Terug naar prijzen
Legkosten pvc vloer

Legkosten pvc vloer

Wat zijn de legkosten voor een PVC vloer?

De gemiddelde kosten voor het leggen van een PVC vloer ligt tussen de 17,50 en 35 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal en arbeidskosten. Afhankelijk van je klus kan de vakman ook een uurtarief rekenen. Doorgaans ligt dit tussen de 40 en 65 euro per uur. Op deze pagina vind je alle informatie over de gemiddelde legkosten van een PVC vloer.

Ben je ook benieuwd geworden naar de kosten van het leggen van een PVC vloer? Via de
MyGo Matchmaker word je gematcht met de perfecte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Wil je liever telefonisch contact? Dat is ook mogelijk via 085 106 1600. Je kunt dan meerdere offertes opvragen of we kunnen je doorverbinden met een vakman.

Inhoud

Gemiddelde prijs PVC vloer leggen

Het laten leggen van een PVC vloer is een goede, betaalbare keuze wanneer je op zoek bent naar een schokdempende en gladde vloer. Het leggen van een PVC vloer is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ten eerste moet de ondervloer eerst goed vlak gemaakt worden. Vooral als de PVC vloer verlijmd gelegd moet worden is dit erg belangrijk. Ten tweede moet de PVC vloer secuur gesneden worden anders kan het uiteindelijke resultaat er erg slordig uitzien. De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een PVC vloer hangen af van de soort klus en het uurloon van de vakman.

Gemiddelde prijs PVC leggen per m2

In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde prijs per vierkante meter per soort klus. Deze prijzen zijn inclusief leggen en lijmen van de PVC vloer. Let wel op: dit zijn gemiddelde richtprijzen, de werkelijke prijzen in de offerte van de vakman kunnen hiervan afwijken. De uiteindelijke prijs hangt af van je patroonkeuze, legrichting en uurloon van de vakman.

Soort klus

Gemiddelde prijs

PVC vloer stroken verlijmd leggen

€ 17,50 - € 22,50

PVC vloer patroon verlijmd leggen

€ 25 - € 35

Click PVC

€ 7,50 - € 12,50

Welke factoren bepalen de prijs van een pvc vloer?

Een PVC vloer voelt wat stugger en harder aan. Hierdoor is deze vloer echter wel goed voor ruimtes die veel worden gebruikt. De totaalprijs die de vakman in rekening brengt, hangt af van een aantal zaken. Factoren zoals materiaal, legwijze, de oppervlakte van de vloer en de eventuele extra opties.

PVC verlijmd leggen

Wanneer je kiest voor een plak PVC vloer dan betaal je vaak meer per uur dan voor zwevend leggen. Ook moet de ondervloer vaak geëgaliseerd worden. Nadat de vloer geëgaliseerd is mag je er een aantal uren niet op lopen. Voor het verlijmd leggen van een PVC vloer is namelijk een vakkundige vloerenspecialist nodig. Een vakman heeft de kennis en ervaring om de door jouw gewenste patroon te leggen. De PVC vloer wordt direct op de ondervloer gelijmd.

PVC zwevend leggen

Zwevend leggen - ook wel Click PVC genoemd - wordt gedaan door middel van een kliksysteem. De PVC tegels of stroken worden in elkaar geklikt. Ze liggen los op de ondervloer. Hierdoor kun je de vloer gemakkelijk weer meenemen wanneer je gaat verhuizen. Deze manier van leggen is eenvoudiger te leggen dan het verlijmd leggen van PVC. Het wordt echter wel aangeraden om het zwevend leggen te laten doen door een vloerenspecialist. Zo weet je zeker dat de vloer mooi en egaal geplaatst. Daarbij geeft de vakman ook vaak een garantie op de vloer wanneer hij deze legt.

Soort patroon en materiaal

De prijs van je vloer hangt van welke kleur en patroon je kiest. Denk bij deze keuze ook aan de functie van de kamer waarin je PVC wilt laten leggen. Wordt deze ruimte veel gebruikt, zoals de woonkamer of keuken vloer. Dan kan het verstandig zijn om voor een PVC vloer te kiezen die geschikt is voor intensief gebruik.

