Terug naar diensten
Motorrijbewijs in een dag

Motorrijbewijs in een dag

Wil jij graag je motorrijbewijs in 1 dag halen? Het is mogelijk snel je motorrijbewijs te halen. Op deze pagina vind je alle informatie over een spoedcursus motorrijbewijs.

Ben je op zoek naar een motorrijschool voor een spoedcursus motorrijbewijs? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde motorrijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Spoedcursus motorrijbewijs

Heb je weinig tijd en wil je graag snel je motorrijbewijs halen? Een motorspoedopleiding kan dan de perfecte oplossing zijn. Denk er wel om dat je eerst je motor theorie-examen moet behalen voordat je aan een spoedcursus motorrijbewijs kunt beginnen. Er zijn motorrijscholen die een motorrijbewijs binnen één dag adverteren. Echter omdat je twee praktijkexamens moet doen wordt dit eerder een aantal dagen.  Vaak bestaat een spoedcursus uit de volgende stappen:

  • Kennismaking. Bespreking met de motorrijinstructeur of jij geschikt bent om een spoedcursus motorrijbewijs te volgen.
  • Gezondheidsverklaring CBR. Vervolgens moet je een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR, dit kan online met je DigiD.
  • Reserveren AVD-examen. Wanneer je gezondheidsverklaring en theorie-examen goedgekeurd zijn zal de rijschool je AVD-examen reserveren.
  • Voertuigbeheersing. Nu ga je beginnen met lessen. De eerste dag zal volledig in het teken staan van het beheersen van het motorvoertuig. De volgende dag zul je AVB-examen doen (dag 2).
  • Intensief lessen. Op de derde en ochtend van de vierde dag zul je heel veel lessen. In de middag van de vierde dag kun je dan het verkeersdeelneming (AVD) examen doen bij het CBR.
  • Geslaagd. Ben je geslaagd? Dan kun je een afspraak maken bij de gemeente om je rijbewijs op te halen.

Motorrijbewijs in een dag

Kosten spoedcursus motorrijbewijs

De gemiddelde kosten voor een snelcursus motorrijbewijs liggen rond de 900 tot 1.300 euro. Vaak bestaat zo’n pakket dus uit twee lesdagen en twee examendagen. Een voorwaarde is dus dat je al beschikt over je theorie-examen en een gezondheidsverklaring.

Bespaartips van MyGo

Ben je op zoek naar de meest voordelige motorrijschool voor een spoedcursus motorrijbewijs in jouw omgeving? Je kunt dan de volgende dingen doen om de kosten te drukken.

  • Bereid je goed voor. Kijk online instructiefilmpjes, doe het theorie-examen van tevoren zodat je het motorrijden snel onder de knie krijgt.
  • Vergelijk rijscholen. Vraag bij meerdere rijscholen prijzen op van motorrijlespakketten en vergelijk deze met elkaar. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de inhoud; wat bieden ze aan binnen het pakket en wat moet je zelf nog aanschaffen?

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende motorrijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.