Muur stucen kosten

Muur stucen kosten

Wat kost een muur stucen?

Gemiddeld kost het stucen van een muur tussen de 1.200 en de 1.700 euro. Minimaal kost het project meestal 300 euro en maximaal zo’n 5.500 euro. De kosten van een muur stucen variëren van 5 euro per vierkante meter stucwerk tot ongeveer 30 euro per vierkante meter, inclusief de arbeidskosten en de materialen. De prijzen van stucwerk hangen af van het soort stucwerk dat je kiest. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van stucwerk. Via de MyGo Matchmaker kun je direct een stukadoor inschakelen of eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je precies weet wat de klus voor jou gaat kosten. Voor vragen over de Matchmaker kun je terecht bij 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw muur stucen

De kosten van muur stucwerk hangen af van het soort stucwerk dat je kiest. In tabel 1 vind je de prijzen van muur stucwerk inclusief de arbeidskosten, de materialen en de btw. De prijzen in tabel 1 zijn gemiddeld en gaan over een oppervlak van 1 vierkante meter.

Tabel 1. Muur stucen kosten.

Soort stucwerk

Gemiddelde kosten per m2 incl. materiaal en arbeidskosten

Spackspuitwerk

€5-12

Behangklaar stucen

€10-18

Saus/schilderklaar stucen

€12-25

Sierpleister

€13-25

Schuurwerk

€17-25

Raapwerk

€17-30

Tadelakt

€170-230

Starttatief

€250-350

Meer weten over soorten muur stucwerk?

Elke soort stucwerk heeft weer andere eigenschappen en is geschikt voor een ander soort klussen. Om te weten welke soort stucwerk geschikt is voor jouw klus, moet je wat meer weten over de verschillende soorten stucwerk.

 • Spackspuitwerk. Spuitwerk wordt met een apparaat op de muur gespoten, waardoor de klus snel klaar is. Dit maakt spuitwerk het voordeligste stucwerk. Je kunt wit spuitwerk krijgen vanaf 5 euro per vierkante meter en gekleurd spuitwerk kan tot ongeveer 12 euro per vierkante meter kosten.
 • Behang- of saus/schilderklaar stucwerk. Met behang-, saus- of schilderklaar stucwerk kun je de muren na het stucen schilderen, sausen of behangen. Zo geef je ze een mooie afwerking. Behangklaar stucen is meestal iets voordeliger dan saus- of schilderklaar stucen, omdat de muren dan iets minder egaal hoeven te worden. Deze vormen van stucwerk kosten meestal tussen de 12 en de 25 euro per vierkante meter.
 • Sierpleister. Sierpleister heeft een complexe structuur en geeft daarom een bijzonder uiterlijk aan je woning. Het kan ook buiten gebruikt worden. Sierpleister kost zo’n 13 tot 25 euro per vierkante meter. In Nederland worden drie soorten sierpleister het meest gebruikt:
 1. Spachtelputz. Spachtelputz wordt in Nederland het vaakst gebruikt. Het kan zowel een fijne als een grove structuur hebben en heeft een korrelstructuur van 1 tot 2,5 millimeter.
 2. Rustiekputz. Rustiekputz heeft een korreldikte van 1,5 tot 1,8 millimeter en toont kleine groeven. Het biedt een rustieke uitstraling en wordt daarom ook wel barokpleister genoemd.
 3. Granol. Granol is grover dan spachtelputz en rustiekputz. Het toont grote groeven van 3 tot 4 millimeter.
 • Schuurwerk. Schuurwerk kost zo’n 17 tot 25 euro per vierkante meter muur. Het biedt een schaduwachtige, zanderige uitstraling omdat het in een draaiende beweging wordt aangebracht.
 • Raapwerk. Raapwerk wordt gebruikt om eventueel beschadigde muren weer helemaal egaal te maken. Er wordt een dikke laag pleister op de muur gesmeerd, waarna de muur nog wel afgewerkt moet worden. Raapwerk kost zo’n 17 tot 30 euro per vierkante meter muur.
 • Tadelakt. Tadelakt kost zo’n 170 tot 230 euro per vierkante meter. Tadelakt is zo prijzig omdat het aanbrengen ervan een complexe, tijdrovende klus is. Tadelakt heeft een Marokkaanse oorsprong en is gemaakt van een speciale soort kalkpleister. Het geeft de ruimte een rustgevend uiterlijk en een warme, marmeren uitstraling. Het wordt vaak gebruikt in badkamers en toiletten.
 • Starttarief. Wil je een muur stucen van minder dan 30 vierkante meter? Dan calculeert de stukadoor de prijzen meestal niet per vierkante meter, maar hanteert hij of zij een starttarief. Dit is een vast bedrag dat je betaalt en dat niet minder of meer kan worden. Het starttarief bedraagt meestal tussen de 250 en de 350 euro.

Prijsscenario’s muur stucwerk

De prijzen van muur stucwerk hangen niet alleen af van de soort stucwerk die je kiest, maar ook van het oppervlakte van de muur. Hoe groter het oppervlak, hoe meer de klus uiteraard gaat kosten. Daarom heeft MyGo drie prijsscenario’s voor je gecalculeerd zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van een muur stucen.

Voordelig muur stucen. De voordeligste soort stucwerk is spackspuitwerk. Spuitwerk is zo goedkoop omdat het een snelle klus is: het kan met een handig apparaat op de muur worden gespoten. De muur wordt zo mooi egaal wit. Spuitwerk voor muren van 80 vierkante meter kost ongeveer 400 euro.

Woonkamer muur stucen. Wil je je woonkamer laten stucen, dan is het verstandig om de muren saus-, schilder- of behangklaar te laten stucen. Dan kun je de muren daarna nog een mooi kleurtje of mooi behang geven. Voor muren van 80 vierkante meter kost dat zo’n 800 euro.

Luxe muur stucen. Voor een bijzondere soort stucwerk kun je bijvoorbeeld sierpleister kiezen. Sierpleister heeft een complexe structuur en geeft een luxe uiterlijk aan de woning. Je betaalt er meestal zo’n 1.040 euro voor per 80 vierkante meter.

Bespaartips van MyGo: voordelig je muur stucen

Met de volgende handige tips van MyGo kun je voordelig je muur laten stucen.

 1. Meer tegelijk. Een stukadoor hanteert meestal relatief een lagere prijs wanneer je meer muren tegelijk laat stucen. Bespaar daarom geld door meerdere ruimtes in je woning tegelijk te laten opknappen.
 2. Offertes vergelijken. Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen en vergelijken van de beste stukadoors bij jou in de buurt. Zo kun je gemakkelijk de voordeligste vakspecialist uitkiezen.
 3. Bereikbaarheid. Een stukadoor moet overal goed bij kunnen, anders duurt de klus langer en ga je meer betalen. Zorg er daarom zelf voor dat de muren goed bereikbaar zijn en dat meubels uit de weg staan.

Voordelige stukadoor vinden met MyGo

Een stukadoor zorgt ervoor dat jouw muren netjes en egaal worden gestuct met het beste stucwerk. Het aanbrengen van stucwerk is een arbeidsintensieve precisieklus, waardoor je hiervoor het beste een professional kunt inschakelen. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je de contactgegevens van de beste stukadoors in jouw regio. Je kunt direct één bellen of mailen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo vergelijk je geschikte stukadoors voor jouw klus en kies je de voordeligste uit. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!