Terug naar diensten
Motorrijbewijs pakket

Motorrijbewijs pakket

Ben je van plan binnenkort te beginnen met motorrijlessen? Vaak ben je voordeliger uit wanneer je kiest voor een motorrijbewijs pakket. Op deze pagina vind je alle informatie over een motorrijbewijs pakket plus handige links naar prijspagina’s.

Ben je op zoek naar een motorrijinstructeur bij jou in de buurt? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde motorrijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Hoeveel motorrijlessen heb je nodig?

Motorrijden wordt in Nederlands steeds populairder. Je hebt daarom keuze uit heel veel verschillende rijscholen. De prijsverschillen kunnen per rijschool nogal verschillen. Daarnaast hangt het af van hoeveel lessen je nodig hebt. Ben je al enigszins ervaren op de motor? Dan heb je waarschijnlijk zo’n 15 tot 20 lessen nodig. Voor een gemiddelde leerling moet je denken aan gemiddeld 25 lessen. Ben je slechts een beginner en heb je geen ervaring? Dan kun je erop rekenen dat je boven de 30 lessen nodig hebt. Weet je niet zeker hoeveel lessen je nodig hebt? Veel rijscholen bieden een gratis proefles aan, zij kunnen je daarna een schatting geven van hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt.

Motorrijbewijs pakket

Gemiddeld aantal motorrijlessen

Hoeveel motorrijlessen je nodig hebt hangt er dus van hoe ervaren je bent. De meeste rijscholen bieden verschillende pakketten aan. Je hebt basispakketten; deze bestaan uit een aantal losse lessen plus de praktijkexamens, zonder theorie. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen van een motorrijbewijs pakket.

Motorrijles pakket

Gemiddelde prijs

10 lesuren + examens (AVB en AVD)

€ 650 - € 800

15 lesuren + examens (AVB en AVD)

€ 800 - € 1.000

Motor theorie + motor theorie-examen + 15 lesuren + examens (AVB en AVD)

€ 1.000 - € 1.500

Wanneer je dus een beginner bent op het gebied van motorrijden kan het verstandig zijn om te kiezen voor een uitgebreid pakket. Als je door je huidige rijlespakket heen bent maar nog niet het gevoel hebt dat je klaar bent voor het praktijkexamen kan het voordeliger zijn om nog een paar losse lessen te kiezen in plaats van weer een pakket. Je betaalt per losse les tussen de 40 en 55 euro.

Motorrijbewijs pakket

Gemiddelde kosten motorrijbewijs

Het gemiddelde aantal motorrijlessen om klaar te zijn voor het praktijkexamen ligt in Nederland rond de 20 lessen. Als je uitgaat van 55 euro per les ben je dus ongeveer 1.100 euro kwijt aan lessen. Hierbij komen dus nog kosten voor het motor-theorie examen en studiemateriaal, praktijkexamens en de kosten voor motorkleding.

Bespaartips van MyGo

Er zijn een aantal dingen die je kunt om te besparen op een motorrijbewijs pakket:

  • Vergelijk verschillende motorrijscholen. Vergelijk meerdere rijscholen en hun prijzen met elkaar. Zo kun je de beste rijschool binnen jouw specifieke budget vinden.
  • Zorg voor een goede voorbereiding. Als je van tevoren het theorie-examen al hebt behaald dan stap je zelfverzekerder op de motor en zul je minder lessen nodig hebben.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken de best passende motorrijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.