhoud en reparatie
 • Rente (bij lening)

Bovenstaande factoren gelden doorgaans voor alle leaseobjecten zoals computers, kopieermachines en auto’s. Onderstaande factoren gelden specifiek voor auto’s:

 • Het aantal kilometers dat je rijdt
 • Allriskverzekering
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Pechhulp (in binnen- en buitenland)
 • Aanvullende verzekeringen
 • Vervangend vervoer

Alleen fiscale wijzingen zorgen ervoor dat het maandbedrag hoger wordt. Bijvoorbeeld als de motorrijtuigenbelasting wordt verhoogd dan berekent de leasemaatschappij dit door in jouw maandbedrag.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van leasemaatschappijen?

Je kunt prijzen van verschillende leasebedrijven eenvoudig vergelijken door bij meerdere bedrijven offertes of prijsopgaven op te vragen en met elkaar te vergelijken. Zo kun je gemakkelijk kosten vergelijken en bepalen welke leasemaatschappij de beste is voor jou of jouw bedrijf. Wil je graag direct telefonisch contact met het bedrijf? Dat kan! Bel ons dan op 085 106 1600. Wij verbinden je dan direct door met het desbetreffende leasebedrijf. Tevens kun je een terugbelverzoek bij ons indienen, dan word je op een later tijdstip teruggebeld.

Sparen voor een auto

Welke voordelen biedt leasen?

Leasing brengt veel voordelen met zich mee:

 • Je betaalt altijd een vast bedrag per maand.
 • Je gebruikt het nieuwste object zonder veel geld te betalen.
 • Geen zorgen. Alles is veelal inbegrepen in het maandbedrag, zoals onderhoud en verzekeringen.
 • Je hoeft het object niet te verkopen. Je levert het leaseobject slechts in aan het einde van de leaseperiode.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een lease?

Bij het kiezen van private lease is de voordeligste optie wellicht niet altijd de beste optie. Bij het afsluiten van een private lease kun je letten op de volgende zaken:

 • Het soort/merk object. Ga je voor de nieuwste computer of auto dan ben je uiteraard meer geld kwijt.
 • De looptijd van het leasecontract. Je bent per jaar vaak voordeliger uit wanneer je een langer leasecontract aangaat met de leasemaatschappij.
 • Borg betalen? Moet je een bepaald borgbedrag betalen? Dit kan het geval zijn maar vaak is er ook sprake van een verplichte kredietcheck wat een borg eigenlijk overbodig maakt.
 • Vergelijk kosten. Vraag offertes of prijsopgaven op bij meerdere leasemaatschappijen om zo de meest geschikte te vinden voor jouw situatie.

Hoe vind je direct een leasemaatschappij die bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste leasemaatschappij bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact is ook mogelijk. Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!