Terug naar diensten
Openslaande deuren

Openslaande deuren

Wil je graag mooie openslaande deuren laten plaatsen? Bijvoorbeeld naar je tuin toe zodat je woonkamer en tuin naadloos in elkaar overlopen? Met openslaande deuren betrek je je tuin bij je woning en creëer je licht en lucht in je woning.

Ben je op zoek naar een specialist voor het plaatsen van openslaande deuren in jouw woning? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurspecialist bij jou in de buurt.

Genieten van buiten

In de zomer ‘s ochtends de deuren openslaan naar je terras of tuin is de perfecte manier om buiten bij je woning te betrekken en de zon binnen te laten. Dubbele openslaande terrasdeuren creëren een meerwaarde voor je huis. Je kunt kiezen uit het laten plaatsen van openslaande deuren maar je kunt ook kiezen uit schuifdeuren.

Voordelen openslaande deuren

Openslaande deuren in je woning brengen vele voordelen met zich mee:

 • Je creëert meer lucht en licht in je woning
 • Je brengt buiten naar binnen toe
 • Mooie, authentieke uitstraling
 • Je creëert een grotere ruimte
 • Je kunt gemakkelijk de woning luchten
 • Je kunt je deuren echt openslaan

Openslaande deuren

Schuifpui of openslaande deuren

Naast openslaande deuren heb je dus ook de keuze uit schuifdeuren. Het voordeel van schuifdeuren is dat je geen meubels aan de kant hoeft te zetten. Daarnaast creëer je meer ruimte in de tuin omdat je de deuren alleen hoeft open te schuiven. Ook hoef je geen rekening te houden met de winden zoals bij openslaande deuren. Echter is dit bij openslaande gemakkelijk te verhelpen door ze vast te haken aan de muur of een deurstopper te gebruiken. Wat je ook kiest, met schuifdeuren of openslaande deuren wordt je tuin nog meer een verlengstuk van je woning.

Gemiddelde kosten openslaande deuren

De prijs van het plaatsen van openslaande deuren hangt af van het aantal deuren dat je wilt laten plaatsen, het materiaalsoort en de afmeting. Gemiddeld betaal je voor openslaande deuren inclusief de montage ervan tussen de 2.800 en 6.300 euro.

Prijsvoorbeelden openslaande deuren

De uiteindelijke prijs van openslaande deuren plaatsen hangt dus af van een aantal zaken, in onderstaande schema zie je de gemiddelde prijzen van het plaatsen van openslaande deuren. Dit zijn echter wel gemiddelde prijzen, jouw factuur kan dus verschillen van deze prijzen.

Soort openslaande deuren

Gemiddelde prijs (inclusief deuren)

2-delig (1.80 x 2.20 m)

€ 2.800 - € 3.500

3-delig (3.00 m x 2.20 m)

€ 3.600 - € 4.800

4-delig (4.00 m x 2.20 m)

€ 4.900 - € 6.200

Openslaande deuren

Kostenbepalende factoren openslaande deuren

De prijs hangt dus af van hoe groot je je openslaande deuren wilt hebben, maar ook de materiaalsoort en isolatie beïnvloeden de prijs. In onderstaande tabel zie je de prijzen van verschillende soorten openslaande deuren van standaardformaat.

Soort deur (1.80 x 2.20 m)

Prijs (exclusief arbeidskosten)

Houten openslaande deuren

€ 1.700 - € 2.600

Kunststof openslaande deuren

€ 1.400 - € 2.500

Stalen openslaande deuren

€ 2.100 - € 3.200

Aluminium openslaande deuren

€ 1.800 - € 3.000

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief de kosten voor de montage.

Isolatie openslaande deuren

Bij openslaande deuren is het verstandig om te kiezen voor goed isolerend glas. De moderne openslaande tuindeuren worden vandaag de dag vaak standaard met HR++ glas geleverd wat 2.5 keer beter isoleert dan standaard dubbelglas. Gemiddeld kost HR++ glas 90 euro per vierkante meter. Controleer dus of de deuren die jij wilt ook beschikken over HR++ glas. Je zult hiermee uiteindelijk besparen op de energiekosten.

Extra opties

Tevens heb je naast de bovenstaande opties ook nog extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld ventilatie, eventuele zonwering.

Openslaande deuren

Tips van MyGo

Hieronder een aantal dingen waar je op kunt letten bij het laten plaatsen van openslaande deuren:

Kies een lokale deurspecialist

Kies een vakman bij jou in de buurt. De voorrijkosten zullen dan heel laag – en in sommige gevallen nihil – zijn.

Genoeg ruimte in de tuin?

Voordat je openslaande deuren laten plaatsen is het belangrijk te controleren of je genoeg ruimte hebt in je tuin of op je balkon. Heb je een erg klein balkon of terras? Dan kan het wellicht verstandiger zijn om een houten schuifpui of kunststof schuifpui te nemen in plaats van openslaande deuren, omdat deze aardig wat ruimte innemen.  Je kunt ook kiezen voor naar binnendraaiende tuindeuren als je weinig ruimte in de tuin hebt.

Vergelijk meerdere offertes

Je kunt bij verschillende deurspecialisten offertes opvragen en vergelijken. Als je dit doet zijn er een aantal extra zaken waar je op kunt letten bij de verschillende offertes:

 • Betaal je een meerprijs voor twee kleuren? (Binnen en buiten)
 • Is eventuele afvoer inbegrepen in de prijs?
 • Is het inclusief btw?
 • Zijn de kosten voor levering en montage inbegrepen?
 • Tochtstrippen inbegrepen?
 • Zelfde aantal scharnieren per deur en raam?
 • Is de beglazing van juiste dikte? (HR++ of HR+++ is in dit geval de beste optie)
 • Maten en afmetingen correct?

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600