Indeling van de vloer

De vorm en indeling van je vloer hebben ook invloed op de uiteindelijke prijs. Wanneer de ruimte waarin de vloer gelegd moet worden een simpele rechthoekige vorm heeft dan is dit het goedkoopst. Een rechthoekige ruimte is namelijk het eenvoudigst voor de vakman om te leggen. Heb je een kamer met veel lastige hoekjes en nissen, dan moet de vakman veel meer moeten snijden. Hierdoor wordt de aanschaf van de vloer een stuk duurder omdat de vakman langer bezig is en er sprake zal zijn van snijverlies.

Legrichting en patroon

Wil je de PVC laten leggen in de lengte of in de breedte? Of wil je liever diagonaal of een visgraat patroon? Voor een patroon moet je rekenen op een meerprijs van tussen de 3 en 6 euro per vierkante meter.

Voordelen PVC vloer leggen

Het laten leggen van een PVC vloer brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • PVC is ideaal voor vloerverwarming. Als je vloerverwarming hebt kun je dit perfect combineren met een PVC vloer. In sommige situaties kan verlijmd laten leggen beter zijn dan click PVC. Overleg met je vakman wat in jouw situatie het beste is.
  • Sterk en geluiddempend. PVC vloeren zijn sterk en beschadigen niet snel. Daarbij komt dat een PVC vloer ook dempend is. Ideaal dus voor wanneer je onderburen hebt.
  • PVC is vochtbestendig. Het grootste voordeel van een PVC vloer is dat de vloer waterbestendig is. Het is dus een perfect alternatief voor tegels in je badkamer. Daarnaast kan de vloer gemakkelijk met veel water schoongemaakt worden en is het onderhoud minimaal.

Bespaartips van MyGo

  1. Verwijder zelf oude vloer. Bespaar op de kosten door zelf de oude vloer, plinten en overzetplinten te verwijderen. Bij sommige bedrijven is dit zelfs een voorwaarde voor het leggen van een vloer. Overleg daarom van tevoren met de vakman.
  2. Betaald parkeren? Is er betaald parkeren bij jou in de buurt? Dan kan het zijn dat de parkeerkosten bij de factuur inkomen. Vooral wanneer u een grote klus heeft die een aantal dagen duurt kan dit erg in de kosten oplopen. Zorg daarom dat je vooraf een plek reserveert voor de vakman. Wellicht hebben je buren een parkeerplek beschikbaar?
  3. Bespaar op voorrijkosten. Kies een vakman uit de buurt. Hiermee kun je besparen op voorrijkosten.
  4. Zelf ruimte voorbereiden. Zorg ervoor dat de ruimte waar de vloer in gelegd moet worden leeg is. Ook moet de vloer goed droog en schoon zijn. Hiermee bespaar je kosten op de totaalprijs. Sommige vloerspecialisten willen zelfs dat de ruimte aan deze voorwaarden voldoet voordat ze de PVC vloer leggen.
  5. Samen met je buren. Wellicht denken je buren er ook over na om een vloer te laten leggen. Wanneer jullie dit tegelijk laten doen kunnen jullie de eventuele voorrijkosten delen.
  6. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden die het beste binnen jouw budget past.

Waarmee rekening houden?

Snijverlies

Wanneer je een ruimte met veel lastige nissen en hoeken hebt moet je altijd rekening houden met snijverlies. Het is daarom verstandig om extra PVC stroken aan te schaffen. Wanneer je namelijk achteraf nog extra bij moet kopen, kun je het risico lopen op kleurverschil. De vloerenspecialist kan je helpen met berekenen hoeveel extra stroken je nodig zult hebben.

Verlijmd leggen duurt meerdere dagen

Het verlijmd leggen van een vloer duurt vaak meerdere dagen. Eerst moet de vloerspecialist namelijk de vloer controleren en zo nodig egaliseren. Nadat een vloer geëgaliseerd is, mag je er een aantal uren niet op lopen. Daarom legt hij de volgende dag pas daadwerkelijk de PVC vloer. De ruimte zal dus vaak minstens twee dagen niet beschikbaar zijn. Houd hier rekening mee in je planning.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht! Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker. Je wordt dan gematcht met de beste vakmannen voor jouw specifieke wensen bij jou in de buurt. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. We verbinden je dan door met de vakman die het beste geschikt zijn voor jouw klus. Ook kun je meerdere offertes opvragen en vergelijken.