Onderhoud airco thuis kosten

Onderhoud airco thuis kosten

Wat zijn de kosten voor airco onderhoud thuis?

Voor thuis onderhoud aan je airco betaal je gemiddeld tussen de 100 en 160 euro, inclusief voorrijkosten. Regelmatig onderhoud van je airco is noodzakelijk om er optimaal van te kunnen blijven genieten. Wanneer je airco niet goed onderhouden wordt kan hij de ruimte minder goed koel houden. Ook moet de airco minstens eenmaal in de twee jaar bijgevuld worden. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten voor airco onderhoud thuis.

Benieuwd naar de kosten voor thuis onderhoud van je airco? MyGo helpt je graag. Wanneer je gebruik maakt van de MyGo matchmaker kun je meteen gematcht worden met de meest geschikte vakman voor jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk, bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemiddelde kosten voor onderhoud airco thuis

Gemiddeld betaal je voor onderhoud aan je airco rond de 150 euro. Ook kun je kiezen voor een onderhoudscontract voor je airco, hiervoor betaal gemiddeld 100 euro per jaar. Om mankementen te voorkomen is regelmatig onderhoud van je airco in huis belangrijk. Alleen een STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) specialist mag onderhoud aan je airco verrichten. Zelf onderhoud verrichten aan je airco is verboden volgens de wet. Voor meer informatie over de kosten van je airco laten vullen kijk op airco vullen prijs

Kosten onderhoudsbeurt airco

Gemiddeld betaal je voor een enkele onderhoudsbeurt van je airco rond de 150 euro. Wanneer je thuis een airconditioning hebt is het verstandig om deze regelmatig te laten onderhouden. De kosten van onderhoud aan je airco is afhankelijk van voor welke optie je kiest. Laat je eenmalig standaard onderhoud verrichten aan je airco of kies je voor groot onderhoud? Ook kun je ervoor kiezen om met de specialist een onderhoudscontract op te stellen, meestal ben je dan voordeliger uit per onderhoudsbeurt.

Werkzaamheden onderhoud airco

Als je onderhoud laat uitvoeren aan je airco door een specialist dan verricht hij vaak de volgende werkzaamheden.

 1. Oude koudemiddel verwijderen
 2. Vacumeren airconditioning (vocht uit leidingen zuigen)
 3. Nagaan of alle verbindingen goed functioneren
 4. Controleren op lekkages (door middel van speciale vloeistof)
 5. Bijvullen van het koelmiddel van de airco
 6. Filters schoonmaken en (indien nodig) vervangen
 7. (Indien aanwezig) Schoonmaken buitenunit

Onderhoud airco mogelijkheden

Onderhoud aan je airco thuis is noodzakelijk om de levensduur van jouw airconditioning te verlengen. Je kunt bij een gespecialiseerde vakman vaak kiezen uit drie verschillende opties van onderhoud: een onderhoudscontract, eenmalig standaard onderhoud of een grote onderhoudsbeurt. In onderstaande tabel een overzicht van de verschillende opties en de bijbehorende gemiddelde kosten per onderhoudsbeurt.

Onderhoudsdienst

Gemiddelde prijs

Eenmalig standaard onderhoud

€ 130 - € 160

Onderhoudscontract (jaarlijks)

€ 100 - € 160

Eenmalig groot onderhoud

€ 150 - € 200

Eenmalig onderhoud

Wanneer je kiest voor eenmalig onderhoud dan zorg je ervoor dat je airco optimaal blijft werken. Daarnaast ben je flexibel om zelf te bepalen wanneer je wilt dat de vakman langskomt om onderhoud te verrichten.

Onderhoudscontract

Je bent het voordeligst uit per onderhoudsbeurt wanneer je ervoor kiest om onderhoudscontract op te stellen met de specialist. Je betaalt dan een voordelige prijs, hier zit het vacumeren en bijvullen van je airco vaak ook bij inbegrepen. Daarnaast ben je er zeker van dat je airco jaarlijks onderhouden wordt.

Grote onderhoudsbeurt

Het is verstandig om je airco ten minste één keer in de twee jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Bij een grote onderhoudsbeurt van je airco wordt deze bijgevuld en gevacumeerd. Alle onderhoudsbeurten worden gedaan door een STEK gecertificeerde specialist.

MyGo Bespaartips

 1. Bespaar op de voorrijkosten. Vakmannen hanteren doorgaans een voorrijtarief. Druk de kosten door te kiezen voor een lokale vakman.
 2. Tegelijk met cv-ketel. Laat door de vakman ook onderhoud uitvoeren aan je cv-ketel. Doorgaans zijn airco-specialisten ook bekwaam in het nakijken van je cv-ketel. Laat je airco en cv-ketel tegelijk onderhouden om zo te besparen op de voorrijkosten en de tijd van de monteur, wat ook weer zal schelen in de totaalprijs.

MyGo helpt je graag

Je kunt online gebruikmaken van de MyGo matchmaker. Hiermee kun je direct in contact komen met een vakman, een afspraak inplannen, meerdere offertes opvragen en deze meteen vergelijken om zo de beste prijs te vinden binnen jouw budget. Wil je liever telefonisch gebruik maken van de MyGo matchmaker? Ook dat kan! Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Niet meer zoeken naar bedrijven
 • Niet meer wachten op offertes
 • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Alleen geverifieerde bedrijven
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!