Terug naar diensten

Logo laten ontwerpen

Logo design

Je logo: voor veel bedrijven is het synoniem aan hun imago. Hun logo is wat (potentiële) klanten herkennen en wat bij hen een bepaald gevoel opwekt. Bevalt het logo niet? Dan zullen klanten door hun onderbewustzijn minder snel geneigd zijn met dat bedrijf in zee te gaan. Om deze reden is het als bedrijf zeer belangrijk om een sprekend, aantrekkelijk logo te hebben. Heb je geen ervaren grafisch designer in huis, dan kan het verstandig zijn om het logo door een externe designer te laten ontwerpen.

Wil jij een logo voor jouw bedrijf laten ontwerpen? MyGo brengt je graag in contact met grafisch designers en online marketing bureaus die dat voor je kunnen regelen. Bel naar 085 106 1600 om je te laten matchen met zo’n bedrijf of check onze online Matchmaker om te zien door wie jij je logo kunt laten ontwerpen – en hoeveel dat zou kosten.

Kosten logo laten ontwerpen

Hoewel sommige websites claimen dat je bij hen een logo kunt laten ontwerpen voor 15 à 30 euro, moeten we hierbij vermelden dat dit helaas geen gebruikelijke prijs is. Voor het ontwerpen van een logo betaal je over het algemeen eerder 150 à 300 euro. Dan krijg je niet enkel een logo voorgeschoteld, maar heb je recht op alles wat bij het ontwerpproces hoort, waaronder revisies.

Voordelen logo laten ontwerpen

Een logo laten ontwerpen door een professional heeft enkele voordelen ten opzichte van een in-house designer die misschien niet is gespecialiseerd in logo-ontwerp. Enkele van die voordelen luiden:

  • Een professionele logo designer weet alles van symboliek. Alle kleuren en vormen hebben hun eigen betekenis, bewust of onbewust. Zo staat geel voor energie, vrolijkheid en sportiviteit, terwijl groen duurzaamheid en aardsheid symboliseert. Daarbij doen pijlen denken aan snelheid en transport, terwijl cirkels oneindigheid representeren en vierkanten orde. Een professionele logo-ontwerper weet te spelen met deze symboliek om het logo te ontwerpen dat bij jouw bedrijf past.
  • Een professioneel ontworpen logo is herkenbaar en oogt professioneel. Niet alleen de symboliek moet kloppen, een logo moet ook in het oog springen en memorabel zijn. Je wilt geen logo zoals duizenden andere logo’s, en een goede logo-ontwerper begrijpt dat. Door je logo te laten ontwerpen door een professional, zorg je ervoor dat mensen je niet snel vergeten.
  • Ben je niet tevreden met het eerste ontwerp, dan zijn de eerste revisies vaak gratis. Hoewel de opvallend goedkope bedrijven deze diensten meestal niet aanbieden, zal een duurdere logo designer je meestal meerdere revisies laten aanvragen als het ontworpen logo je niet aanstaat – en de eerste revisies zijn gratis. Zo krijg je, ook als je in eerste instantie niet tevreden bent, toch waar voor je geld als je je logo laat ontwerpen.

Logo laten ontwerpen: waarmee rekening houden

Bij het proces rondom het ontwerpen van een logo komt veel kijken. Voordat je met een bepaald bedrijf in zee gaat en ‘ja’ zegt tegen een logo dat misschien niet is wat je ervan verwacht had, is het daarom verstandig om aan het volgende te denken:

  • Laat je niet verleiden door de allergoedkoopste logo-ontwerpers. Zoals aangegeven kun je een logo wel heel goedkoop laten designen, maar vaak loop je dan bepaalde voordelen mis die een duurdere ontwerper je wel had kunnen bieden. Denk hierbij aan revisies of aan logo’s met een ietwat opvallendere look, waar ook meer de tijd voor is genomen. Een eenvoudig logo kun je zeker laten ontwerpen door zo’n bedrijf, maar zoek je wat beters, dan zul je toch iets meer geld willen neertellen.
  • Neem geen genoegen met een logo waar je eigenlijk niet tevreden mee bent. Vind je het logo design inderdaad niet mooi, vraag dan zeker een revisie aan als de logo-ontwerper die aanbiedt. Anders zit je namelijk vast aan een eindproduct wat je liever niet zou gebruiken, en wat mogelijk ook een ander bedrijfsimago uitstraalt dan de bedoeling was.
  • Laat desnoods meerdere logo’s ontwerpen door verschillende ontwerpers. Wil je echt de keuze hebben, dan kun je ervoor kiezen om een logo te laten ontwerpen door een aantal verschillende logo designers. Zij zullen allen hun eigen stijl hebben, zodat er altijd wel een beeld bij zit dat bij jouw bedrijf past. Dit is overigens af te raden als je liever één duurder pakket aanschaft – dan zou het logo dat je krijgt gewoon goed moeten zijn.
  • Check naar wie de eigendomsrechten van je nieuw ontworpen logo design gaan. Als het goed is, worden de eigendomsrechten van een professioneel ontworpen logo design volledig overgedragen aan het bedrijf waarvoor dat logo ontworpen is. Dat betekent dat de designer het ontwerp niet meer zomaar mag publiceren (tenzij jij daar toestemming voor geeft). Zo behoud je exclusiviteit en kun je je logo met een gerust hart gebruiken.
  • Houd rekening met de prijs-kwaliteitverhouding, maar vergelijk toch enkele logo-ontwerpers. Veel logo designers bieden verschillende pakketten met verschillende diensten aan, waardoor hun prijzen uiteindelijk sterk uiteen kunnen lopen. Om te garanderen dat je zo voordelig mogelijk uit bent, kun je er daarom voor kiezen om de prijzen voor logo designs te vergelijken. Maak daarvoor bijvoorbeeld gebruik van onze online Matchmaker. Vergeet daarbij echter niet om het werk van de logo-ontwerper die je op het oog hebt ook te checken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je krijgt waar je om vraagt.

Logo laten ontwerpen? MyGo helpt!

Wil jij nu een logo design laten ontwerpen door een professional? Wij helpen je daar graag bij! Als je naar 085 106 1600 belt, matchen wij je met een geschikte logo designer voor jouw klus. Liever een of meer offertes opvragen? Raadpleeg dan onze Matchmaker om direct te zien welke opties jij hebt.