Terug naar prijzen
Linoleum vloer prijs

Linoleum vloer prijs

Wat is de prijs voor het leggen van een linoleum vloer?

De prijs voor het laten leggen van een linoleum vloer ligt gemiddeld tussen de 15 en 55 euro. Afhankelijk van het project betaal je of per vierkante meter of per uur. Linoleum, ook wel marmoleum genoemd, is een vloer waar je jarenlang plezier van zult beleven. Linoleum is verkrijgbaar in meerdere kleuren, patronen en maten. Linoleum of marmoleum is echter niet te vergelijk met de goedkopere variant Vinyl. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van het laten leggen van een linoleum vloer.

Ben je ook benieuwd naar de kosten van het laten leggen van een linoleum vloer? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. MyGo matcht je dan met de vakman die het beste geknipt is voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.

De gemiddelde kosten voor een linoleum vloer exclusief leggen

In onderstaande tabel zie je een overzicht van een aantal linoleum en vinyl vloeren en de bijbehorende kosten. Deze kosten zijn exclusief leggen.

Soort vloer

Gemiddelde prijs per m2 (excl. leggen)

Linoleum rol

€ 25 - € 55

Linoleum tegels 30 x 30 cm

€ 45 - € 55

Linoleum tegels 90 x 30 cm

€ 40 - € 55

Vinyl rol

€ 15 - € 35

Voor een vinyl rol betaal je, zoals je hierboven kunt zien, aanzienlijk minder dan voor een linoleum rol. Echter is linoleum veel minder gevoelig voor beschadigingen dan vinyl doordat linoleum een extra waxlaag heeft ter bescherming. Ook gaat linoleum langer mee dan vinyl omdat het een dikkere toplaag heeft waardoor het minder snel zal slijten. Daarbij komt dat vinyl voor honderd procent uit kunststoffen bestaat terwijl linoleum voor bijna honderd procent uit natuurlijke materialen bestaat.

Wat zijn de legkosten van linoleum?

In onderstaande tabel vind je een overzicht van gemiddelde prijzen voor de legkosten van linoleum.

Werkzaamheden

Gemiddelde prijs

Lange banen linoleum

€ 10 - 15 per m2

Lange banen linoleum + ondervloer

€ 12,50 - €  17.50 per m2

Linoleum patroon

€ 35 - € 50 per uur

Welke factoren bepalen de prijs van een linoleum vloer laten leggen?

Verschillende factoren bepalen de prijs voor het laten leggen van linoleum.

Grootte van de ruimte

Wanneer jouw vloer met één rol linoleum gelegd kan worden zal hij sneller klaar zijn en dus minder uren in rekening brengen. Wanneer je een kleinere ruimte hebt betaal je uiteraard minder dan bij een grote ruimte. Ook hangt dit af van de breedte van het linoleum dat je hebt aangeschaft.

Vloerpatroon

Een effen vloer zonder patroon is veel goedkoper dan een vloer met een patroon. Houd er ook rekening mee dat wanneer je een patroonvloer hebt die verspringt, dat je nooit de patronen exact aan elkaar zal kunnen leggen.

Legkosten

Het wordt aangeraden om linoleum vakkundig te laten leggen. Wanneer het niet vakkundig gebeurt kan dit op den duur problemen opleveren. Wanneer er meerdere rollen nodig zijn dan moet de linoleum vloer door middel van een brander aan elkaar gelast worden. Vooral bij een patroonvloer met linoleum tegels is het verstandig om dit door een vloerenspecialist te laten uitvoeren.

Vlakke ondervloer

Ligt er al een ondervloer in de ruimte waar de linoleum gelegd moet worden? Wanneer er oneffenheden van meer dan 2 mm hoog op de ondervloer zitten, dan moet deze egaal worden geschuurd.

Rol of tegels linoleum

Linoleum is verkrijgbaar in tegels of in een rol. Uiteraard is een rol linoleum aanzienlijk makkelijker te leggen dan tegels. Voor het leggen van linoleum tegels rekent de vakman vaak een uurloon. Tegels leggen is veel meer werk omdat alle tegels verbonden moeten worden. Bij een rol hoeft deze alleen uitgelegd te worden.

Voordelen linoleum vloer

Een linoleum vloer - soms ook marmoleum genoemd - biedt enorm veel voordelen. Linoleum is gemaakt van verschillende organische materialen. Het is duurzaam en milieuvriendelijk. Linoleum geeft ook goede warmtegeleiding waardoor de vloer warm blijft. Dit maakt een linoleum vloer ideaal om met blote voeten er op te lopen. Ook in combinatie met een vloerverwarming is linoleum perfect. Het materiaal is erg slijtvast, makkelijk schoon te maken en heeft een goede draagkracht. Ook weert de vloer bacteriën doordat de lijnolie langzaam uit het linoleum treedt. Linoleum wordt daarom doorgaans ook in ziekenhuizen gebouwd. Linoleum is ook dempend en kleurvast. Er zijn heel veel kleurencombinaties en ontwerpen mogelijk zodat je de vloer helemaal kunt aanpassen naar jouw unieke smaak.

Bespaartips van MyGo

  1. Bespaar op voorrijkosten. Kies een vakman bij u in de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  2. Samen met de buren. Wellicht hebben je buren ook een nieuwe vloer nodig. Zo hoeft de vloerspecialist minder reiskosten te maken.
  3. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden die binnen jouw budget past.

Waarmee rekening houden?

Vloerverwarming

Houd er rekening mee dat wanneer je vloerverwarming neemt je niet voor een te dikke vloer kiest. Dan komt de warmte minder goed door de vloer heen.

Onderhoud

Een linoleum vloer heeft een beschermende waxlaag. Deze kan je om de zoveel jaar door een vakman laten vervangen. Zo heb je weer jarenlang plezier van je vloer.

MyGo helpt je graag

MyGo Matcht! Maak gebruik van de MyGo matchmaker om gematcht te worden met de beste vakman voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact. Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis met 085 106 1600.