Terug naar prijzen
Loods bouwen kosten

Loods bouwen kosten

Wil je weten wat de kosten zijn voor het bouwen van een bedrijfshal of loods? Loodsen, bedrijfshallen, schuren, bergingen of overkappingen zijn in allerlei afmetingen beschikbaar. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste aannemer voor het bouwen van jouw loods of bedrijfshal. Maak online gebruik van de 24/7 MyGo Matchmaker.

Bedrijfshal bouwen prijs

De kosten voor het bouwen van een bedrijfshal per m2 ligt tussen de 100 euro en 350 euro. De prijs hangt af van de gebruiksfunctie, locatie en omvang. Een geïsoleerde bedrijfshal kost gemiddeld tussen de 200 euro en 350 euro per m2, met een dakrandhoogte van zo’n 7 meter en een plat dak. Een goedkope basis niet geïsoleerde systeemhal kost gemiddeld 100 euro per vierkante meter.

Loods bouwen kosten

Geïsoleerde loods bouwen

Een geïsoleerde loods bouwen begint bij een vanafprijs van gemiddeld 150 euro per vierkante meter. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijs van een loods bouwen.

Breedte x lengte x goot-hoogte

Gemiddelde kosten ongeïsoleerde loods

Gemiddelde kosten geïsoleerde loods

4 x 6 x 3

€ 12.000

€ 14.000

4 x 10 x 3

€ 15.000

€ 18.000

5 x 6 x 3

€ 12.000

€ 15.000

5 x 16 x 4

€ 22.000

€ 27.000

10 x 24 x 4

€ 36.000

€ 45.000

16 x 30 x 6

€ 85.000

€ 96.000

20 x 40 x 4

€ 120.000

€ 135.000

Daarnaast heb je voor het bouwen van een bedrijfshal ook veel extra opties. In onderstaande tabel zie je de kosten van een aantal verschillende extra opties voor het bouwen van een loods.

Extra opties

Gemiddelde kosten (incl. Montage, excl. BTW)

Hout impregneren

€ 60 m3

Trasraam damwandprofiel

€ 16 m1

Ruwe potdekselplanken, vurenhout, incl. Regelwerk

€ 50 m2

PVC dakgoten

€ 40 m1

Schuifdeuren, dubbelwandige staalpanelen (5m x 4m)

€ 3.000 per stuk

Stalen loopdeur (100 x 212,5)

€ 600 per stuk

Overheaddeur, dubbelwandig staal (5m x 4m)

€ 3.000 per stuk

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts indicaties zijn. Ook wanneer de locatie slecht bereikbaar is kun je rekenen op een meerprijs. Daarnaast kunnen er allerlei verschillende soorten loodsen gebouwd worden, wat ook weer de prijs beïnvloedt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een bedrijfsloods, productieloods, opslagloods of een loods voor de agrarische sector.

Loods bouwen kosten

Prijsopbouw loods bouwen

De grootste kostenpost van een loods is de staal van de draagconstructie. De kosten van een loods bouwen per m2 hangt daarnaast af van een aantal verschillende factoren:

 • Fundatie en betonvloer
 • Locatie
 • Grondkosten
 • Bouwrijp maken
 • Wel of geen heipalen (grondsamenstelling)
 • Gebruiksfunctie van de bedrijfshal
 • Omvang van de loods
 • Materiaalkeuze (wandbekleding, dakbedekking, dakgoten etc.)
 • Extra opties
 • Overige notariskosten en nutsbedrijven
 • Architect kosten en constructeurkosten

Voordelen loods laten bouwen

Een loods laten bouwen door een gecertificeerde aannemer brengt veel voordelen met zich mee:

 • Vaak extreem snelle bouwtijd. Soms tot wel 750m2 per week.
 • Prefabricage. Veel materialen worden van tevoren al in de fabriek gemaakt waardoor alles snel in elkaar gezet kan worden
 • Staal is milieuvriendelijk
 • Koudgevormd staal behoeft geen nabewerking
 • Weinig onderhoud. Stalen gebouwen zijn zeer onderhoudsvriendelijk.
 • Vaak een modulair karakter. Loodsen hebben vaak een modulair karakter. Hierdoor is de loods eenvoudig uit te breiden als je bedrijf groeit.

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het bouwen van een loods of bedrijfshal:

 • Kies een lokale aannemer. Kies een aannemer uit de buurt. Zo zul je flink besparen op de voorrijkosten.
 • Vergelijk meerdere offertes. Vraag bij meerdere aannemers prijsopgaven of offertes op. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om zo de meeste geschikte aannemer binnen jouw budget te vinden.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat je de juiste vergunningen aanvraagt voor het laten bouwen van een bedrijfshal. Wellicht kun je daarnaast samen met andere bedrijven een bedrijfshal laten plaatsen om zo de kosten te drukken. Ook is het van zeer groot belang te kijken naar de grondsamenstelling van jouw locatie. Dit bepaalt of je wel of geen heipalen nodig hebt wat de prijs enorm kan beïnvloeden. Ook kun je kijken of er online positieve ervaringen of reviews te vinden zijn over de aannemer waar jij mee in zee wilt gaan.

MyGo helpt je graag

Met MyGo vind je snel en zonder zoeken de beste aannemer bij jou in de buurt voor het bouwen van jouw bedrijfshal of loods. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikmaken van de online Matchmaker. De Matchmaker matcht je direct met de beste aannemer die voldoet aan jouw specifieke wensen en situatie. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk! Bel MyGo dan tijdens openingstijden naar 085 106 1600. Wij kunnen je dan doorverbinden met de desbetreffende aannemer of een terugbelverzoek voor je indienen.