Terug naar prijzen
Marmoleum vloer prijs

Marmoleum vloer prijs

Wat zijn de kosten voor het laten leggen van een marmoleum vloer?

De kosten van van een marmoleum vloer ligt gemiddeld tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter exclusief leggen. Marmoleum is de eerste CO2-neutraal geproduceerde vloer op de wereld. Marmoleum is daarom een duurzaam en milieuvriendelijk natuurproduct en is in vele kleuren en patronen beschikbaar. Marmoleum is een milieuvriendelijke vloer, verkrijgbaar in zowel linoleum als een laminaat variant genaamd Marmoleum Click. Op deze pagina vind je alle informatie over het laten leggen van een Marmoleum vloer.

Ben je benieuwd naar de prijs voor het laten leggen van een Marmoleum vloer? MyGo helpt je graag. Via de
MyGo Matchmaker wordt je gematcht met de ideale vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. MyGo verbindt je dan door met de perfecte vakman voor jouw klus.

Inhoud

Wat kost een marmoleum vloer?

Afbeelding 1: Marmoleum vloer is gelegd en wordt netjes afgewerkt.

Gemiddelde kosten voor het laten leggen van Marmoleum

In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde kosten per vierkante meter van Marmoleum en Marmoleum Click. Let wel op dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn bij Marmoleum. De uiteindelijke prijs hangt af van jouw wensen en keuzes.

Soort vloer

Gemiddelde prijs per m2 (incl. btw)

Marmoleum rol 200 x 2.5 mm

€ 30 - € 60

Marmoleum vloertegel 50 x 50 cm

€ 50 - € 60

Marmoleum Click paneel 90 x 30 cm

€ 45 - € 55

Marmoleum Click vloertegel 30 x 30 cm

€ 50 - €  65

Wat is Marmoleum?

Marmoleum is een merknaam van Forbo voor hun linoleumvloeren. Marmoleum bestaat voor het grootste gedeelte uit lijnzaadolie, dit wordt aangevuld met kalk, houtmeel, jet, kurk en harsen. Marmoleum is makkelijk in onderhoud en heeft een dubbele UV-geharde toplaag. Dit zorgt voor een hygiënische en sterke, slijtvaste vloer geschikt voor intensief gebruik. Marmoleum is niet alleen praktisch maar je kunt ook kiezen uit vele verschillende ontwerpen en kleuren waardoor Marmoleum perfect in ieder interieur past.

Wat kost een marmoleum vloer?

Afbeelding 2: Marmoleum vloer wordt gelegd door een vloerenspecialist

Wat bepaalt de prijs voor een Marmoleum vloer?

Legkosten

De prijzen voor het leggen van Marmoleum zullen per vakman verschillen. Daarnaast hangt de prijs ook af van het type Marmoleum waarvoor je kiest. Marmoleum Click zal wat duurder zijn in materiaalkosten maar is makkelijker te installeren waardoor de legkosten minder zullen zijn.

De grootte en indeling van de ruimte

De prijs van een Marmoleum vloer hangt af van de grootte van de ruimte waarin de vloer moet worden gelegd. Ook is de vorm van de kamer van belang. Moet het in een simpele rechthoekige kamer worden gelegd dan zal dit minder prijzig zijn dan in een kamer met lastige hoekjes.

Vlakke ondervloer?

Voordat Marmoleum gelegd kan worden is een egale, vlakke ondervloer noodzakelijk. Als je vloer niet vlak genoeg is moet deze eerst geëgaliseerd worden. Bij houten en betonnen ondervloeren kan dit gedaan worden door middel van een ondervloer systeem. Voor steenachtige ondervloeren wordt doorgaans een vloeibaar egaliseermiddel gebruikt. Dit loopt vanzelf waterpas en droogt netjes op.

Patroon en kleur keuze

De prijs van Marmoleum hangt af van welke kleur en patroon je kiest. Een realistische marble Marmoleum vloer zal duurder zijn dan een effen kleur.

Wat kost een marmoleum vloer?

Afbeelding 3: Marmoleum vloer wordt afgewerkt door een vloerenspecialist

Marmoleum Click laminaat

Marmoleum Click is gemaakt op laminaat. Dit laminaat heeft een onderlaag van kurk die geluidsabsorberend is. De toplaag bestaat uit 2.5 millimeter Marmoleum. Marmoleum Click panelen zijn doorgaans iets duurder dan de standaard Marmoleum panelen. Je hebt de keuze uit 30 x 30, 30 x 60 en 30 x 90 centimeter panelen. Door middel van een kliksysteem wordt deze vloer aan elkaar geklikt. Dankzij de antistatische en bacteriostatische eigenschappen houdt dit de vloer stofvrij en geeft bacteriën het geen kans. Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld astma of andere allergieën.

Voordelen Marmoleum vloer

  • CO2-neutraal. Marmoleum is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen waaronder hars, houtmeel en lijnolie. Naast de duurzame grondstoffen wordt Marmoleum ook geproduceerd in een circulair productieketen. Dit houdt in dat ze gebruik maken van gerecyclede materialen waardoor de productie van deze vloeren een lagere impact op het milieu heeft.
  • Samen met vloerverwarming. Doordat Marmoleum goed warmte doorlaat is het een perfecte vloer om te combineren met vloerverwarming.
  • Hygiënisch. Dankzij de bacteriostatische eigenschappen kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen. Ook is de vloer makkelijk schoon te houden. Daarom is het een perfecte vloer voor mensen met allergieën als astma. Ook hierom is Marmoleum geschikt voor een kinderkamer of een speelkamer.
  • Geluidsisolerend. Door de geluiddempende werking is Marmoleum ideaal voor vloeren in je appartement. Marmoleum Decibel is de vloersoort met de beste contactgeluidreductie.
  • Makkelijk onderhoud. Marmoleum is stofwerend waardoor vuil minder goed hecht aan de vloer. Dankzij het gladde oppervlak van de vloer is het ook zeer gemakkelijk schoon te houden.

Waarmee rekening houden?

Werk samen met je buren

Wellicht hebben je buren ook een nieuwe vloer nodig. Wanneer jullie dit tegelijk laten doen kunnen jullie de voorrijkosten delen.

MyGo Bespaartips

  1. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget.
  2. Kies een vakman uit de buurt. Kies voor een vloerenspecialist in de buurt om te besparen op de voorrijkosten
  3. Parkeerplaats. Wanneer er betaald parkeren voor je deur is zal de vakman dit doorgaans bij jou in rekening brengen. Zorg er daarom voor dat je een plek reserveert voor de vakman. Wellicht kun je overleggen met de buren of hij gebruik kan maken van hun parkeerplaats.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker. MyGo matcht je dan met de perfecte vakman voor jouw specifieke klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan doorverbinden met een vakman die aan jouw wensen voldoet.