Terug naar prijzen
Marmeren vloer prijs

Marmeren vloer prijs

Wat kost het laten leggen van een marmeren vloer?

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een marmeren vloer ligt tussen de 120 en 55 euro per vierkante meter. Uiteraard hangt de totaalprijs af van de oppervlakte van de ruimte en de kwaliteit van het marmer. Marmer is een van de meest populaire natuurstenen in Nederland. Het mooie van marmer is dat elke steen weer anders is wat een mooi natuurlijk en chic effect geeft aan de ruimte. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het laten leggen van een marmeren vloer.

Ben je benieuwd naar de kosten van het laten leggen van een marmeren vloer? Via de MyGo Matchmaker wordt je meteen gematcht met de best geschikte vakman voor jouw klus. Ook kun je online meerdere offertes opvragen en vergelijken Wil je liever telefonisch contact? Dat kan ook. Bel dan gratis met 085 106 1600. MyGo verbindt je dan door met een vakman bij jou in de buurt.

Gemiddelde prijzen marmeren vloer leggen per m2

De kosten van het laten leggen van een marmeren vloer hangen af van het soort marmer en de arbeidskosten van de vakman. Het gemiddelde arbeidsloon voor het leggen van een marmeren vloer zit tussen de 25 en 55 euro per vierkante meter. Om achter de totaalprijs te komen moet je dus de totale oppervlakte weten, het uurloon van de vakman en voor welk soort marmer je kiest.

Wat bepaalt de prijs voor het leggen van een marmeren vloer?

Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs voor het leggen van een marmeren vloer. Denk hierbij aan de bijkomende kosten van bouwmaterialen, het uurloon van de tegelzetter en de kwaliteit van de tegels.

Kosten bouwmaterialen

Een marmeren vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Het verlijmd leggen van de tegels is doorgaans de gebruikelijke manier. Bij verlijmd leggen moeten de tegels dan wel de gelijke dikte hebben. Wanneer de tegels in dikte verschillen of wanneer de ondergrond niet vlak genoeg is dan kan de marmer gelegd worden in een speciale laag specie of mortel.

Kwaliteit van marmeren tegels

De prijzen van marmer kunnen erg verschillen aan de hand van de soort, de kwaliteit en de dikte. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de prijs. Grieks marmer is vaak de duurste optie. Marmeren tegels zijn beschikbaar in veel soorten en maten. Grotere tegels zijn wat duurder, maar de vloer kan daarmee ook makkelijker gelegd worden. Dit zal uiteindelijk weer schelen in de legkosten. Gemiddeld kost een marmeren tegel per vierkante meter tussen de 50 en 120 euro.

Legkosten van marmeren vloer

Tegelzetters vragen vaak een hogere prijs per vierkante meter voor natuursteen. Daarnaast zullen de prijzen van tegelzetters onderling ook erg verschillen. Vergelijk daarom meerdere vakmannen om de beste vakman te vinden binnen jouw budget.

Oppervlakte van je vloer

Hoe groter je vloer hoe meer je uiteindelijk betaalt. Vooral wanneer je een vloer hebt met moeilijke hoeken en nissen gaat de prijs omhoog. De vakman moet dan meer tegels aanpassen wat meer tijd kost waardoor de prijs zal oplopen.

De voordelen van een marmeren vloer

Wanneer je kiest voor een marmeren vloer brengt dit vele voordelen met zich mee.

  • Duurzaam. Marmer is een natuurlijk materiaal wat erg duurzaam is. Daarnaast is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk.
  • Luxe uitstraling. Marmer zorgt voor een mooie, luxe uitstraling in je huis.
  • Authentiek. Natuurstenen zijn nooit hetzelfde. Hierdoor heb je altijd een unieke, authentieke vloer.
  • Goede warmtegeleider. Marmer houdt goed warmte en koelte vast. Hierdoor heb je dus lekker warme tegels in de wintertijden en koele tegels in de zomer.
  • Ideaal voor vloerverwarming. Marmer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Wanneer je vloerverwarming hebt zijn radiatoren vaak ook niet meer nodig. Hierdoor creëer je meer leefruimte in je woning.

Bespaartips van MyGo

  1. Tweedehands marmer. Kies voor het laten leggen van tweedehands marmer. Marmer is erg duurzaam en lang houdbaar. Je kan het daarom prima tweedehands kopen. Dit zal ook flink schelen in de prijs.
  2. Bespaar op de voorrijkosten. Kies een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  3. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden die in jouw budget past.

Waarmee rekening houden?

Bestel extra marmer

Elke partij natuursteen is uniek, bestel daarom extra marmer voor als een tegel stuk gaat tijdens het leggen. Maar ook voor wanneer je in de toekomst een kapotte tegel hebt kan het verstandig zijn om een aantal extra tegels aan te schaffen. Het is namelijk erg onwaarschijnlijk dat je precies dezelfde tegels kunt vinden in de toekomst.

Onderhoud marmeren vloer

Je kunt je vloer het beste met een vochtige dweil en water schoonmaken. Voeg een klein beetje schoonmaakmiddel toe aan het water. Gebruik geen citroensap of sodakristallen. Beide producten doen je marmer geen goed. 

MyGo helpt je graag

Via de MyGo Matchmaker kun je een vakman vinden bij jou in de buurt die het meest geschikt is voor jouw klus. MyGo matcht! Wil je liever telefonisch contact. Dat kan ook. Bel dan gratis en geheel vrijblijvend met 085 106 1600.